Ухвала
від 21.09.2020 по справі 320/4653/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття адміністративної справи до провадження

21 вересня 2020 року справа № 320/4653/20

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кушнової А.О., розглянувши зустрічну позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Митний термінал Київщини" до Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області про визнання протиправними дій в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Митний термінал Київщини" про зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Митний термінал Київщини" про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівель адміністративно-складського комплексу Товариства з обмеженою відповідальністю "Митний термінал Київщини" (код ЄДРПОУ 32612086), за адресою: Київська область, Києво-Святошинський район, с. Софіївська Борщагівка, вул. Мала Кільцева, 10/1, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 18.03.2020 №251.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 09.06.2020 відкрито провадження в адміністративній справі №320/4653/20, постановлено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

17.06.2020 від відповідача на виконання ухвали суду від 09.06.2020 надано витребувані докази у справі.

23.07.2020 на адресу суду від представника відповідача - адвоката Мартиновського О.В. надійшла заява від 23.07.2020 про продовження відповідачу процесуального строку на подачу цієї заяви та розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 24.07.2020 клопотання представника відповідача про розгляд справи №320/4653/20 у судовому засіданні з повідомленням сторін задоволено. Постановлено здійснювати подальший розгляд адміністративної справи №320/4653/20 за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Призначено судове засідання на 22.09.2020.

Також ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 24.07.2020 продовжено процесуальний строк, встановлений ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 09.06.2020, а саме строк для надання відповідачем відзиву на позовну заяву, витребуваних доказів та процесуальних документів по справі, до 01 вересня 2020 року.

21.08.2020 на адресу суду від представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Митний термінал Київщини" адвоката Мартиновського Олександра Валерійовича надійшла зустрічна позовна заява до Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області, в якому позивач за зустрічним позовом просить суд визнати протиправними всі дії Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області з проведення після 16.03.2020 планового заходу із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо Товариства з обмеженою відповідальністю "Митний термінал Київщини", в тому числі дії по складанню та підписанню Акту №251 від 18.03.2020 за результатами проведення планового заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб`єктом господарювання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки ТОВ "Митний термінал Київщини".

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 31.08.2020 зустрічну позовну заяву залишено без руху та встановлено десятиденний строк для усунення недоліків зустрічної позовної заяви з дня отримання копії даної ухвали.

15.09.2020 на адресу суду від представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Митний термінал Київщини" адвоката Мартиновського Олександра Валерійовича на виконання вимог ухвали суду від 31.08.2020 надійшли докази усунення недоліків зустрічної позовної заяви, зазначених в ухвалі суду від 31.08.2020.

Отже, позивач за зустрічним позовом виконав вимоги ухвали суду від 31.08.2020 та усунув недоліки позовної заяви у повному обсязі.

Вирішуючи питання щодо прийняття зустрічного позову до спільного розгляду з первісним, суд виходить з такого.

В силу приписів частини першої статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України відповідач, який не є суб`єктом владних повноважень, має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Частиною другою цієї ж статті передбачено, що зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом (частина третя статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України).

При цьому за змістом положень частини четвертої статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України у випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи, що вимоги за первісним і зустрічним позовами є взаємопов`язаними, беручи до уваги те, що зустрічний позов і додані до нього матеріали подано у строк, передбачений частиною першою статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України, суд дійшов висновку про наявність підстав для його прийняття та об`єднання в одне провадження з первісним позовом.

Керуючись статтями 160, 161, 177, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти зустрічний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Митний термінал Київщини" до Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області про визнання протиправними дій до спільного розгляду з первісним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Митний термінал Київщини" про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівель адміністративно-складського комплексу Товариства з обмеженою відповідальністю "Митний термінал Київщини".

2. Об`єднати вимоги за зустрічним позовом в одне провадження з первісним адміністративним позовом.

3. Перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

4. Призначити підготовче засідання на 22 жовтня 2020 року об 11:30год.

Судове засідання відбуватиметься у приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 2-й під`їзд, 10-й поверх).

5. Викликати для участі в засіданні уповноважених представників сторін.

6. Запропонувати Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії даної ухвали та зустрічної позовної заяви подати суду відзив на зустрічну позовну заяву разом з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються його заперечення на зустрічний позов, та документами, що підтверджують надіслання (надання) копії відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд здійснюватиме розгляд справи на підставі наявних у ній доказів.

Запропонувати позивачеві протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати до суду відповідь на відзив.

Запропонувати відповідачу подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

7. Звернути увагу учасників справи на те, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

8. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посилання: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

9. Копію ухвали суду надіслати (видати) учасникам справи (їх представникам). Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області надіслати також копію зустрічного позову разом із доданими документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Кушнова А.О.

Дата ухвалення рішення21.09.2020
Оприлюднено24.09.2020
Номер документу91687230
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/4653/20

Постанова від 17.09.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 13.09.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 04.08.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 19.07.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Рішення від 31.03.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 21.09.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 31.08.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 24.07.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні