Ухвала
від 10.09.2020 по справі 443/38/20
ЖИДАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №443/38/20

Провадження №2/443/872/20

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

10 вересня 2020 року місто Жидачів

Суддя Жидачівського районного суду Львівської області Павлів А.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Мельницької сільської ради про встановлення факту проживання однією сім`єю та визнання права власності на майно у порядку спадкування за заповітом, -

встановив:

Справа за позовом ОСОБА_1 до Мельницької сільської ради про встановлення факту проживання однією сім`єю та визнання права власності на майно у порядку спадкування за заповітом скерована до суду 31.12.2019.

Провадження у справі не відкрито.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08.09.2020 автоматизованою системою документообігу суду визначено суддю Павліва А.І. для цього судового провадження.

Вивчивши позовну заяву та додані до неї документи суд доходить переконання, що позивач подав до суду позовну заяву без додержання вимог, викладених у статті 177 ЦПК України.

Так, відповідно до вимог частини 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно з приписами частини 3 ст. 6 Закону України Про судовий збір (8 липня 2011 року № 3674-VI) за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Як вбачається з поданої позовної заяви така має одночасно майновий (визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за заповітом) і немайновий характер (встановлення факту спільного проживання однією сім`єю).

Позивачкою додано до позовної заяви документ, який підтверджує сплату нею судового збору у сумі 384,20 грн, що не відповідає розміру ставок судового збору, передбачених частиною 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір , за подання позову, який має одночасно майновий і немайновий характер.

Так, відповідно до приписів частини 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір ставка судового збору за подання позовної заяви, яка має майновий характер, з урахуванням ціни позову та часу подання позовної заяви, становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних (768,40 грн). Ставка судового збору за подання позовної заяви, яка має немайновий характер, з урахуванням часу подання позовної заяви, становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних (768,40 грн).

Таким чином, позивачка повинна надати суду два документи, які підтверджуватимуть сплату нею судового збору у встановлених порядку у сумі 768,40 грн та, з урахуванням уже сплаченої суми судового збору, - у сумі 384,20 грн.

Відповідно до частини 1 ст. 185 ЦПК України суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене суд вважає, що позовну заяву слід залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення вказаних недоліків поданої позовної заяви.

Керуючись статтями 185, 260, 261 ЦПК України, -

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Мельницької сільської ради про встановлення факту проживання однією сім`єю та визнання права власності на майно у порядку спадкування за заповітом залишити без руху.

Надати ОСОБА_1 строк п`ять днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків поданої позовної заяви (шляхом подання документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі).

Роз`яснити ОСОБА_1 , що у разі неусунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, така підлягатиме поверненню.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя А.І. Павлів

СудЖидачівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення10.09.2020
Оприлюднено14.09.2020
Номер документу91454243
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —443/38/20

Рішення від 26.01.2021

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

Павлів А. І.

Рішення від 26.01.2021

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

Павлів А. І.

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

Павлів А. І.

Ухвала від 10.09.2020

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

Павлів А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні