Ухвала
від 28.08.2020 по справі 428/5928/20
СЄВЄРОДОНЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 428/5928/20

Провадження № 2-о/428/427/2020

Ухвала

про залучення правонаступника до участі у справі

28 серпня 2020 року м. Сєвєродонецьк

Сєвєродонецький міський суд Луганської області у складі:

головуючого судді: Шубочкіної Т.В.,

присяжних: Клименко В.В., Осипенко Ю.М.,

за участю секретаря судового засідання: Погребної Л.М.,

заявника: ОСОБА_1 ,

представників заінтересованих осіб: Воротинцевої М.Д., Ємець Н.Г.,

розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання представника Органу опіки та піклування Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області про залучення правонаступника до участі в цивільній справі №428/5928/20 за заявою ОСОБА_1 про усиновлення дитини, заінтересовані особи - Орган опіки та піклування Сєвєродонецької міської ради, Біловодський районний відділ Державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), Луганський обласний будинок дитини №2, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вищевказана справа.

28 серпня 2020 року від представника Органу опіки та піклування Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області надійшла заява про залучення до участі у справі №428/5928/20 правонаступника Органу опіки та піклування Сєвєродонецької міської ради.

Сторони проти задоволення клопотання про залучення правонаступника до участі у справі не заперечували.

Розглядаючи вказане клопотання, суд виходить з наступного.

Указом Президента України від 28.07.2020 № 297/2020 було утворено Військово-цивільну адміністрацію міста Сєвєродонецьк Луганської області. Цей Указ набирав чинності з дня його опублікування 29.07.2020 в Урядовому кур`єрі.

Згідно із ч. 1 ст. 1277 Цивільного кодексу України у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття орган місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини, а якщо до складу спадщини входить нерухоме майно - за його місцезнаходженням, зобов`язаний подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою.

Згідно із п. 3 ч. 1, ч. 5 ст. 78, ч. 2, п. 3-1 ч. 11 ст. 79 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні повноваження сільської, селищної, міської, районної в місті, районної, обласної ради можуть бути достроково припинені у випадках передбачених законами України "Про військово-цивільні адміністрації", "Про правовий режим воєнного стану".

Повноваження сільської, селищної, міської, районної в місті, районної, обласної ради за наявності підстав, передбачених пунктом 3 частини першої цієї статті, достроково припиняються з дня набрання чинності актом Президента України про утворення відповідної військово-цивільної, військової адміністрації.

Повноваження сільського, селищного, міського голови можуть бути достроково припинені також у випадках, передбачених законами України "Про військово-цивільні адміністрації", "Про правовий режим воєнного стану".

Повноваження сільського, селищного, міського голови припиняються достроково, а відповідна особа звільняється з посади з дня набрання чинності актом Президента України про утворення відповідної військово-цивільної, військової адміністрації населеного пункту (населених пунктів).

Згідно із ч. 1 ст. 1 Закону України Про військово-цивільні адміністрації для виконання повноважень місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування у випадках, встановлених цим Законом, в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації, зокрема в районі проведення антитерористичної операції можуть утворюватися військово-цивільні адміністрації.

Військово-цивільні адміністрації населенихпунктів -це тимчасові державні органи, що здійснюють на відповідній території повноваження сільських, селищних, міських рад, районних у містах рад, виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах рад та голів та інші повноваження, визначені цим Законом.

Отже, після утворення Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області (код 43748368) було припинено повноваження Сєвєродонецької міської ради, виконавчих органів цієї ради та міського голови м. Сєвєродонецька, а їх повноваження перейшли до Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області.

Згідно із ч. 1 ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

З урахування вищевказаних обставин, у цій справі відбулася заміна заінтересованої особи, а саме Орган опіки та піклування Військово-цивільної адміністрація міста Сєвєродонецьк Луганської області набув повноважень Органу опіки та піклування Сєвєродонецької міської ради. Отже, належить залучити до участі в цій справі Орган опіки та піклування Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області в якості правонаступника Органу опіки та піклування Сєвєродонецької міської ради та замінити заінтересовану особу.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 55, 198, 258, 260, 261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Органу опіки та піклування Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області про залучення правонаступника до участі в цивільній справі №428/5928/20 за заявою ОСОБА_1 про усиновлення дитини, заінтересовані особи - Орган опіки та піклування Сєвєродонецької міської ради, Біловодський районний відділ Державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), Луганський обласний будинок дитини №2- задовольнити.

Залучити до участі в цій справі Орган опіки та піклування Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області в якості правонаступника Органу опіки та піклування Сєвєродонецької міської ради та замінити відповідну заінтересовану особу.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Суддя: Т. В. Шубочкіна

Присяжні: Ю.М. Осипенко В.В. Клименко

СудСєвєродонецький міський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення28.08.2020
Оприлюднено21.09.2020
Номер документу91628515
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —428/5928/20

Ухвала від 28.08.2020

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Шубочкіна Т. В.

Рішення від 28.08.2020

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Шубочкіна Т. В.

Ухвала від 29.07.2020

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Шубочкіна Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні