Ухвала
від 06.08.2020 по справі 335/5423/18
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/5423/18 1-кс/335/3416/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 серпня 2020 року слідчий суддя Орджонікідзевського районногосуду м.Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ГУ ДФС у Запорізькій області ОСОБА_3 , погоджене прокурором, який здійснює процесуальне керівництво за досудовим розслідуванням - прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами Державної фіскальної служби України прокуратури Запорізької області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду в рамках кримінального провадження № 32018080000000002 від 27.02.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ГУ ДФС у Запорізькій області ОСОБА_3 , за погодження з прокурором, звернувся до суду з клопотанням про проведення огляду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Патріотична, 36а.

Обґрунтовуючи клопотання слідчий зазначає, що службові особи ТОВ «Мережа магазинів «ТАБАК»» протягом 2017-2018 років здійснювали придбання тютюнових виробів у виробників та офіційних постачальників та в подальшому придбані тютюнові вироби реалізовували за готівкові кошти через налагоджену систему збуту тютюнових виробів населенню, при цьому у податковій звітності задекларували реалізацію тих самих тютюнових виробів підприємствам з ознаками фіктивності.

Для прикриття незаконної діяльності службовими особами ТОВ «МЕРЕЖА МАГАЗИНІВ «ТАБАК» формуються та реєструються видаткові та податкові накладні по відображенню фіктивних оборудок, тобто до офіційних документів вносяться завідомо неправдиві дані про нібито проведенні фінансово-господарські операції. Тим самим створюються документи «прикриття», що в подальшому призводить до штучного завищення податкового кредиту та валових витрат суб`єктів підприємницької діяльності реального сектору економіки, з метою умисного ухилення від сплати податків.

Поряд з реалізацією вітчизняної тютюнової продукції службові особи ТОВ «МЕРЕЖА МАГАЗИНІВ «ТАБАК» налагодили збут тютюнових виробів імпортного виробництва, про що мають домовленості та партнерські відносини з гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ( НОМЕР_1 ), який організовує поставки зазначеної продукції, які не обклеєні марками акцизного податку України та які за взаємною згодою розповсюджуються через підконтрольні торгівельні об`єкти міста Запоріжжя.

Встановлено, що збут зазначених тютюнових виробів здійснюється через підконтрольний гр. ОСОБА_5 торгівельний об`єкт «King smoke», розташований за адресою: м. Запоріжжя, вул. Патріотична, 36а.

Згідно з інформацією, яка розміщена на офіційному сайті ДФС України в розділі «Реєстри» (Єдиний державний реєстр місць зберігання) будь-які оптові склади для зберігання тютюнових виробів за вказаними адресами відсутні.

Відповідно до оперативної інформації у торгівельному об`єкті «King smoke», розташований за адресою: м. Запоріжжя, вул. Патріотична, 36а, знаходяться не облікована тютюнова продукція та тютюнова продукція без марок акцизного податку України.

Слідчий зазначає,щов ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у виявленні та фіксації відомостей щодо зберігання з метою збуту не облікованої тютюнової продукції та тютюнової продукції яка не маркована марками акцизного податку України в приміщенні торгівельного об`єкту з назвою «King smoke», який розташований за адресою: м. Запоріжжя, вул. Патріотична, 36а, у зв`язку з чим слідчий звернувся до суду з вказаним клопотанням.

Дослідивши надані матеріали клопотання, приходжу до наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України, огляд проводиться слідчим, прокурором з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, проводиться огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Вказане клопотання слідчого відповідає вимогам ст. 234 КПК України.

Приймаючи до уваги вищевикладене, враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що огляд за вказаною адресою має суттєве значення для досудового розслідування, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, слідчий суддя вважає за доцільне надати дозвіл на проведення огляду за вказаною адресою, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення в даному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 237, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ГУ ДФС у Запорізькій області ОСОБА_3 , погоджене прокурором, який здійснює процесуальне керівництво за досудовим розслідуванням - прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами Державної фіскальної служби України прокуратури Запорізької області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду в рамках кримінального провадження № 32018080000000002 від 27.02.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду в приміщенні торгівельного об`єкту з назвою « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: м. Запоріжжя, вул. Патріотична, 36а, з метою виявлення та вилучення не облікованої тютюнової продукції та тютюнової продукції, яка не маркована марками акцизного податку України.

Строк дії ухвали визначити до 22 серпня 2020 року, після чого вона втрачає законну силу.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на огляд житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Строк дії ухвали не може перевищувати десяти днів з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.08.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91453709
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду в рамках кримінального провадження № 32018080000000002 від 27.02.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —335/5423/18

Ухвала від 01.12.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 01.12.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 01.12.2021

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 06.08.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 20.08.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 20.08.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 20.08.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 20.08.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 20.08.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

Ухвала від 18.08.2020

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні