Ухвала
від 08.09.2020 по справі 569/13860/20
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/13860/20

1-кс/569/4569/20

У Х В А Л А

08 вересня 2020 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю слідчого Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про арешт майна,-

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Рівненського міського суду надійшло клопотання слідчого Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 яке погоджено прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про арешт майна.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що 27.08.2020 до Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області надійшло повідомлення старшого оперуповноваженого УСР в Рівненській області ОСОБА_5 , про те, що 27.08.2020 о 15:18 год. на подвір`ї будинку, що за адресою АДРЕСА_1 в двох невідомих осіб виявлено дві сумки в яких ймовірно знаходиться каміння зовні схоже на бурштин.

27.08.2020 о 16:03 год. слідчим Рівненського відділу поліції розпочато огляд місця події. Огляд проводився поблизу будинку АДРЕСА_1 . Поблизу підвального приміщення вищезазначеного будинку знаходилося двоє чоловіків, а саме: ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_2 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , житель АДРЕСА_3 . Біля вказаних чоловіків на землі було виявлено сумку фіолетово-помаранчевого кольору. При відкритті даної сумки в ній виявлено поліетиленовий пакет чорного кольору. В середині даного пакету виявлено пакет білого кольору в середині якого виявлено менші сліп пакети в яких знаходяться вироби (браслети, кульки круглої форми) із каміння, що зовні схоже на бурштин сирець. Також біля того ж підсобного приміщення було виявлено сумку сірого кольору. При огляді даної сумки в ній виявлено 5-ть поліетиленових пакетів в яких наявне каміння різних фракцій, що зовні схоже на бурштин сирець. Дане каміння поміщено до спеціального пакету Національна поліція України Головне слідче управління №7246380 (маса спец пакета із камінням 11765 грам) та №7246381 (маса спец пакета із камінням 6395 грам). Вироби із каміння, що зовні схоже на бурштин сирець (браслети, кульки круглої форми) поміщено до спеціального пакету Національна поліція України №ЕХР0444299 (маса спец пакета із камінням 9955 грам) та спеціального пакету Національна поліція України Головне слідче управління №7246382 (маса спец пакета із камінням 9070 грам). Сумку сірого кольору та сумку фіолетово-помаранчевого кольору в якій знаходився ліхтарик, вилучено до спеціального пакету Національна поліція України Головне слідче управління №7246383.

З метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення виникла необхідність у накладенні арешту на майно, яке містить відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, з метою позбавлення будь-яких осіб можливості відчужувати, розпоряджатись та користуватись вказаним майном, оскільки незастосування вказаних заходів може призвести до знищення, відчуження відповідного майна або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню, тому слідчий просить клопотання задовольнити.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, просив суд його задовольнити.

Згідно із ч. 2ст. 172 КПК Українислідчий суддя розглядає клопотання без повідомлення власника майна з метою забезпечення арешту майна.

Заслухавши пояснення слідчого в судовому засіданні, дослідивши надані матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що у проваджені Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020180010003672 від 27.08.2020р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 240-1 КК України.

27.08.2020 слідчим Рівненського відділу поліції розпочато огляд місця події, поблизу будинку АДРЕСА_1 . Поблизу підвального приміщення вищезазначеного будинку знаходилося двоє чоловіків, а саме: ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_2 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , житель АДРЕСА_3 . Біля вказаних чоловіків на землі було виявлено сумку фіолетово-помаранчевого кольору. При відкритті даної сумки в ній виявлено поліетиленовий пакет чорного кольору. В середині даного пакету виявлено пакет білого кольору в середині якого виявлено менші сліп пакети в яких знаходяться вироби (браслети, кульки круглої форми) із каміння, що зовні схоже на бурштин сирець. Також біля того ж підсобного приміщення було виявлено сумку сірого кольору. При огляді даної сумки в ній виявлено 5-ть поліетиленових пакетів в яких наявне каміння різних фракцій, що зовні схоже на бурштин сирець. Дане каміння поміщено до спеціального пакету Національна поліція України Головне слідче управління №7246380 (маса спец пакета із камінням 11765 грам) та №7246381 (маса спец пакета із камінням 6395 грам). Вироби із каміння, що зовні схоже на бурштин сирець (браслети, кульки круглої форми) поміщено до спеціального пакету Національна поліція України №ЕХР0444299 (маса спец пакета із камінням 9955 грам) та спеціального пакету Національна поліція України Головне слідче управління №7246382 (маса спец пакета із камінням 9070 грам). Сумку сірого кольору та сумку фіолетово-помаранчевого кольору в якій знаходився ліхтарик, вилучено до спеціального пакету Національна поліція України Головне слідче управління №7246383.

Накладення арешту на вищевказане майно, яке є речовими доказами, дасть можливість проведенню ряду експертиз та забезпечення збереження речових доказів. Крім того містить відомості, які можуть бути використані як доказ факту та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Згідно ч. 1 ст. 98 КПК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Як убачається із п. 7 ч. 2 ст. 131 КПК України, що заходом забезпечення кримінального провадження для досягнення його дієвості є арешт майна.

Частиною 2 ст. 167 КПК України регламентовано, що тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди, надані особі з метою схилити її до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та (або) матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи як винагорода за його вчинення, є предметом кримінального правопорушення, пов`язаного з їх незаконним обігом, набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, доходи від них, або на які було спрямоване кримінальне правопорушення.

Згідно ч. 1ст. 170 КПК Україниарештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існують достатні підстави вважати, що воно є предметом, засобом чи знаряддям вчинення злочину, доказом злочину, набуте злочинним шляхом, доходом від вчиненого злочину, отримане за рахунок доходів від вчиненого злочину або може бути конфісковане у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого чи юридичної особи, до якої може бути застосовано заходи кримінально-правового характеру, або може підлягати спеціальній конфіскації щодо третіх осіб, юридичної особи або для забезпечення цивільного позову. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Частиною 2ст. 170 КПК Українипередбачено, що метою забезпечення арешту майна є збереження речових доказів; спеціальної конфіскації; конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Згідно ч. 3ст. 170 КПК України, у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98 цього Кодексу.

Враховуючи те, що незастосування заходу забезпечення кримінального провадження (арешт майна) з забороною розпоряджатися ним може привести до настання наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 240-1 КК України, а тому з метою досягнення дієвості вищевказаного кримінального провадження, слідчий суддя дійшов висновку про наявність достатніх підстав для накладення арешту на вищевказане майно, до прийняття процесуального рішення у вказаному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131, 167, 170-173, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт шляхом заборони відчуження, розпорядження та користування майном, вилученим 27.08.2020 близько 16:05 год. поблизу будинку №32, що по вулиці Драгоманова у м. Рівне в ході огляду місця події:

-каміння, що зовні схоже на бурштин-сирець та яке знаходиться в спеціальному пакеті Національна поліція України Головне слідче управління №7246380 (маса спец пакета із камінням 11765 грам) таспеціальному пакеті Національна поліція України Головне слідче управління№7246381 (маса спец пакета із камінням 6395 грам);

-вироби із каміння (браслети, оброблені кульки), що поміщені до спеціального пакету Національна поліція України №ЕХР0444299 (маса спец пакета із камінням 9955 грам) та спеціального пакету Національна поліція України Головне слідче управління №7246382 (маса спец пакета із камінням 9070 грам).

-сумка сірого кольору та сумка фіолетово-помаранчевого кольору в якій знаходиться ліхтарик, вилучено до спеціального пакету Національна поліція України Головне слідче управління №7246383, до процесуального рішення у кримінальному провадженні.

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга протягом п`яти днів до Рівненського апеляційного суду.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення08.09.2020
Оприлюднено04.06.2024
Номер документу91690871
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —569/13860/20

Ухвала від 30.05.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 30.05.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 11.04.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 27.08.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 08.09.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 07.09.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 03.09.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Рогозін С. В.

Ухвала від 02.09.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні