Ухвала
від 03.09.2020 по справі 213/2641/20
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 213/2641/20

Номер провадження 2/213/1755/20

У Х В А Л А

про витребування доказів

03 вересня 2020 року Інгулецький районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Нестеренка О.М.,

секретар судового засідання - Ладухіна І.С.,

при розгляді у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду у м. Кривому Розі цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , представник позивача - адвокат Мірошниченко Марина Володимирівна, до ОСОБА_2 про встановлення факту родинних відносин та визнання права власності в порядку спадкування,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулася до суду з вищезазначеною позовною заявою та просить встановити факт того, що спадкодавець ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , є рідною матір`ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; визнати за нею право спільної часткової власності на 3/4 частки домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 в порядку спадкування за заповітом після смерті матері ОСОБА_3 , та визнати за нею право власності на 3/4 частки земельної ділянки за вказаною адресою, цільове призначення якої: для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка); визнати за нею право власності на 3/4 частки земельної ділянки за вказаною адресою, цільове призначення якої: для ведення особистого селянського господарства, в порядку спадкування за заповітом після смерті матері.

Одночасно з позовною заявою представник позивача надала заяву про витребування доказів, в якій просила витребувати із П`ятої криворізької державної нотаріальної контори інформаційну довідку стосовно того, чи відкрита спадкова справа після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , чи звертався хто із заявами про прийняття чи відмову від прийнятті спадщини за законом чи за заповітом, із заявою про обов`язкову частку у спадщині, чи видавалися спадкоємцям свідоцтва про право на спадщину, чи посвідчувались спадкодавцем заповіти, а також витребувати копію довідки з місця реєстрації померлого спадкодавця та копію архівної довідки БТІ із матеріалів спадкової справи.

Зазначила, що ці докази необхідні для неупередженого розгляду справи, а у позивача в отриманні цих доказів виникають складнощі, оскільки ця інформація охороняється законом.

В підготовче судове засідання належним чином повідомлені учасники справи не з`явилися, відповідач відзиву на заяву не подала.

Представник позивача надала заяву про розгляд клопотання про витребування доказів без її участі, просила задовольнити.

За таких обставин, згідно з положеннями ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ст.84 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотаннями зобов`язаний витребувати такі докази.

Суд вважає, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню, так як зазначені ним докази необхідні для об`єктивного розгляду справи, а самостійно отримати їх позивач можливості не має.

Керуючись ст.84 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати із П`ятої криворізької державної нотаріальної контори інформаційну довідку наступного змісту: чи відкрита спадкова справа після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ; хто звертався із заявами про прийняття спадщини за законом чи заповітом, із заявою про обов`язкову частку у спадщині; кому видавалися свідоцтва про право на спадщину, чи посвідчувались померлою заповіти; а також копію довідки з місця реєстрації померлої ОСОБА_3 , та копію архівної довідки БТІ, що знаходяться в матеріалах спадкової справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Нестеренко

Дата ухвалення рішення03.09.2020
Оприлюднено07.09.2020
Номер документу91321586
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин та визнання права власності в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —213/2641/20

Рішення від 29.10.2020

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Нестеренко О. М.

Ухвала від 03.09.2020

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Нестеренко О. М.

Ухвала від 04.08.2020

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Нестеренко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні