Ухвала
від 01.09.2020 по справі 300/2139/20
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

"01" вересня 2020 р. Справа № 300/2139/20

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Гундяк В.Д., розглянувши матеріали адміністративного позову Дорічнєго підприємства «ЛЕО ТРЕЙД» Товариства з обмеженою відповідальністю «Кондитерська Фабрика «Східні Ласощі» до Державної податкової служби України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача головне управління Державної податкової служби в Івано-Франківській області про визнання протиправним та скасування рішення, -

В С Т А Н О В И В:

25.08.2020 року Дорічнє підприємство «ЛЕО ТРЕЙД» Товариства з обмеженою відповідальністю «Кондитерська Фабрика «Східні Ласощі» звернулося до суду з адміністративним позовом до Державної податкової служби України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача головне управління Державної податкової служби в Івано-Франківській області про визнання протиправним та скасування рішення.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Згідно з пунктом 8 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що в позовній заяві вказується про наявність у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Частиною 1 ст.161 КАС України передбачено, що до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів, відповідно до кількості учасників справи, крім випадків передбачених частиною другою цієї статті.

Однак до позовної заяви не додано копій позовної заяви, а також копій доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, а натомість суду надано квитанції про направлення сторонам копій позовної заяви, а також копій доданих до позовної заяви документів .

Згідно ч.2 ст.161 КАС України доказ надіслання відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів додається до позовної заяви у випадку подання адміністративного позову виключно суб`єктом владних повноважень. Однак Дорічнє підприємство «ЛЕО ТРЕЙД» Товариства з обмеженою відповідальністю «Кондитерська Фабрика «Східні Ласощі» не є суб`єктом владних повноважень у спірних правовідносинах.

Також відповідно до змісту позовної заяви Дорічнє підприємство «ЛЕО ТРЕЙД» Товариства з обмеженою відповідальністю «Кондитерська Фабрика «Східні Ласощі» процесуальних обов`язків, передбачених п. 8 ч.5 ст.160 КАС України, не виконало, так як відомості щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви, не зазначені.

За таких обставин суд дійшов висновку, що позовна заява не відповідає вимогам пунктів 8 частини 5 статті 160, частині 1 статті 161 КАС України.

Відповідно до частини 1 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно частини 2 статті 169 Кодексу в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

В зв`язку з вищевикладеним, згідно з вимогами ст.169 КАС України позовну заяву слід залишити без руху та надати позивачу десятиденний строк для усунення вищевказаних недоліків, який обчислювати з дня вручення копії даної ухвали.

На підставі наведеного, керуючись статтями 160, 161, частинами 1, 2 статті 169 та статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

позовну заяву Дорічнєго підприємства «ЛЕО ТРЕЙД» Товариства з обмеженою відповідальністю «Кондитерська Фабрика «Східні Ласощі» до Державної податкової служби України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача головне управління Державної податкової служби в Івано-Франківській області про визнання протиправним та скасування рішення - залишити без руху.

Надати позивачу десятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для усунення вказаних недоліків шляхом подання копій позовної заяви, а також копій доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи та зазначенням в позовній заяві відомостей щодо наявності у нього або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви.

Роз`яснити, що в разі не усунення недоліків у вищезазначений строк позовна заява буде повернена.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню..

Суддя /підпис/ Гундяк В.Д.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.09.2020
Оприлюднено04.09.2020
Номер документу91268340
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —300/2139/20

Ухвала від 14.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Постанова від 11.03.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Ухвала від 08.02.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Ухвала від 08.02.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Качмар Володимир Ярославович

Рішення від 22.12.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гундяк В.Д.

Рішення від 22.12.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гундяк В.Д.

Ухвала від 22.10.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гундяк В.Д.

Ухвала від 25.09.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гундяк В.Д.

Ухвала від 01.09.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гундяк В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні