Ухвала
від 17.09.2020 по справі 399/822/20
ОНУФРІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 399/822/20

провадження № 2/399/570/2020

УХВАЛА

17 вересня 2020 року селище Онуфріївка

Суддя Онуфріївського районного суду Кіровоградської області Лях М.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно,

встановила:

Позивач ОСОБА_1 звернулась до Онуфріївського районного суду Кіровоградської області з позовом до ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно.

Позивачка звернулась з позовними вимогами майнового характеру про визнання за нею права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом після померлого батька ОСОБА_3 , проте в позовній заяві вказана ціна позову в розмірі 8000 гривень документально не підтверджена.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 176 ЦПК України ціна позову визначається: у позовах про визнання права власності на майно - вартістю майна. Разом з тим, виходячи зі змісту ст. 176 ЦПК України ціна позову повинна визначатися, виходячи із дійсної вартості зазначеного майна.

Відповідно до ст. 5 Закону України Про оцінку земель грошова оцінка земельних ділянок залежно від призначення та порядку проведення може бути нормативною і експертною; експертна грошова оцінка земельних ділянок та прав на них проводиться з метою визначення вартості об`єкта оцінки; експертна грошова оцінка земельних ділянок використовується при здійсненні цивільно-правових угод щодо земельних ділянок та прав на них, крім випадків, визначених цим Законом, а також іншими законами.

Натомість, нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні (крім випадків спадкування спадкоємцями першої та другої черги за законом (як випадків спадкування ними за законом, так і випадків спадкування ними за заповітом) і за правом представлення, а також випадків спадкування власності, вартість якої оподатковується за нульовою ставкою) та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.

Таким чином, позивачу необхідно визначити ціну позову, виходячи з експертної грошової оцінки земельної ділянки, яка є предметом даного позову. Вказана позивачем ціна позову нічим документально не підтверджується. Додана до позовної заяви копія Державного акта на право приватної власності на землю серії ІІ-КР № 010852 дає можливість позивачці встановити вартість спірної земельної ділянки.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно до ч. 2 ст. 185 ЦПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст. 185 ЦПК України,

постановила:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити зазначені недоліки заяви протягом десяти днів з дня отримання даної ухвали шляхом подачі до суду експертно грошової оцінки земельної ділянки кадастровий номер 3524685800:02:000:0024.

Роз`яснити, що у випадку невиконання вимог суду про усунення недоліків, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.М. Лях

Дата ухвалення рішення17.09.2020
Оприлюднено18.09.2020
Номер документу91598647
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —399/822/20

Рішення від 28.12.2020

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Лях М. М.

Ухвала від 07.12.2020

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Лях М. М.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Лях М. М.

Ухвала від 03.11.2020

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Лях М. М.

Ухвала від 28.09.2020

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Лях М. М.

Ухвала від 17.09.2020

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Лях М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні