Ухвала
від 04.09.2020 по справі 2-а-13/11
ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 2-а-13/11

№ 6-а/688/4/20

Ухвала

Іменем України

04 вересня 2020 року м. Шепетівка

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді Березюка О.Г.,

з участю секретаря Антонюк І.І.,

без участі сторін,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Шепетівці заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа - Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, про заміну сторони виконавчого провадження,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з даною заявою посилаючись на те, що являється спадкоємцем після смерті дружини ОСОБА_2 , у зв`язку з чим просить замінити сторону виконавчого провадження: стягувача - ОСОБА_2 ним - ОСОБА_1 у виконавчому провадженні по зобов`язанню управління Пенсійного фонду України у Шепетівському районі Хмельницької області здійснити нарахування та виплату ОСОБА_2 підвищення до пенсії у розмірі 30 % мінімальної пенсії за віком на підставі положень статті 6 Закону України Про соціальний захист дітей війни з 24 травня 2010 року по 24 листопада 2010 року включно з урахуванням проведених виплат.

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, подав до суду заяву, в якій просив розгляд справи проводити у його відсутність, вимоги підтримав.

Представник Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, будучи повідомленим про час та місце розгляду заяви, в судове засідання не з`явився, заяву про розгляд справи без участі представника не надав.

В зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до ч.4 ст.229 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи в обсязі необхідному для прийняття рішення по заяві, суд вважає, що заяву слід задовольнити з наступних підстав.

Відповідно до ст. 1227 ЦК України суми заробітної плати, пенсії, стипендії, аліментів, допомоги у зв`язку з тимчасовою непрацездатністю, відшкодувань у зв`язку з каліцтвом або іншим ушкодженням здоров`я, інших соціальних виплат, які належали спадкодавцеві, але не були ним одержані за життя, передаються членам його сім`ї, а у разі їх відсутності - входять до складу спадщини.

Право ОСОБА_2 на перерахунок і виплату підвищення до пенсії у розмірі 30 % мінімальної пенсії за віком на підставі положень статті 6 Закону України Про соціальний захист дітей війни з 24 травня 2010 року по 24 листопада 2010 року включно з урахуванням проведених виплат, встановлено судовим рішенням, що набрало законної сили, тому відповідно до ч.4 ст.78 КАС України не підлягає доказуванню при розгляді даної адміністративної справи.

Згідно зі ч. ч. 1, 3 ст. 52 Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування від 09 липня 2003 року № 1058-IV, сума пенсії, що належала пенсіонерові і залишилась недоотриманою у зв`язку з його смертю, виплачується - по місяць смерті включно членам його сім`ї, які проживали разом з пенсіонером на день його смерті. У разі відсутності членів сім`ї, зазначених у частині першій цієї статті, або у разі не звернення ними за виплатою вказаної суми в установлений частиною другою цієї статті строк сума пенсії, що належала пенсіонерові і залишилася недоотриманою у зв`язку з його смертю, входить до складу спадщини.

Судом встановлено, що постановою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 06 січня 2011 року, залишеною без змін ухвалою Вінницького апеляційного адміністративного суду від 21 листопада 2011 року, зобов`язано управління Пенсійного фонду України в Шепетівському районі Хмельницької області здійснити нарахування та виплату ОСОБА_2 підвищення до пенсії у розмірі 30 % мінімальної пенсії за віком на підставі положень статті 6 Закону України Про соціальний захист дітей війни з 24 травня 2010 року по 24 листопада 2010 року включно з урахуванням проведених виплат.

Згідно свідоцтва про одруження серії НОМЕР_1 , виданого 20 вересня 1957 року Михайлюцькою сільською радою Шепетівського району Хмельницької області, ОСОБА_2 являється дружиною ОСОБА_1 .

ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 померла, що підтверджується даними свідоцтва про смерть серії НОМЕР_2 , виданого 25 травня 2017 року виконавчим комітетом Михайлюцької сільської ради Шепетівського району Хмельницької області.

Оскільки після смерті ОСОБА_2 спадкоємцем є її чоловік ОСОБА_1 , а судовим рішенням зобов`язано УПФУ в Шепетівському районі провести перерахунок пенсії ОСОБА_2 , яка не отримана ним за життя, її слід виплатити спадкоємцю.

Відповідно до ч.1 ст.379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за заявою заінтересованої особи, суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За наведених обставин, заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження слід задовольнити.

Керуючись ст.379 КАС України, суд, -

ухвалив:

Заяву задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому проваджені щодо виконання постанови Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 06 січня 2011 року про зобов`язання управління Пенсійного фонду України в Шепетівському районі Хмельницької області здійснити нарахування та виплату ОСОБА_2 підвищення до пенсії у розмірі 30 % мінімальної пенсії за віком на підставі положень статті 6 Закону України Про соціальний захист дітей війни з 24 травня 2010 року по 24 листопада 2010 року включно з урахуванням проведених виплат, замінивши стягувача - ОСОБА_2 стягувачем - ОСОБА_1 , як спадкоємцем за законом.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Головуючий:

СудШепетівський міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення04.09.2020
Оприлюднено09.09.2020
Номер документу91357461
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-13/11

Постанова від 08.09.2011

Адміністративне

Кузнецовський міський суд Рівненської області

Горегляд О.І.

Ухвала від 18.02.2021

Адміністративне

Овруцький районний суд Житомирської області

Вачко В. І.

Ухвала від 10.02.2021

Адміністративне

Овруцький районний суд Житомирської області

Вачко В. І.

Ухвала від 04.09.2020

Адміністративне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк О. Г.

Ухвала від 26.08.2020

Адміністративне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк О. Г.

Постанова від 28.01.2011

Адміністративне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Іванов С. М.

Ухвала від 17.12.2018

Адміністративне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Д. Є.

Постанова від 07.08.2011

Адміністративне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Пономаренко В. Д.

Постанова від 08.08.2011

Адміністративне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Пономаренко В. Д.

Ухвала від 29.12.2011

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Марущак Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні