Ухвала
від 15.09.2020 по справі 533/743/20
КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15.09.2020 року КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 533/743/20

Провадження № 2/533/230/20

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

за правилами спрощеного позовного провадження

15 вересня 2020 року селище Козельщина

Козельщинський районний суд Полтавської області в складі головуючого судді Козир В.П., розглянувши позовну заяву кредитної спілки Полтава і полтавці (місцезнаходження: вулиця Визволення, буд. 21, місто Полтава, Полтавська область, 36009) до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (місце проживання, зазначене позивачем: с. Новачиха, Хорольського району, Полтавської області; місце проживання за інформацією органу реєстрації: не встановлено) про стягнення індексу інфляції та трьох процентів річних від простроченої суми,

ВСТАНОВИВ:

27 серпня 2020 року позивач кредитна спілка Полтава і полтавці звернувся до суду з позовною заявою до відповідачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення індексу інфляції та трьох процентів річних від простроченої суми за кредитним договором № 146 від 23.05.2008 на загальну суму 20871,58 грн.

Згідно інформації, яка отримана від органу реєстрації місця проживання вбачається, що відповідач ОСОБА_1 значиться зареєстрованою за адресою: АДРЕСА_2 .

Згідно інформації, яка отримана від органу реєстрації місця проживання, місце реєстрації відповідача ОСОБА_2 - невідоме. Останнє відоме місце реєстрації: село Новачиха, Хорольський район, Полтавська область.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Козельщинського районного суду Полтавської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Згідно ст. 19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, зокрема, у порядку загального позовного провадження або спрощеного позовного провадження.

Відповідно до п. 1 ч. 6 ст. 19 ЦПК України для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Дана справа є малозначною, а тому, у відповідності до ч. 1 ст. 274 ЦПК України, розглядається у порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно з приписами ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до ч.7 ст.277 ЦПК України ч.2-6 цієї статті не застосовуються, якщо відповідно до цього Кодексу справа підлягає розгляду тільки в порядку спрощеного провадження. Виходячи з наведених критеріїв, строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження не визначається.

Розгляд справи здійснити із урахуванням строку розгляду справи, визначеному ст. 275 ЦПК України , надіслати відповідачам за зазначеною в позовній заяві адресою копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та роз`яснити сторонам порядок подання заяв по суті справи.

Отже відповідно до ст. 187, ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд вважає, що необхідно відкрити провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

На підставі наведеного вище та керуючись статтями 19, 27, 83, 175, 177, 178-180, 187, 190, 258-260, 274, 277-278 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою кредитної спілки Полтава і полтавці до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення індексу інфляції та трьох процентів річних від простроченої суми.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін за наявними у справами матеріалами.

Встановити відповідачам строк п`ятнадцять днів з дня вручення їм цієї ухвали, протягом якого вони мають право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідачі зобов`язані надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів.

У строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов до позивача.

Роз`яснити відповідачам, що в разі ненадання ними відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк п`ять днів з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою ст. 178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати відповідачам.

Встановити відповідачам строк п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого вони мають право подати суду заперечення, передбачене статтею 180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою ст. 178 ЦПК України. Копію заперечення і доданих до нього документів одночасно з поданням його суду відповідачі повинні надіслати позивачу.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідачі мають право подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч. 7 ст. 279 ЦПК України ).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою: https://court.gov.ua/sud1611/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи. Копію позовної заяви та доданих документів - відповідачам.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.П. Козир

СудКозельщинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення15.09.2020
Оприлюднено16.09.2020
Номер документу91531299
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —533/743/20

Рішення від 30.11.2020

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Козир В. П.

Ухвала від 30.11.2020

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Козир В. П.

Ухвала від 29.09.2020

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Козир В. П.

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Козир В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні