Ухвала
від 17.09.2020 по справі 190/857/20
П'ЯТИХАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 190/857/20

Провадження 2/190/439/20

УХВАЛА

про призначення справи до розгляду

17 вересня 2020 року м.П`ятихатки

Суддя Пятихатського районного суду Дніпропетровської області Кудрявцева Ю.В., вивчивши справу за позовом ОСОБА_1 до Саксаганської сільської ради П`ятихатського району Дніпропетровської області про визнання права власності в порядку спадкування,

Встановила:

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи від 14.09.2020 року, зазначена справа розподілена до провадження судді Кудрявцевої Ю.В.

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України , суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Частиною 4 ст. 19 ЦПК України для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні призначене загальне позовне провадження.

Відповідно до ст.ст. 19 , 274 ЦПК України справу належить розглядати за правилами загального позовного провадження.

Згідно довіреності, що міститься в матеріалах справи, позивач уповноважила бути її представником ОСОБА_2 , яким і підписана позовна заява.

Відповідно до ч.1 ст.60 ЦПК України, - представником у суді може бути адвокат або законний представник. Під час розгляду спорів, що виникають з трудових відносин, а також справ у малозначних спорах (малозначні справи) представником може бути особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність, за винятком осіб, визначених у статті 61 цього Кодексу.

В разі не прийняття позивачем особисто участі у справі, запропонувати представнику позивача надати суду документи на підтвердження своїх повноважень у відповідності до ст.60 ЦПК України.

Крім того, для повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, визначення кола учасників процесу, зокрема, належних заінтересованих осіб, суддя вважає за необхідне витребувати у державного нотаріуса П`ятихатської районної державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Новенка Сергія Володимировича належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Чумаки П`ятихатського району Дніпропетровської області.

Відповідно до ст.18 ЦПК України судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України.

Керуючись ст.ст. 18 , 84 , 187 ЦПК України , суддя, -

Ухвалила:

Прийняти до свого провадження справу за позовом ОСОБА_1 до Саксаганської сільської ради П`ятихатського району Дніпропетровської області про визнання права власності в порядку спадкування.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити справу до підготовчого засідання на 10.00 год. 09 жовтня 2020 року в приміщенні П`ятихатського районного суду Дніпропетровської області.

Запропонувати представнику позивача - ОСОБА_2 надати суду документи на підтвердження своїх повноважень у відповідності до ст.60 ЦПК України.

Запропонувати відповідачу у строк до 09 жовтня 2020 року подати відзив на позов та роз`яснити, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Зобов`язати державного нотаріуса П`ятихатської районної державної нотаріальної контори Дніпропетровської області Новенка Сергія Володимировича надати суду належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Чумаки П`ятихатського району Дніпропетровської області.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на веб-сторінці на офіційному веб-порталі судової влади України за цим посиланням: https://px.dp.court.gov.ua.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, копію позовної заяви разом з копіями доданих до неї документів відповідачу.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише в частині недотримання правил підсудності до Дніпровського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кудрявцева Ю.В.

СудП'ятихатський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення17.09.2020
Оприлюднено18.09.2020
Номер документу91592591
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —190/857/20

Ухвала від 02.11.2020

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

Ухвала від 17.09.2020

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

Ухвала від 10.09.2020

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Фирса Ю. В.

Ухвала від 01.09.2020

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Фирса Ю. В.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Фирса Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні