Ухвала
від 18.09.2020 по справі 423/3792/19
ПОПАСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 423/3792/19

номер провадження 2/423/377/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття справи до розгляду

18 вересня 2020 року м. Попасна

Суддя Попаснянського районного суду Луганської області Лизенко І.В., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ) до Служби у справах дітей Попаснянської районної державної адміністрації (адреса місцезнаходжження: 93300, Луганська область, м.Попасна, пл.Миру, буд.2, код ЄДРПОУ 33871130), третя особа, що не завляє самостійних вимог6 Попаснянський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) (місцезнаходження: 93301, Луганська область, м.Попасна, вул.Первомайська, буд.3, код ЄДРПОУ 21758126), про визнання батьківства,

ВСТАНОВИЛА:

Позивач 06.11.2019 звернувся до суду із вказаним вище позовом, у якому просив визнати , що він є батьком малолітньої дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та зобов`язати Попаснянський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ в Луганській області внести відповідні зміни до актового запису 371 від 23 серпня 2018 року про народження ОСОБА_2 , а саме: прізвище та про батькові дитини ОСОБА_3 та ОСОБА_4 змінити відповідно на ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , в розділі батько внести відповідні відомості про батька дитини - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянина України.

Провадження у справі відкрито 04.12.2019 суддею Архипенко А.В., ухвалено здійснювати судовий розгляд у порядку загального позовного провадження, призначено підготовче засідання на 11.12.2019. Підготовче провадження не закрито.

Ухвалою від 11.12.2019 провадження у даній справі зупинено у зв`язку із призначенням у справі судово - генетичної експертизи ДНК.

17.07.2020 до суду надійшло повідомлення про неможливість проведення експертизи від 17.03.2020 №9/40СЕ-20.

Розгляд справи не було завершено у зв`язку зі звільненням судді ОСОБА_7 у відставку рішенням ВРП від 25.08.2020.

За результатами повторно проведеного автоматизованого розподілу справ між суддями, 11.09.2020 справу передано на розгляд складу суду із головуючою Лизенко І.В.

Згідно ст.33 ЦПК України відбулась зміна складу суду на стадії підготовчого провадження.

Відповідно до ч. 12 ст. 33 ЦПК України, у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п.4 ч.2 ст.187 ЦПК України).

Враховуючи положення ст.ст.19, 33 ЦПК України, а також характер спірних правовідносин, вважається необхідним здійснювати судовий розгляд у цій справі повторно в порядку загального позовного провадження і призначити відкрите підготовче судове засідання.

Відповідно до ч.1 ст.253 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Враховуючи, що обставини, які зумовили зупинення провадження у справі, відпали, суд з власної ініціативи вважає необхідним поновити провадження.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.19, 33, 187, 253, 258-260 ЦПК України,

УХВАЛИЛА:

Прийняти до розгляду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Служби у справах дітей Попаснянської районної державної адміністрації про визнання батьківства.

Поновити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 до Служби у справах дітей Попаснянської районної державної адміністрації, третя особа, що не завляє самостійних вимог6 Попаснянський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків), про визнання батьківства .

Розгляд справи розпочати повторно в порядку загального позовного провадження з підготовчого судового засідання з викликом сторін.

Призначити відкрите підготовче засідання на 07 жовтня 2020 року о 09-00 годині у приміщенні Попаснянського районного суду Луганської області за адресою: вул. Суворова, 6, м.Попасна, Луганська область, зала №1, з викликом сторін, третьої особи.

Розгляд справи проводити суддею одноособово.

Запропонувати відповідачу у разі невизнання позову у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення йому копії цієї ухвали, подати до Попаснянського районного суду Луганської області відзив на позовну заяву, який би відповідав вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Згідно п.3 розділу ХІІ "Прикінцеві положення" ЦПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення.

Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https:// pp.lg.court.gov.ua/sud1222/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу, третій особі, копію ухвали - позивачу .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню.

Суддя І.В. Лизенко

Дата ухвалення рішення18.09.2020
Оприлюднено22.09.2020
Номер документу91664531
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання батьківства

Судовий реєстр по справі —423/3792/19

Ухвала від 26.05.2021

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 30.03.2021

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 07.10.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

Ухвала від 07.04.2020

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Архипенко А. В.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Архипенко А. В.

Ухвала від 11.12.2019

Цивільне

Попаснянський районний суд Луганської області

Архипенко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні