Ухвала
від 26.08.2020 по справі 16/111
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД Закарпатської області

Адреса: 88000, м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а

e-mail: inbox@zk.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://zk.arbitr.gov.ua


УХвала

"26" серпня 2020 р. м. Ужгород Справа № 16/111

Суддя господарського суду Пригара Л.І.,

розглянувши матеріали за скаргою ОСОБА_1 , м. Виноградів б/н від 01.05.2020 року (вх. № 02.3.1-03/2144/20 від 04.05.2020 року) про визнання незаконними дії старшого державного виконавця Виноградівського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) Чонка Д.В. по проведенню оцінки майна та визнання протиправною оцінки майна згідно з Висновком про вартість майна від 19.03.2020 року про оцінку майна - цех по переробці сільськогосподарської продукції загального користування площею 390 м 2 за адресою: АДРЕСА_1 , який розташований на земельній ділянці площею 0,2643 га у справі № 16/111 за позовом Відкритого акціонерного товариства „Державний ощадний банк України", м. Київ, філії-Закарпатське обласне управління, м. Ужгород до Приватного підприємця Гушовського Івана Павловича, м. Виноградів про стягнення суми 246 467 грн. 69 коп., з участю уповноважених представників: від скаржника (боржника) - не з`явився, від стягувача - не з`явився, від органу ДВС - не з`явився,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Закарпатської області від 16.07.2020 року у справі № 16/111 відкладено розгляд скарги ОСОБА_1 на 26.08.2020 року.

Скаржник через канцелярію суду подав клопотання про відкладення розгляду скарги на інший термін у зв`язку із неможливістю забезпечити явку уповноваженого представника у судове засідання по розгляду скарги через поширення на території України пандемії коронавірусу COVID-19, внаслідок чого рекомендовано обмеження контактування між фізичними особами з метою дотримання правил епідеміологічної безпеки, а Радою суддів України рекомендовано учасникам судових процесів утриматися від участі у судових засіданнях.

Крім того, від скаржника до канцелярії господарського суду надійшло клопотання про витребування в порядку ст. 81 ГПК України доказів від стягувача - Акціонерного товариства „Державний ощадний банк України". Клопотання обґрунтоване покликанням на необхідність з`ясування при розгляді даної скарги на дії органу державної виконавчої служби питань щодо підстав та розміру заборгованості скаржника - ОСОБА_1 , встановити які неможливо без наявності у матеріалах даної судової справи інформації, що є у розпорядженні Банку, в тому числі кредитної справи боржника та банківських виписок з особового рахунку боржника. З врахуванням наведеного, скаржник просить суд витребувати від Акціонерного товариства „Державний ощадний банк України" виписки з особового рахунку ОСОБА_1 за договором відновлювальної кредитної лінії № 01-07/07, кредитну справу ОСОБА_1 , інформацію про загальну суму наданих боржнику у користування грошей та загальний розмір повернутого кредиту. Неможливість самостійного отримання вказаних доказів скаржник обґрунтовує покликанням на ненадання Банком вказаних доказів на адвокатські запити представника скаржника.

Виноградівський районний відділ державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) явку уповноваженого представника у судове засідання по розгляду скарг не забезпечив, причин неявки суду не повідомив.

Згідно акту Господарського суду Закарпатської області від 24.07.2020 року ухвала суду від 16.07.2020 року у справі № 16/111 засобами поштового зв`язку на адресу Виноградівського районного відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) відправлена не була через відсутність бюджетного фінансування на відповідні рахунки суду.

Таким чином, станом на дату призначеного судового засідання з розгляду скарги на дії органу ДВС у матеріалах справи відсутні докази належного повідомлення органу ДВС про розгляд скарги.

Представник стягувача - Акціонерного товариства „Державний ощадний банк України" надісланою на адресу господарського суду заявою б/н від 26.08.2020 року просить суд відкласти розгляд скарги у зв`язку з неможливістю з`явитися в судове засідання по її розгляду через перебування у відпустці.

В силу приписів ст. 74 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Так, у відповідності до ч. ч. 1, 3 ст. 73 ГПК України доказами у справі є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Приписами статті 129 Конституції України до основних засад судочинства віднесено, зокрема, змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведеності перед судом їх переконливості.

З огляду на обсяг та характер доказів, про витребування яких клопоче скаржник, а також необхідність визначення підстав їх витребування та значення для розгляду даної скарги, суд приходить до висновку, що подане скаржником клопотання про витребування доказів буде розглядатися в наступному судовому засідання по розгляду скарги за участі представників скаржника (боржника), стягувача (позивача) та органу ДВС.

Враховуючи неявку у судове засідання по розгляду скарги скаржника, стягувача та органу ДВС, подання представниками скаржника та стягувача клопотань про відкладення її розгляду, а також необхідність розгляду та вирішення поданого скаржником клопотання про витребування доказів, суд доходить висновку про відкладення розгляду скарги у справі № 16/111 на інший термін з врахуванням ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та виклик у судове засідання уповноважених представників скаржника (боржника), стягувача (позивача) та органу ДВС.

Керуючись ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ст. ст. 234, 339 - 342 Господарського процесуального кодексу України,

СУД УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд скарги на 01 жовтня 2020 р. на 14:00 год.

2. Розгляд скарги відбудеться у приміщенні господарського суду Закарпатської області за адресою: м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а в залі судових засідань № 1 .

3. Встановити органу ДВС строк на подання господарському суду письмових пояснень по суті скарги з підтверджуючими документами до 30.09.2020 року.

4. Копію ухвали надіслати учасникам спору та органу ДВС.

5. ЯВКУ уповноважених представників скаржника (боржника), стягувача (позивача) та органу ДВС у судове засідання по розгляду скарги визнати ОБОВ`ЯЗКОВОЮ.

6. Дана ухвала набирає законної сили у відповідності до ст. 235 Господарського процесуального кодексу України та не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду на підставі ст. 255 Господарського процесуального кодексу України. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

7. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://court.gov.ua/fair/sud5008/ або http://www.reyestr.court.gov.ua.

Суддя Пригара Л.І.

Дата ухвалення рішення26.08.2020
Оприлюднено11.09.2020
Номер документу91415213
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/111

Ухвала від 22.01.2021

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 21.12.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 01.12.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 22.10.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 28.09.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 26.08.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 16.07.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 28.05.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 12.05.2020

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 27.03.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Іванчук С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні