Ухвала
від 10.09.2020 по справі 766/11699/17
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/11699/17 н/п 2-а/766/10/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.09.2020р. Херсонський міський суд Херсонської області у складі: головуючої судді Зуб І.Ю., розглянувши в письмову провадженні адміністративну справу за позовом Обслуговуючого кооперативу Житлово-будівельний кооператив Резиденція Херсон (місцезнаходження: м. Хмельницький, вул. Київська, б.4, кімн.301) до Херсонської міської ради (місцезнаходження: м. Херсон, пр. Ушакова, б.37), Департаменту містобудування та землекористування Херсонської міської ради (місцезнаходження: м. Херсон, пр. Ушакова, б.37), третя особа: Приватне підприємство Ватерпас (місцезнаходження: м. Херсон, пр. 200 річчя Херсона, б.3-А) про визнання недійсним рішення сесії Херсонської міської ради ,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою судді Херсонського міського суду Херсонської області Дорошинською В.Е. від 12.07.2017 року відкрито провадження у вище вказаній адміністративній справі, призначено судовий розгляд.

Згідно з протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 28.04.2020 р., головуючим у справі визначена суддя Зуб І.Ю.

Учасники справи в судове засідання не з`явились, причини неявки суду не повідомили, про час слухання справи повідомлялись.

Дослідив матеріали адміністративної справи, приходжу до висновку про не підсудність справи Херсонському міському суду Херсонської області та її направлення до Херсонського окружного адміністративного суду з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 20 КАС України , місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності; адміністративні справи, пов`язані з виборчим процесом чи процесом референдуму; адміністративні справи, пов`язані з перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України; адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень судів у справах, визначених пунктами 1 - 3 частини першої зазначеної статті.

Всі інші адміністративні справи, крім визначених частиною першою статті 20 КАС України , підсудні окружним адміністративним судам.

Зі змісту приписів п.1 ч.1 ст.20 КАС України , місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.

А згідно із ч.2 ст.20 КАС України , окружним адміністративним судам підсудні всі адміністративні справи, крім визначених частиною першою цієї статті.

В позові зазначено, що дії ХМР порушують права ОК ЖБК Резиденція Херсон .

Оскільки поданий позов не підпадає під ст. 20 КАС України, останній предметно не підсудний Херсонському міському суду Херсонської області, а підсудний окружному адміністративному суду.

Діюче процесуальне законодавство не передбачає можливості повернення позовної заяви у разі її предметної непідсудності суду чи відмови у відкритті провадження за такою заявою.

В той же час статтею 29 КАС України не передбачено і можливості передачі адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого відповідно до предметної юрисдикції, тому суд відповідно до ст.7 ч.2 КАС України застосовує до правовідносин аналогію ст.29 ч.1 п.1 КАС України.

Враховуючи, що позивач подав позов, який підсудний окружному адміністративному суду, справа підлягає переданню до вказаного суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.7,ч.6, 20,ч.2, 29, 241, 248, 256 КАС України,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративну справу за позовом Обслуговуючого кооперативу Житлово-будівельний кооператив Резиденція Херсон (місцезнаходження: м. Хмельницький, вул. Київська, б.4, кімн.301) до Херсонської міської ради (місцезнаходження: м. Херсон, пр. Ушакова, б.37), Департаменту містобудування та землекористування Херсонської міської ради (місцезнаходження: м. Херсон, пр. Ушакова, б.37), третя особа: Приватне підприємство Ватерпас (місцезнаходження: м. Херсон, пр. 200 річчя Херсона, б.3-А) про визнання недійсним рішення сесії Херсонської міської ради - передати Херсонському окружному адміністративному суду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

СуддяІ. Ю. Зуб

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення10.09.2020
Оприлюднено14.09.2020
Номер документу91459970
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —766/11699/17

Ухвала від 16.02.2021

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 16.11.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 10.09.2020

Адміністративне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Ухвала від 30.04.2020

Адміністративне

Херсонський міський суд Херсонської області

Зуб І. Ю.

Ухвала від 28.11.2018

Адміністративне

Херсонський міський суд Херсонської області

Дорошинська В. Е.

Ухвала від 12.07.2017

Адміністративне

Херсонський міський суд Херсонської області

Дорошинська В. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні