Ухвала
від 02.09.2020 по справі 342/5/18
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/5/18

Провадження № 1-в/342/17/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 вересня 2020 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

з участю: прокурора ОСОБА_3 ,

представника Городенківського районного сектору з питань пробації ОСОБА_4 ,

засудженого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Городенка подання Городенківського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області про звільнення від покарання

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , засудженого 05.12.2018 Городенківським районним судом Івано-Франківської області за ч.1 ст. 286 КК України на 1 (один) рік 6 (шість) місяців обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 (два) роки; на підставі ст.ст. 75 КК України звільненого від відбування призначеного покарання у вигляді обмеження волі з випробуванням з іспитовим строком на 1 (один) рік 6 (шість) місяців,

В С Т А Н О В И В :

Вироком Городенківського районного судуІвано-Франківськоїобласті від 05 грудня 2018 року ОСОБА_5 визнано винуватиму вчиненні злочину,передбаченого ч.1ст. 286 КК Українита призначино йому покарання -один рікшість місяців обмеженняволі з позбавленнямправа керувати транспортними засобамина два роки. На підставіст.75 КК Українизвільнено ОСОБА_5 від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік 6 (шість) місяців. Згідно ч.1, ч.2ст.76 КК України покладенона ОСОБА_5 такі обов`язки:періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання чи роботи; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Із подання Городенківського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області про звільнення ОСОБА_5 від покарання вбачається, що на облік до Городенківського районного сектору ОСОБА_5 взятий 18 січня 2019 року. Під час іспитового строку ОСОБА_5 на реєстрацію з`являвся згідно встановленої періодичності, умови вироку не порушував. Протягом іспитового строку працівниками сектору було складено оцінку ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення з метою визначення криміногенних факторів, що можуть вплинути на вчинення нових кримінальних правопорушень. За результатами вищевказаної оцінки було визначено низький рівень ризику вчинення повторного кримінального правопорушення, криміногенних потреб не виявлено. З ОСОБА_5 було складено індивідуальний план роботи. ОСОБА_6 брав участь у всіх запланованих соціально виховних заходах. Також працівниками сектору спільно з працівниками Городенківського відділення поліції Коломийського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області було проведено перевірки за місцем проживання ОСОБА_5 . Згідно характеристик, наданих за місцем проживання скарг на ОСОБА_5 не поступало, по місцю проживання характеризується позитивно. Під час іспитового строку з ОСОБА_5 проводились профілактичні бесіди різного характеру. Даний засуджений неодноразово брав участь у різних соціально-виховних заходах, які проводились працівниками сектору із залученням різних організацій Городенківського району. Протягом іспитового строку ні до адміністративної, ні до кримінальної відповідальності ОСОБА_5 не притягувався. Додаткове покарання у вигляді заборони керувати траспортними засобами закінчується 08 січня 2021 року. Іспитовий строк закінчився 05.06.2020.

В судовому засіданні представник Городенківського районного сектору філії Державної установи«Центр пробації» в Івано-Франківській області ОСОБА_4 підтримав подання, просить задовольнити. Звільнити засудженого ОСОБА_5 від відбування призначеного вироком Городенківського районного судуІвано-Франківськоїобласті від 05 грудня 2018 року основного покарання за 1 ст. 286 КК України 1 (один) рік 6 (шість) місяців обмеження волі у зв`язку із закінченням іспитового строку 1 (один) рік 6 (шість) місяців.

Засуджений ОСОБА_5 в судовому засіданні пояснив, що за час іспитового строку нових злочинів не вчинив, виконав покладені на нього обов`язки, тому просить звільнити його від відбування призначеного покарання, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Прокурор в судовому засіданні зазначив, що дане подання підлягає до задоволення.

Суд, вислухавши осіб, які беруть участь у справі, дослідивши матеріали особової справи №3-2019 ОСОБА_5 та надані в судовому засіданні докази, приходить до наступного.

Згідно ч.1 ст.78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Зібраними матеріалами встановлено, що на час внесення в суд подання ОСОБА_5 відбув призначений йому іспитовий строк 1 (один) рік 6 (шість) місяців, на протязі якого не вчинив нового кримінального правопорушення, за місцем проживання характеризується позитивно, покладені на нього судом обов`язки виконав, чим довів своє виправлення.

Частиною 3 статті 75 КК України визначено, що суд ухвалює звільнити засудженого від відбування призначеного покарання, якщо він протягом визначеного судом іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки.

З врахуванням наведеного, керуючись ст.ст. 537, 539 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Подання задовольнити.

Звільнити засудженого ОСОБА_5 від відбування призначеного вироком Городенківського районного судуІвано-Франківськоїобласті від 05 грудня 2018 року основного покарання за 1 ст. 286 КК України 1 (один) рік 6 (шість) місяців обмеження волі у зв`язку із закінченням іспитового строку 1 (один) рік 6 (шість) місяців.

Ухвала суду може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя: ОСОБА_1

СудГороденківський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення02.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91273233
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —342/5/18

Ухвала від 02.09.2020

Кримінальне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 06.07.2020

Кримінальне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 09.06.2020

Кримінальне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ничик Г. І.

Вирок від 05.12.2018

Кримінальне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ничик Г. І.

Ухвала від 19.03.2018

Кримінальне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ничик Г. І.

Ухвала від 26.02.2018

Кримінальне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ничик Г. І.

Ухвала від 05.01.2018

Кримінальне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ничик Г.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні