Ухвала
від 10.09.2020 по справі 214/6355/20
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/6355/20

2/214/2850/20

У Х В А Л А

про прийняття до розгляду та відкриття

спрощеного позовного провадження

10 вересня 2020 року м. Кривий Ріг

Суддя Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Євтушенко О.І., дослідивши матеріали позовної заяви представника ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) - адвоката Меланчука Ігоря Віталійовича (м. Кривий Ріг, вул. Володимира Бизова 5-Б) до Приватного підприємства ЗВГ (м. Кривий Ріг, вул. Магнітогорська 36) про відшкодування моральної шкоди, заподіяної працівникові внаслідок каліцтва під час виконання трудових обов`язків,-

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Меланчук І.В., діючи від імені та в інтересах ОСОБА_1 , звернувся до суду з позовною заявою 09 вересня 2020 року, в якій просить суд стягнути з ПП ЗВГ на користь ОСОБА_1 141 690 грн. 00 коп. в рахунок відшкодування моральної шкоди, завданої внаслідок каліцтва під час виконання трудових обов`язків (без нарахування та утримання податків та інших зборів і платежів).

На підставі протоколу автоматизованого розподілу 09 вересня 2020 року матеріали позову передано в провадження судді Євтушенка О.І.

Згідно з ч.2 ст.27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (з урахуванням положень ст.93 ЦК України).

При цьому, положеннями ч.3 ст.28 ЦПК України передбачено підсудність позовів за вибором позивача, зокрема позовів про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи. Такі позови можуть пред`являтись також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача або за місцем заподіяння шкоди.

Як визначено у п.37 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Про деякі питання юрисдикції загальних судів та визначення підсудності цивільних справ від 01 березня 2013 року №3, право вибору між судами, яким згідно із правилом загальної підсудності і правилом альтернативної підсудності підсудна справа, належить виключно позивачеві.

Судом встановлено, що позовна заява відповідно до ч.3 ст.28 ЦПК України підсудна Саксаганському районному суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області за правилами альтернативної підсудності (за вибором позивача), подана з додержанням вимог ст.ст.175, 177 ЦПК України, підстави для її повернення, залишення без руху чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Враховуючи рівень складності справи, предмет позову, ціну позову, яка не перевищує 250 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, суд вважає, що в розумінні ч.6 ст.19, ст.274 ЦПК України дана справа є малозначною, а характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення її розгляду в порядку загального позовного провадження, у зв`язку з чим справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі п.2 ч.1 ст.5 Закону України Про судовий збір від сплати судового збору за пред`явлення позову у справі про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров`я позивач звільнений.

Керуючись ст.ст.4, 13, 14, 19, 28, 33, 175, 177, 187, 189-199, 260 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою представника ОСОБА_1 - адвоката Меланчука Ігоря Віталійовича до Приватного підприємства ЗВГ про відшкодування моральної шкоди, заподіяної працівникові внаслідок каліцтва під час виконання трудових обов`язків.

Розгляд цивільної справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін .

Призначити судовий розгляд справи на 10 год. 30 хв. 05 жовтня 2020 року в приміщенні Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області за адресою: вул. Демиденка 3-а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, зал судових засідань №4, ІІІ поверх.

Про дату, час та місце розгляду справи повідомити сторін у встановленому законом порядку.

Встановити відповідачеві 15-денний строк з дня отримання ухвали суду про відкриття провадження для подання відзиву на позовну заяву та пред`явлення зустрічного позову (за наявності для цього підстав). У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана відповідачем іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Встановити позивачу 5-денний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Встановити відповідачеві 5-денний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади за посиланням http://court.gov.ua/fair/sud0435/ за номером справи.

Копію ухвали про відкриття провадження надіслати всім учасникам справи, та одночасно з копією ухвали надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів - відповідачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя О.І. Євтушенко

Дата ухвалення рішення10.09.2020
Оприлюднено14.09.2020
Номер документу91441466
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди, заподіяної працівникові внаслідок каліцтва під час виконання трудових обов`язків

Судовий реєстр по справі —214/6355/20

Постанова від 14.12.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 19.11.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Рішення від 10.11.2020

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Євтушенко О. І.

Ухвала від 10.09.2020

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Євтушенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні