Ухвала
від 11.09.2020 по справі 903/655/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

11 вересня 2020 року № 903/655/20 Суддя Господарського суду Волинської області Слободян О.Г., розглянувши позовну заяву Державного підприємства Володимир- Волинське лісомисливське господарство

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю Інвестор Трейд

про стягнення 53325грн. 70коп. заборгованості

встановила: позивач - ДП Володимир- Волинське лісомисливське господарство звернувся до суду з позовом про стягнення з відповідача- ФОП Інвестор Трейд 53325грн. 70коп., з яких: 45414грн. 30коп. заборгованості за поставлений товар та 7911грн. 40коп. за надані послуги перевезення та розвантаження лісопродукції. Також, просить стягнути з відповідача судові витрати по справі.

В обгрунтування позовних вимог позивач посилається на невиконання відповідачем взятих на себе зобов`язань згідно умов усного договору купівлі- продажу в частині оплати поставленого позивачем товару та усного договору про надання послуг в частині оплати наданих послуг перевезення та розвантаження лісопродукції.

Згідно із вимогами п. 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

За визначенням ч. 1 ст. 172 ГПК України, позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Належним доказом направлення копії заяви з додатком іншим учасникам судового процесу відповідно до Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 р. № 270, є оригінал розрахункового документу (оригінал поштової квитанції чи фінансового чека), виданий відправникові поштового відправлення.

Відповідно до п. 19 Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 5 березня 2009 р. N 270, внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю можуть прийматися для пересилання з описом вкладення та/або з післяплатою.

Пунктом 61 Правил встановлено, що у разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля.

Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

Як вбачається зі змісту позовної заяви, відповідачем є Товариство з обмеженою відповідальністю Інвестор Трейд .

Відповідно до відомостей про юридичну особу у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходження Товариства з обмеженою відповідальністю Інвестор Трейд - 43025, Волинська обл., м. Луцьк, вул. Коперника, будинок 8А.

Водночас, згідно доданих до позовної заяви накладної Укрпошти та опису вкладення у цінний лист, копія позовної заяви з документами надіслана відповідачу ТОВ Інвестор Трейд на адресу: 45700, Волинська обл., Горохівський р-н, м. Горохів, вул. Возз`єднання, будинок 13, що не може бути доказом надіслання позову юридичній особі.

Отже, в порушення зазначених вимог, позивачем не додано доказів надіслання відповідачу позовної заяви з доданими до неї документами.

У відповідності до п.1, 2 ст.174 ГПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Суд вважає за необхідне, зобов`язати позивача надати суду належні докази надіслання копії позовної заяви і доданих до неї документів відповідачу- ТОВ Інвестор Трейд за місцезнаходженням його юридичної особи.

За таких обставин, позовна заява підлягає залишенню без руху для усунення вищезазначених недоліків.

Керуючись ст. 164, 174, 234, 235, ГПК України, господарський суд, -

ухвалив:

1. Позовну заяву Державного підприємства Володимир- Волинське лісомисливське господарство (вх.№01-50/705/20 від 07.09.2020р.) залишити без руху.

2. Надати позивачу строк 10 днів з дня вручення йому цієї ухвали для усунення недоліків, а саме: надати суду належні докази надіслання копії позовної заяви і доданих до неї документів за місцезнаходженням юридичної особи ТОВ Інвестор Трейд .

Роз`яснити, що якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Також, суд повідомляє учасників справи про можливість ознайомлення з процесуальними документами по справі у Єдиному державному реєстрі судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua). Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України.

Суддя О. Г. Слободян

Дата ухвалення рішення11.09.2020
Оприлюднено15.09.2020
Номер документу91495987
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 53325грн. 70коп. заборгованості

Судовий реєстр по справі —903/655/20

Судовий наказ від 16.12.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 16.12.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Судовий наказ від 09.12.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 08.12.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 24.11.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 28.10.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 28.09.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 11.09.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні