Постанова
від 22.08.2007 по справі 18/135
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18/135

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

          "22" серпня 2007 р.       Справа №  18/135

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді ТимошевськоїВ.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні 22.08.2007р. о 10:00 год. справу №18/135

за позовом: Приватного підприємства "Ельвікон", смт. Добровеличківка Добровеличківського району Кіровоградської області

до відповідача: Добровеличківської  районної державної адміністрації Кіровоградської області, смт. Добровеличківка Добровеличківського району Кіровоградської області

про зобов'язання вчинити певні дії   

ПРЕДСТАВНИКИ:

від позивача - Поліщук А.В., довіреність №б/н  від 22.02.2006р., представник;

від відповідача - не з"явивя.

Приватним підприємством "Ельвікон" подано позов до Добровеличківської районної державної адміністрації Кіровоградської області про зобов'язання останньої вчинити дії щодо внесення відомостей про державну реєстрацію приватного підприємства "Ельвікон" до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 07.02.2006 р.

Позивач у судовому засіданні позовні вимоги підтримав у повному обсязі.

Відповідач адміністративний позов визнав повністю та подав клопотання про розгляд справи за його відсутності (а.с. 21).

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, оцінивши наявні в матеріалах справи та досліджені в судовому засіданні докази, господарський  суд

                                                   ВСТАНОВИВ:

Згідно вимог частини першої статті 89 Цивільного кодексу України юридична особа підлягає державній реєстрації у порядку, встановленому законом. Дані державної реєстрації включаються до Єдиного державного реєстру, відкритого для загального ознайомлення.

Статтею 5 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців" визначено, що державна реєстрація юридичних та фізичних осіб-підприємців проводиться державним реєстратором виключно у виконавчому комітеті міської ради міста обласного значення або у районній, районній у містах Києві та Севастополі державній адміністрації за місцезнаходженням юридичної особи або за місцем проживання фізичної особи-підприємця.

Як вбачається із матеріалів справи, для проведення державної реєстрації юридичної особи приватним підприємством "Ельвікон" подано державному реєстратору заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи, копію рішення про створення приватного підприємства,  установчі документи, а також  квитанцію про сплату реєстраційного збору за проведення державної реєстрації (а.с. 6, 23-39 ).

Вказані дії позивача відповідають вимогам пунктів 1-9 статті 24 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців".

Згідно пунктів 11-12 статті 24 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців" державний  реєстратор  має  право залишити документи,  які подані для проведення державної реєстрації юридичної особи, без розгляду, якщо: документи подані за неналежним місцем проведення державної реєстрації; документи не відповідають вимогам частини першої, другої, четвертої-сьомої статті 8 та частини п'ятої статті 10 цього Закону; документи подані не в повному обсязі. Про  залишення документів, які подавалися для проведення державної реєстрації юридичної особи, без розгляду   засновнику або уповноваженій ним особі не пізніше наступного робочого дня з дати їх надходження державним реєстратором  видається  (надсилається  рекомендованим  листом  з описом  вкладення)  відповідне повідомлення із зазначенням підстав залишення  документів без розгляду та документи,  що  подавалися  для  проведення  державної  реєстрації юридичної особи, відповідно до опису.

Поряд з цим, позивачем не було отримано повідомлення про  залишення документів без розгляду.

Пунктом 3 статті 25 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців" передбачено обов'язок державного реєстратора  за відсутності підстав для відмови у проведенні державної реєстрації юридичної особи внести до реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи ідентифікаційний код заявника відповідно до вимог Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України та внести до Єдиного державного реєстру запис про проведення державної реєстрації юридичної особи на підставі відомостей цієї реєстраційної картки.

Дата внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації юридичної особи є датою державної реєстрації юридичної особи. При цьому строк державної реєстрації юридичної особи не повинен перевищувати три робочих дні з дати надходження документів для проведення державної реєстрації юридичної особи. Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи повинно бути оформлено і видано (надіслано рекомендованим листом з описом вкладення) засновнику або уповноваженій ним особі державним реєстратором не пізніше наступного робочого дня з дати державної реєстрації юридичної особи. Разом із свідоцтвом про державну реєстрацію юридичної особи засновнику або уповноваженій ним особі видається (надсилається рекомендованим листом) один примірник оригіналу установчих документів з відміткою державного реєстратора про проведення державної реєстрації юридичної особи (пункти 4-6 статті 25 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців").

Як вбачається із матеріалів справи, державним реєстратором було видано свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи - приватне підприємство "Ельвікон", ідентифікаційний код 33922174, серії А00 №557578 із зазначенням дати проведення державної реєстрації - 07.02.2006 р. (а.с.8) та видано засновнику один примірник оригіналу установчих документів з відміткою державного реєстратора про проведення державної реєстрації юридичної особи (а.с.30-39). Проте, фактично  державним реєстратором не було внесено до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації юридичної особи - приватного підприємства "Ельвікон", що не відповідає вимогам пункту 3 статті 25 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців" .

За таких обставин, позовні вимоги заявлені обґрунтовано і підлягають задоволенню.

Враховуючи визнання відповідачем позовних вимог в повному обсязі, керуючись статтями 160, 162, 163, частинами 1-4 статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України, пунктом 6 "Прикінцевих та перехідних положень" Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд

                                              ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги задовольнити повністю.

Зобов'язати Добровеличківську районну державну адміністрацію Кіровоградської області внести запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про державну реєстрацію приватного підприємства "Ельвікон" (27000, Кіровоградська область, Добровеличківський район, смт. Добровеличківка, вул. Котовського, 1, ідентифікаційний код 33922174)  датою, яка вказана у свідоцтві про державну реєстрацію А00 №557578 - 07.02.2006 р.

Присудити з Державного бюджету України на користь приватного підприємства "Ельвікон" (27000, Кіровоградська область, Добровеличківський район, смт. Добровеличківка, вул. Котовського, 1, ідентифікаційний код 33922174)  -8 грн. 40 коп. судового збору.

Виконавчий лист про стягнення судового збору видати за заявою позивача після набрання судовим рішенням законної сили.

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова суду першої інстанції набирає законної сили  після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова чи ухвала суду не набрала законної сили.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через господарський суд Кіровоградської області. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, і копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

 

Суддя

 

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення22.08.2007
Оприлюднено05.09.2007
Номер документу913157
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/135

Ухвала від 03.06.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Охотницька Н.В

Ухвала від 27.05.2021

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Охотницька Н.В

Ухвала від 03.12.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Охотницька Н.В

Ухвала від 03.08.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Охотницька Н.В

Ухвала від 23.07.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Охотницька Н.В

Ухвала від 14.05.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Охотницька Н.В

Ухвала від 04.05.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Охотницька Н.В

Ухвала від 22.04.2020

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Охотницька Н.В

Ухвала від 05.05.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Заєць Світлана Володимирівна

Судовий наказ від 21.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Овсяннікова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні