Рішення
від 22.04.2010 по справі 2-1905/2010
КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МИКОЛАЄВА

Справа № 2-1905/2010 р.

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

Іменем України

22.04.2010 року м.Миколаїв

Корабельний районний суд м. Миколаєва у складі:

головуючого - судді Непши О.І.,

при секретарі - Піроженко А.О.,

за участю представника позивача - Кудрявцева Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Миколаєві цивільну справу за позовом обласного комунального підприємства Миколаївоблтеплоенерго до ОСОБА_1 про стягнення боргу за спожиті послуги теплопостачання,

встановив:

12 березня 2010 року позивач звернувся до суду із вказаним позовом, в якому просить стягнути з відповідача борг за спожиті послуги теплопостачання в сумі 1 203, 82 грн.

Обгрунтовуючи позовні вимоги, позивач вказує на те, що відповідач є споживачем теплової енергії, яку постачає ОКП Миколаївтеплоенерго . Через те, що відповідач своєчасно та в повному обсязі не сплачує за послуги теплопостачання, утворилася зазначена заборгованість, яку відповідач у добровільному порядку сплати не бажає.

Представник позивача в судове засідання з`явився, позовні вимоги підтримав в повному обсязі, наполягаючи на їх задоволенні.

Відповідач в судове засідання не з`явився, про час і місце розгляду справи повідомлений належним чином, про що свідчить зворотне повідомлення про вручення судової повістки. За згодою представника позивача суд в порядку ст. 224 ЦПК України проводить заочний розгляд справи на підставі наявних у справі доказів.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши письмові докази, суд з`ясував такі фактичні обставини справи.

Відповідач мешкає у АДРЕСА_1 , та користується тепловою енергією для опалення. Поставщиком теплової енергії на підставі договору про надання населенню послуг з централізованого опалення та підігріву питної води є ОКП Миколаївтеплоенерго (а.с. 4-6).

Позивач виконав свої обов`язки щодо постачання теплової енергії, втім відповідач не виконав свої обов`язки по оплаті за надані послуги, внаслідок чого у відповідача перед позивачем за період з 01 січня 2006 року по 01 лютого 2010 року виник борг у сумі 1 203.82 грн. (а.с. 7).

Вказану суму боргу відповідач не сплачує у добровільному порядку.

Як встановлюють ст.526, ст.525 ЦК України, зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Згідно зі ст.ст.67, 68 ЖК України плата за комунальні послуги (водопостачання, газ, електрична, теплова енергія та інші послуги) береться, крім квартирної плати, за затвердженими в установленому порядку тарифами. Наймач зобов`язаний своєчасно вносити квартирну плату та плату за комунальні послуги.

Так, відповідно до п.п.18, ЗО Правил надання послуг централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 630 від 21 липня 2005 року, розрахунковим періодом для оплати послуг є календарний місяць. Плата за послуги вноситься не пізніше 20 числа місяця, що настає за розрахунковим, якщо договором не встановлено інший строк. Споживач зобов`язаний оплачувати послуги в установлені договором строки.

Через несплату відповідачем суми заборгованості у добровільному порядку вона має бути стягнута примусово.

Крім цього, відповідно до ст.88 ЦПК України з відповідача на користь ОКП Миколаївтеплоенерго належить стягнути сплачені останнім витрати на інформаційно- технічне забезпечення розгляду справи, а також судовий збір в доход держави.

Керуючись ст.ст.208, 213-215 ЦПК України, суд

вирішив:

Позов задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка народилася в м.Миколаєві, мешкає в АДРЕСА_1 , на користь обласного комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго» (р/р НОМЕР_1 в МОУ ВАТ «Державний ощадний банк України» , МФО 326461 код ЄДРПОУ 31319242) заборгованість у сумі 1 203 (одна тисяча двісті три) грн. 82 коп. та витрати на інформаційно- технічне забезпечення розгляду справи в сумі 30 (тридцять) грн. 00 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 судовий збір в доход держави в розмірі 51 (п`ятдесят одна) грн. 00 коп.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його копії.

У разі залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення заочне рішення може бути оскаржене в загальному порядку. У цьому разі строк, протягом якого розглядалася заява, не включається до строку на апеляційне оскарження рішення.

Рішення суду може бути оскаржено до апеляційного суду Миколаївської області.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга у письмовій формі подаються апеляційному суду через Корабельний районний суд м.Миколаєва.

Заява про апеляційне оскарження рішення суду може бути подана протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга також може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя О.І.Непша

СудКорабельний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення22.04.2010
Оприлюднено17.09.2020
Номер документу91583405
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1905/2010

Рішення від 07.10.2010

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Нікітішин В. П.

Рішення від 22.04.2010

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Непша О. І.

Постанова від 22.10.2010

Цивільне

Пологівський районний суд Запорізької області

Іванченко М. В.

Рішення від 14.09.2010

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Куркан М. М.

Ухвала від 25.11.2010

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 09.04.2010

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Рукас О. В.

Рішення від 25.08.2010

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Гринів М. А.

Ухвала від 04.08.2010

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Литвин М. М.

Ухвала від 23.09.2010

Цивільне

Веселівський районний суд Запорізької області

Нагорний А. О.

Ухвала від 29.11.2010

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Сенько Л. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні