Ухвала
від 03.08.2020 по справі 759/5482/20
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2/759/3552/20

ун. № 759/5482/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 серпня 2020 року Святошинський районний суд м. Києва

в складі головуючого судді Кириленко Т.В.

при секретарі Істоміній О.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до АДРЕСА_2 ), третя особа: ОСОБА_2 ( АДРЕСА_3 ) про відшкодування шкоди завданої дорожньо-транспортною пригодою,-

В С Т А Н О В И В:

У березні 2020 року в провадження судді Святошинського районного суду м. Києва Кириленко Т.В. надійшла вищевказано позовна заява.

Під час розгляду справи виникла необхідність у здійсненні окремого доручення до компетентного суду Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії про вручення судових документів та виконання інших процесуальних дій, у зв`язку з тим, що відповідач ОСОБА_3 територіально проживає за адресою: Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії, м. Лондон, 10 Aylwabd Road.

Відповідно до ст. 498 ЦПК України у разі якщо в процесі розгляду справи суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, суд України може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави (далі - іноземний суд) у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України. Доручення суду України надсилається у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо міжнародний договір не укладено, - Міністерству юстиції України, яке надсилає доручення Міністерству закордонних справ України для передачі дипломатичними каналами.

Сторони до судового засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином про причини неявки суд не повідомили.

Право суду на звернення з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави закріплене і в ч. 1ст. 80 Закону України Про міжнародне приватне право .

Відповідно до п. 2.1"Інструкції про порядок виконання міжнародних договорів з питань надання правової допомоги у цивільних справах, щодо вручення документів, отримання доказів та визнання і виконання судових рішень", затвердженої наказом Міністерства юстиції України, Державної судової адміністрації України 27.06.2008 № 1092/5/54, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 02 липня 2008 року за №573/15264, у разі, якщо при розгляді цивільної справи в суду України виникне необхідність у врученні документів або отриманні доказів, у проведенні окремих процесуальних дій за кордоном, суд України складає доручення про надання правової допомоги за кордоном.

Відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у разі: звернення із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави до надходження відповіді від іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави на судове доручення про надання правової допомоги, вручення виклику до суду чи інших документів.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що з метою дотримання завдань цивільного судочинства та прав учасників судового розгляду, необхідно направити міжнародне судове доручення Міністерству юстиції України для надіслання доручення Міністерству закордонних справ України для передачі дипломатичними каналами до Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії судового доручення щодо вручення відповідачу копії позовної заяви та судової повістки.

На підставі викладеного та керуючись ст. 252, 498 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Направити міжнародне судове доручення Міністерству юстиції України для надіслання доручення Міністерству закордонних справ України для передачі дипломатичними каналами до Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії, відповідно до якого доручити:

- вручити відповідачу - Nathan Adam George, що проживає: Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії, м. Лондон, 10 Aylwabd Road копію позовної заяви та судової повістки.

Копію ухвали суду направити в Міністерству юстиції України для виконання.

Провадження по справі зупинити до надходження відповіді від компетентного органу іноземної держави на судове доручення.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Святошинський районний суду міста Києва, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення .

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду.

Суддя: Т.В.Кириленко

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення03.08.2020
Оприлюднено04.09.2020
Номер документу91306282
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —759/5482/20

Рішення від 28.11.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ключник А. С.

Рішення від 28.11.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ключник А. С.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ключник А. С.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ключник А. С.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Кириленко Т. В.

Ухвала від 14.09.2022

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Кириленко Т. В.

Ухвала від 03.08.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Кириленко Т. В.

Ухвала від 16.04.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Кириленко Т. В.

Ухвала від 30.03.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Кириленко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні