Ухвала
від 16.09.2020 по справі 317/2369/20
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 317/2369/20

№/п 2/317/868/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про витребування доказів

16 вересня 2020 року м. Запоріжжя

Запорізький районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Мінгазова Р.В.,

за участю секретаря судового засідання Герман Н.П.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до територіальної громади в особі Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області, третя особа: Садівниче товариство БУДІВЕЛЬНИК про визнання права власності в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Запорізького районного суду Запорізької області перебуває вказана цивільна справа.

До суду від позивача разом з позовом надійшло клопотання про витребування доказів від приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області, Запорізької районної державної нотаріальної контори, головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, оскільки інформація, яка витребовується, може мати суттєве значення для розгляду вищевказаної цивільної справи.

Позивач до суду не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся своєчасно та належним чином.

Відповідач до суду не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся своєчасно та належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Третя особа до суду не з`явилась, про час та місце розгляду справи повідомлялась своєчасно та належним чином, надала заяву про розгляд справи без участі представника третьої особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Згідно з ч. 3 ст. 84 ЦПК України, у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Згідно з ч. 7-8 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до ч. 9-10 ст. 84 ЦПК України, притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає за необхідне вжити заходи щодо витребування доказів, задовольнивши клопотання представника позивача.

На підставі викладеного, керуючись ст. 84 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача про витребування доказів - задовольнити .

-Витребувати від приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Запорізької області ( АДРЕСА_1 ) оформлену належним чином копію матеріалів спадкової справи № 55987604, номер у нотаріуса 32 за 2014 рік, відкритої після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-Витребувати від Запорізької районної державної нотаріальної контори, (69089, м. Запоріжжя, вул. Істоміна, буд. 4, інформацію про відкриття/не відкриття спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

-Витребувати від Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області (69095, м. Запоріжжя, вул. Українська, буд. 50) інформацію про дату та підстави набуття ОСОБА_3 права власності на земельну ділянку цільове призначення - для індивідуального садівництва (01.05) кадастровий номер: 2322181600:06:001:1781 площею 0,0494 гектарів, яка знаходиться за адресою: Запорізька область, Запорізький район, с. Володимирівське, садівниче товариство Будівельник ;

-Витребувати з Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради (69063, м. Запоріжжя, вул. Жуковського буд. 36) інформацію про дату реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою : АДРЕСА_2 .

в наступне підготовче засідання, яке відбудеться 12 жовтня 2020 року о 13-30 год. в Запорізькому районному суді Запорізької області.

Роз`яснити положення ст. 84 ЦПК України, яка передбачає відповідальність за невиконання вимоги суду надати докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Мінгазов

СудЗапорізький районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення16.09.2020
Оприлюднено18.09.2020
Номер документу91610505
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —317/2369/20

Рішення від 02.11.2020

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Рішення від 26.10.2020

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 16.09.2020

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 21.08.2020

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні