Ухвала
від 07.09.2020 по справі 560/4272/20
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 560/4272/20

УХВАЛА

07 вересня 2020 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Тарновецького І.І., розглянувши у письмовому провадженні питання про застосування заходів процесуального примусу у справі за позовом ОСОБА_1 до Державного реєстратора Центру надання адміністративних послуг Красилівської районної державної адміністрації Дидюка Василя Ігоровича , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Акціонерне товариство "Хмельницькобленерго" про визнання протиправними, скасування реєстраційних дій та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Хмельницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Державного реєстратора Центру надання адміністративних послуг Красилівської районної державної адміністрації Дидюка Василя Ігоровича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Акціонерне товариство "Хмельницькобленерго" про визнання протиправними, скасування реєстраційних дій та зобов`язання вчинити дії.

При вирішені даного спору виникла необхідність застосувати до відповідача заходи процесуального примусу.

Так, згідно частини четвертої статті 45 КАС України, суд зобов`язаний вживати заходів для запобігання зловживанню процесуальними правами. У випадку зловживання учасником судового процесу його процесуальними правами, суд застосовує до нього заходи, визначені цим Кодексом.

Із положень статті 144 КАС України випливає, що заходами процесуального примусу є процесуальні дії, що вчиняються судом у визначених цим Кодексом випадках з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених в суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства.

Заходи процесуального примусу застосовуються судом, як правило, негайно після вчинення порушення.

Про застосування заходів процесуального примусу суд постановляє ухвалу.

Згідно пункту 3 частини першої статті 145 КАС України, заходом процесуального примусу є тимчасове вилучення доказів для дослідження судом.

Застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов`язків, встановлених цим Кодексом (ч. 3 ст. 145 КАС України).

Відповідно до частини першої, третьої статті 147 КАС України, у разі неподання без поважних причин письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, або неповідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Визначаючись щодо наявності підстав для застосування заходів процесуального примусу у вигляді тимчасового вилучення доказів, суд вказує на наступне.

Частинами шостою, сьомою, восьмою статті 80 КАС України передбачено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Так, ухвалою суду від 14.08.2020 зобов`язано Державного реєстратора Центру надання адміністративних послуг Красилівської районної державної адміністрації Дидюка Василя Ігоровича надати до суду упродовж 15-ти днів з дня отримання ухвали суду належним чином завірену копію рішення державного реєстратора Центру надання адміністративних послуг Красилівської районної державної адміністрації Дидюка Василя Ігоровича № 16731070125000107 від 28.07.2020 про зміну керівника юридичної особи та зміну складу підписантів юридичної особи - Акціонерного товариства Хмельницькобленерго та копію реєстраційної справи Акціонерне товариство "Хмельницькобленерго" (код ЄДРПОУ 22767506).

Дана ухвала отримана відповідачем - 17.08.2020, про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення, виплату поштового переказу, яке повернулося на адресу суду 26.08.2020.

Однак, станом на 07.09.2020 вимоги ухвали суду від 14.08.2020 відповідачем не виконані, причин не виконання суду не повідомлено, що унеможливлює розгляд справи і прийняття рішення та зумовлює необхідність вживати заходів процесуального примусу, що затягує розгляд справи, відповідно, здійснюються перешкоди у здійснені судочинства.

За таких обставин, суд дійшов висновку про необхідність застосування до Державного реєстратора Центру надання адміністративних послуг Красилівської районної державної адміністрації ОСОБА_2 заходу процесуального примусу, шляхом тимчасового вилучення доказів для дослідження судом, а саме: належним чином завірену копію рішення державного реєстратора Центру надання адміністративних послуг Красилівської районної державної адміністрації Дидюка Василя Ігоровича № 16731070125000107 від 28.07.2020 про зміну керівника юридичної особи та зміну складу підписантів юридичної особи - Акціонерного товариства Хмельницькобленерго та копію реєстраційної справи Акціонерне товариство "Хмельницькобленерго" (код ЄДРПОУ 22767506).

Керуючись ст.ст. 145, 147, ст.ст. 248, 256 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Застосувати заходи процесуального примусу шляхом тимчасового вилучення доказів.

Тимчасово вилучити в Державного реєстратора Центру надання адміністративних послуг Красилівської районної державної адміністрації Дидюка Василя Ігоровича (31000, Хмельницька область, м. Красилів, площа Незалежності, 2) та зобов`язати надати суду для дослідження належним чином завірену копію рішення державного реєстратора Центру надання адміністративних послуг Красилівської районної державної адміністрації Дидюка Василя Ігоровича № 16731070125000107 від 28.07.2020 про зміну керівника юридичної особи та зміну складу підписантів юридичної особи - Акціонерного товариства Хмельницькобленерго та копію реєстраційної справи Акціонерне товариство "Хмельницькобленерго" (код ЄДРПОУ 22767506).

Ухвалу для виконання направити до Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) (вул. Володимирська, 91, м Хмельницький, 29000).

Зобов`язати сторони та Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) повідомити суд про виконання даної ухвали суду до 17 вересня 2020 року.

Ухвала суду в частині тимчасового вилучення доказів підлягає до негайного виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Позивач: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний код - НОМЕР_1 );

Відповідач: Державний реєстратор Центру надання адміністративних послуг Красилівської районної державної адміністрації Дидюк Василь Ігорович (площа Незалежності, 2, м. Красилів, Хмельницька область, 31000, код ЄДРПОУ - 21326527).

Головуючий суддя /підпис/І.І. Тарновецький "Згідно з оригіналом" Суддя І.І. Тарновецький

Дата ухвалення рішення07.09.2020
Оприлюднено11.09.2020
Номер документу91411730
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними, скасування реєстраційних дій та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —560/4272/20

Ухвала від 29.09.2020

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 25.09.2020

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 14.09.2020

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 07.09.2020

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 02.09.2020

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 14.08.2020

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 13.08.2020

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 11.08.2020

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні