Ухвала
від 04.09.2020 по справі 560/927/20
СЬОМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

Справа № 560/927/20

04 вересня 2020 року

м. Вінниця

Сьомий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого судді: Сапальової Т.В.

суддів: Мацького Є.М. Смілянця Е. С.

розглянувши апеляційну скаргу фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 на рішення Хмельницького окружного адміністративного суду від 21 квітня 2020 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Тур Авто Плюс" до Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Хмельницької обласної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування наказу,

В С Т А Н О В И В :

у провадженні Сьомого апеляційного адміністративного суду перебуваєя зазначена вище адміністративна справа.

Ухвалою Сьомого апеляційного адміністративного суду від 28 липня 2020 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 на рішення Хмельницького окружного адміністративного суду від 21 квітня 2020 року.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

Згідно з ч. 5 ст. 49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

П.1 ч.1 ст.306 КАС України передбачено, що суддя-доповідач в порядку підготовки справи до апеляційного розгляду з`ясовує склад учасників судового процесу. У разі встановлення, що рішення суду першої інстанції може вплинути на права та обов`язки особи, яка не брала участі у справі, залучає таку особу до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Як встановлено з матеріалів справи, предметом позову у даній справі є оскарження наказу відповідача від 17.01.2020 №2-н "Про введення в дію рішення конкурсного комітету" в частині скасування рішення конкурсного комітету за об`єктом конкурсу №3 "Нова Ушиця - Рудківці, рейс 1118, Рудківці - Хмельницький, рейс 937/938".

Відповідно до договору №365 на перевезення пасажтирів автомобільним транспортом загального користування від 16 січня 2015 року у період з 04 лютого 2015 рок по 03 лютого 2018 року ФОП ОСОБА_1 здійснював перевезення за маршрутом "Нова Ушиця - Рудківці, рейс 1118, Рудківці - Хмельницький, рейс 937/938".

Внаслідок прийняття оскаржуваного наказу відповідача від 17.01.2020 №2-н ФОП ОСОБА_1 продовжив здійснення перевезень за вказаним вище маршрутом.

З урахуванням наведеного колегія суддів дійшла висновку про те, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 , що є підставою для залучення його до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

25 серпня 2020 року до суду надійшло клопотання Департаменту економічного розвитку, курортів і туризму Хмельницької обласної державної адміністрації про заміну відповідача у зв`язку зі зміною найменування структурного підрозділу, а також залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Управління інфраструктури Хмельницької обласної державної адміністрації.

Перевіривши доводи заявленого клопотання та матеріали справи, колегія суддів виходить з наступного.

Відповідно до розпорядження Хмельницької обласної державної адміністрації від 03.06.2020 №390/2020-р повноваження щодо забезпечення організації пасажирських перевезень та виконання функцій організатора проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування покладено на Управління інфраструктури Хмельницької обласної державної адміністрації.

Зважаючи на вищенаведене колегія суддів дійшла висновку про те, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки Управління інфраструктури Хмельницької обласної державної адміністрації, що є підставою для залучення його до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Згідно з розпорядженням Хмельницької обласної державної адміністрації від 30.01.2020 №134/2020-р Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Хмельницької обласної державної адміністрації перейменовано у Департамент економічного розвитку, курортів і туризму Хмельницької обласної державної адміністрації.

Відповідно до ст.52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

З урахуванням наведеного колегія суддів дійшла висновку про наявність підстав для заміни відповідача його правонаступником - Департаментом економічного розвитку, курортів і туризму Хмельницької обласної державної адміністрації.

Керуючись ч. 2 ст.49,ст.ст. 52, 243, 325, 328, 329 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

залучити до участі у справі №560/927/20 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача фізичну особу-підприємця ОСОБА_1 .

Клопотання Департаменту економічного розвитку, курортів і туризму Хмельницької обласної державної адміністрації задовольнити.

Залучити до участі у справі №560/927/20 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Управління інфраструктури Хмельницької обласної державної адміністрації.

Замінити відповідача Департамент економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Хмельницької обласної державної адміністрації його правонаступником - Департаментом економічного розвитку, курортів і туризму Хмельницької обласної державної адміністрації.

Копію ухвали направити особам, що беруть участь у справі.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий Сапальова Т.В. Судді Мацький Є.М. Смілянець Е. С.

СудСьомий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.09.2020
Оприлюднено09.09.2020
Номер документу91353431
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —560/927/20

Постанова від 28.10.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Постанова від 28.10.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 04.09.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 04.09.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 28.07.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 19.06.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 19.06.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Ухвала від 25.05.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Рішення від 21.04.2020

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Польовий О.Л.

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Польовий О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні