Ухвала
від 17.09.2020 по справі 627/610/20
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 627/610/20

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 вересня 2020 року смт. Краснокутськ

Краснокутський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Бугаєнко І.В.,

за участі секретаря Ніколайчик А.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт Краснокутськ цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, В`язівської сільської ради Краснокутського району Харківської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Краснокутського районного суду Харківської області перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, В`язівської сільської ради Краснокутського району Харківської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування.

Позивач в підготовче засідання не з`явилась, надала до суду заяву про витребування доказів з Краснокутської державної нотаріальної контори Харківської області копії спадкової справи, заведеної після померлої ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Представник відповідача - Головного управління Держгеокадастру у Харківській області в підготовче засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлявся, надав до суду відзив на позов, в якому клопотав про проведення судового засідання без участі їхнього представника з урахуванням правової позиції, викладеної у відзиві.

Представник відповідача - В`язівської сільської ради Краснокутського району Харківської області в підготовче засідання не з`явився.

Суд, розглянувши клопотання позивача про витребування доказів, приходить до такого.

Відповідно до змісту ст. 84 ЦПК України учасники справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Як вбачається з клопотання, позивач просить суд витребувати з Краснокутської державної нотаріальної контори Харківської області - копію спадкової справи, заведеної після померлої ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .Місце відкриття спадщини: с. Михайлівка Краснокутського району Харківської області, обґрунтовуючи неможливістю самостійно надати докази.

Враховуючи, що матеріали спадкової справи можуть містити інформацію, необхідну для вирішення справи, суд приходить до висновку, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню, оскільки витребувані докази мають безпосереднє значення для розгляду справи, а позивач не має можливості отримати їх самостійно .

На підставі викладеного, керуючись ст. 84 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Краснокутської державної нотаріальної контори Харківської області - копію спадкової справи, заведеної після ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .Місце відкриття спадщини: с. Михайлівка Краснокутського району Харківської області

Копію ухвали направити до Краснокутської державної нотаріальної контори Харківської області (62002, Харківська область, Краснокутський район, смт Краснокутськ, вул. Миру, 138) - для виконання, встановивши термін виконання ухвали 5 діб з моменту отримання копії ухвали.

Особи, які не мають можливості подати витребувані докази взагалі або у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання цієї ухвали.

Попередити осіб, на яких цією ухвалою покладено обов`язок подати докази, що за неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. При цьому притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду витребувані докази.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя: І. В. Бугаєнко

СудКраснокутський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення17.09.2020
Оприлюднено18.09.2020
Номер документу91603593
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —627/610/20

Ухвала від 11.01.2021

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Рішення від 16.12.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Рішення від 02.12.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 30.10.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 02.10.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 17.09.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 10.08.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні