Ухвала
від 03.09.2020 по справі 147/624/20
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 147/624/20

Провадження № 2/147/292/20

УХВАЛА

03 вересня 2020 року смт. Тростянець

Тростянецький районний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Натальчук О.А.,

із секретарем Свистун А.П.,

розглянувши у підготовчому засіданні в приміщенні Тростянецького районного суду Вінницької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Летківської сільської ради Тростянецького району Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно, -

встановив:

ОСОБА_1 звернулася в суд з позовом до Летківської сільської ради Тростянецького району Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно після смерті чоловіка ОСОБА_2 . Окрім того, в прохальній частині позовної заяви міститься клопотання позивача про витребування від Тростянецької державної нотаріальної контори спадкової справи після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Ухвалою Тростянецького районного суду Вінницької області від 03.08.2020 р. дану позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання.

Позивач в підготовче засідання не з`явилась, подала до суду заяву про відкладення підготовчого засідання у зв`язку з необхідність отримати додаткові докази по справі. Також просила розглянути клопотання про витребування спадкової справи без її участі.

Представник відповідача у підготовче засідання не з`явився, про день та час розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомив.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Відповідно до ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ст. 95 ЦПК України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Відповідно до частин 1,7,8 статті 84 ЦПК України учасники справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку,суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

З урахуванням викладеного суд приходить висновку про необхідність задоволення клопотання позивача, яке міститься в прохальній частині позовної заяви, про витребування доказів, оскільки вищевказані докази містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Згідно ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження.

Керуючись ст.5,12,76, 84, 95, 198, 259,260 ЦПК України, суд -

постановив:

Витребувати від Тростянецької державної нотаріальної контори (24300, смт.Тростянець, вул. Соборна, 90) відомості чи зверталась будь-яка особа з заявою про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та на день смерті мешкав за адресою: с.Северинівка Тростянецького району Вінницької області. У разі звернення будь-яких осіб з заявами про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , надіслати на адресу суду належним чином завірену копію спадкової справи.

Витребувати від Вінницького державного нотаріального архіву (21036, м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7) відомості чи зверталась будь-яка особа з заявою про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та на день смерті мешкав за адресою: с.Северинівка Тростянецького району Вінницької області. У разі звернення будь-яких осіб з заявами про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , надіслати на адресу суду належним чином завірену копію спадкової справи.

Одночасно роз`яснюємо, що відповідно до вимог ч. ч. 7-9 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ,який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом; притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Підготовче засідання відкласти на 08 год. 30 хв. 07 жовтня 2020 року в залі судових засідань Тростянецького районного суду Вінницької області, про що повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.А. Натальчук

СудТростянецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення03.09.2020
Оприлюднено07.09.2020
Номер документу91299563
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —147/624/20

Рішення від 10.11.2020

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

Ухвала від 03.09.2020

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

Ухвала від 03.08.2020

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Натальчук О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні