Ухвала
від 31.08.2020 по справі 440/4040/20
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про витребування доказів

31 серпня 2020 рокум. ПолтаваСправа № 440/4040/20

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Шевякова І.С.,

за участю:

секретаря судового засідання - Козак А.К.,

представника позивача - Чайка М.Г.,

представника третьої особи - Ткаченка С.В.,

розглянувши у судовому засіданні клопотання представника позивача про витребування доказів у справі за позовом Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області до Управління забезпечення примусового виконання рішень у Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), Шевченківського відділу Державної виконавчої служби у місті Полтава Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), третьої особи на стороні відповідача: Дочірнього підприємства "Полтавський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України", про визнання протиправними та скасування постанов,

В С Т А Н О В И В:

29.07.2020 Головне управління Державної податкової служби у Полтавській області звернулось до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом до Управління забезпечення примусового виконання рішень у Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), Шевченківського відділу Державної виконавчої служби у місті Полтава Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), третьої особи на стороні відповідача: Дочірнього підприємства "Полтавський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України", у якому просило скасувати постанови про арешт коштів боржника від 08.06.2017, від 05.07.2017, від 06.07.2017, від 02.01.2019 у виконавчому провадженні №59490622 та від 27.12.2019 у виконавчому провадженні №44298473

Підставою даного позову є твердження позивача про те, що накладений у зведеному виконавчому провадженні арешт на розрахункові рахунки ДП "Полтавський облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" перешкоджає примусовому списанню податкового боргу у розмірі 56 969 566 грн 87 коп., таким чином спричиняє шкоду Державному бюджету.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 03.08.2020 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за даним позовом, розгляд справи призначено за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників.

Цією ж ухвалою суд витребував від Управління забезпечення примусового виконання рішень у Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), Шевченківського відділу Державної виконавчої служби у місті Полтава Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) належним чином завірені копії постанов про накладення арешту на кошти Дочірнього підприємства "Полтавський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" від 08.06.2017, 05.07.2017, 06.07.2017, 02.01.2019 та від 27.12.2019, прийнятих у рамках зведеного виконавчого провадження.

Шевченківським відділом Державної виконавчої служби у місті Полтава Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) надано відзив на позовну заяву, в переліку додатків до якого із витребуваних судом доказів надано лише копію постанови про арешт коштів від 02.01.2019.

Управлінням забезпечення примусового виконання рішень у Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) надано відзив на позов, в переліку додатків до якого із витребуваних судом доказів надано копії зведеного виконавчого провадження №34007292. Водночас у додатках до відзиву відсутні витребувані ухвалою суду від 03.08.2020 постанови про накладення арешту.

Станом на 31.08.2020 у повному обсязі ухвала від 03.08.2020 Шевченківським відділом Державної виконавчої служби у місті Полтава Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) та Управлінням забезпечення примусового виконання рішень у Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) не виконана.

У судовому засіданні 31.08.2020 представником позивача заявлено клопотання про повторне витребування від Управління забезпечення примусового виконання рішень у Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), Шевченківського відділу Державної виконавчої служби у місті Полтава Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Суми) копій усіх постанов про арешт коштів на рахунках Дочірнього підприємства "Полтавський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України", що винесені в рамках виконавчих проваджень та є діючими на даний час.

Відповідач явку уповноваженого представника в судове засідання 31.08.2020 не забезпечив, хоча про час, дату та місце судового засідання був повідомлений належним чином.

Представник третьої особи у судовому засіданні 31.08.2020 клопотання про витребування доказів підтримав.

Розглянувши клопотання представника позивача та матеріали адміністративної справи, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до частини четвертої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з частиною першою статті 72 Кодексу адміністративного судочинства України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до частини першої статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Частиною третьою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що про витребування доказів з власної ініціативи або за клопотанням учасника справи, суд постановляє ухвалу.

Враховуючи те, що докази, які суд витребовує від Управління забезпечення примусового виконання рішень у Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), Шевченківського відділу Державної виконавчої служби у місті Полтава Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) мають значення для цієї справи, суд вважає за необхідне повторно витребувати такі.

Суд дійшов висновку щодо наявності підстав для задоволення клопотання представника позивача про витребування доказів у справі, оскільки вказані докази необхідні для об`єктивного розгляду справи.

При цьому суд роз`яснює відповідачам, що відповідно до вимог частин шостої - восьмої статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Керуючись статтями 9, 72, 73, 80, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Клопотання про витребування доказів задовольнити.

Зобов"язати Управління забезпечення примусового виконання рішень у Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), Шевченківський відділ Державної виконавчої служби у місті Полтава Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) надати до Полтавського окружного адміністративного суду у строк до 09 вересня 2020 року належним чином засвідчені копії постанов , винесених державними виконавцями, територіальна юрисдикція яких поширюється на Полтавську область, про арешт коштів на рахунках боржника , у межах зведеного виконавчого провадження про стягнення грошових коштів з Дочірнього підприємства "Полтавський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України".

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя І.С. Шевяков

Дата ухвалення рішення31.08.2020
Оприлюднено04.09.2020
Номер документу91269304
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування постанов

Судовий реєстр по справі —440/4040/20

Ухвала від 31.05.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мельник-Томенко Ж.М.

Ухвала від 20.01.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мельник-Томенко Ж.М.

Постанова від 14.12.2022

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Ухвала від 05.12.2022

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Ухвала від 26.06.2022

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Рішення від 17.11.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Рішення від 17.11.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Рішення від 17.11.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Рішення від 17.11.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 31.08.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні