Ухвала
від 02.11.2020 по справі 190/857/20
П'ЯТИХАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 190/857/20

Провадження №2/190/439/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 листопада 2020 року П`ятихатський районний суд

Дніпропетровської області в складі:

головуючої судді - Кудрявцевої Ю.В.

за участю секретаря - Сазанової О.В.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Саксаганської сільської ради П`ятихатського району Дніпропетровської області про визнання права власності в порядку спадкування,

Встановив:

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 14.09.2020 року, справу за позовом ОСОБА_1 до Саксаганської сільської ради про визнання права власності в порядку спадкування, розподілено до провадження судді Кудрявцевої Ю.В.

Ухвалою суду від 17.09.2020 року суддею Кудрявцевою Ю.В. справу прийнято до свого провадження з призначенням підготовчого засідання на 10.00 год. 09.10.2020 року.

Позивач в підготовче судове засідання не з`явилась, про місце та час розгляду справи повідомлялась, але в зв`язку з тим, що в матеріалах справи були відсутні відомості про вручення їй повідомлення про дату, час і місце судового засідання суд, у відповідності до п.1 ч.2 ст.223 ЦПК України, відклав підготовче засідання на 11.00 год. 02.11.2020.

В підготовче судове засідання, призначене на 02.11.2020 року позивач та її представник повторно не з`явилися, повідомлені належним чином про дату, час і місце судового засідання, що підтверджується матеріалами справи. Позивач надала заяву про розгляд справи без участі сторони позивача.

Представник відповідача в підготовче судове засідання не з`явився, надав заяву, відповідно до якої позовні вимоги визнав, просить провести підготовчий розгляд без його участі.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов до наступного висновку.

Як наголошує Європейський суд з прав людини у своїх рішеннях, сторона, яка задіяна в ході судового розгляду, зобов`язана з розумним інтервалом часу сама цікавитись провадженням по справі, добросовісно користуватися належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов`язки.

Крім того, ст. 2 ЦПК України визначено, що завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав чи інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Таким чином, суд вважає за можливе провести підготовче засідання за відсутності сторін.

Згідно довіреності, що міститься в матеріалах справи, позивач уповноважила бути її представником ОСОБА_2 , яким і підписана позовна заява.

Відповідно до ч.1 ст.60 ЦПК України, - представником у суді може бути адвокат або законний представник. Під час розгляду спорів, що виникають з трудових відносин, а також справ у малозначних спорах (малозначні справи) представником може бути особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність, за винятком осіб, визначених у статті 61 цього Кодексу.

Оскільки дана справа не відноситься до категорії малозначних справ, в ухвалі про прийняття справи до свого провадження, суддею було запропоновано представнику позивача, надати документи на підтвердження своїх повноважень у відповідності до ст.60 ЦПК України.

Однак, до теперішнього часу представником позивача не виконано вимоги суду.

Отже, суд приходить до висновку, що представник позивача не є повноважною особою на підписання позовної заяви від імені позивача.

Згідно п.2 ч.1 ст.257 ЦПК України, - суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позовну заяву від імені заінтересованої особи подано особою, яка не має повноважень на ведення справи.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

На підставі викладеного та керуючись п.2 ч.1 ст.200, п.2 ч.1 ст.257 ЦПК України, суд,-

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Саксаганської сільської ради П`ятихатського району Дніпропетровської області про визнання права власності в порядку спадкування, - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги в 15-денний строк з дня її підписання суддею до Дніпровського апеляційного суду через П`ятихатський районний суд Дніпропетровської області.

Суддя Кудрявцева Ю.В.

СудП'ятихатський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення02.11.2020
Оприлюднено04.11.2020
Номер документу92575735
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —190/857/20

Ухвала від 02.11.2020

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

Ухвала від 17.09.2020

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

Ухвала від 10.09.2020

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Фирса Ю. В.

Ухвала від 01.09.2020

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Фирса Ю. В.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Фирса Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні