Ухвала
від 22.09.2020 по справі 716/1546/20
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 716/1546/20

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

22.09.20 м. Заставна

Суддя Заставнівського районного суду Чернівецької області Стрілець Я.С., вивчивши заяву ОСОБА_1 , яка діє в інтересах ОСОБА_2 , заінтересована особа територіальна громада с. Бабин, в особі Бабинської сільської ради Заставнівського району Чернівецької області про встановлення факту родинних відносин , -

В С Т А Н О В И В:

Заявниця ОСОБА_1 звернулася до суду в інтересах ОСОБА_2 , який проживає в с. Бабин Заставнівського району Чернівецької області із заявою в порядку окремого провадження, заінтересована особа територіальна громада с. Бабин, в особі Бабинської сільської ради Заставнівського району Чернівецької області , в якій просить встановити факт родинних відносин як сина та батька між ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , померлим ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Підставою для звернення до суду із даною заявою є те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер батько заявника ОСОБА_3 , після смерті якого відкрилася спадщина на все належне йому майно. Заявник, як спадкоємець майна померлого, має намір оформити спадщину після його смерті, проте перешкодою в цьому є розбіжності в деяких актових записах, що унеможливлюють підтвердження їх родинних відносин.

Заява подана із додержанням вимог, викладених у статтях 315 , 316 , 318 ЦПК України , підсудна Заставнівському районному суду Чернівецької області, підстави відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ч. 4 ст. 315 ЦПК України на даний час не встановлені.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом, а тому вважаю необхідним призначити справу до судового розгляду, про що повідомити заявника та заінтересовану особу.

Також, заявником заявлене клопотання про виклик свідків, яке, на думку суду, підлягає задоволенню для забезпечення повного та всебічного розгляду справи та з`ясування обставин, які відомі свідкам щодо підтвердження родинних відносин між заявником та померлим ОСОБА_3 .

Згідно п. 7 ч. 2 ст. 187 ЦПК України в ухвалі про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі зазначається результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 83, 84, 133, 136, 175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України, -

У х в а л и в:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , яка діє в інтересах ОСОБА_2 , заінтересована особа територіальна громада с. Бабин, в особі Бабинської сільської ради Заставнівського району Чернівецької області про встановлення факту родинних відносин .

Розглядати справу за правилами окремого провадження.

Призначити судове засідання по даній цивільній справі на 11-30 годину 12.10.2020 в залі судових засідань №2 Заставнівського районного суду Чернівецької області, який розташований в м.Заставна Чернівецької області, вул. Незалежності, 95.

В судове засідання викликати свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , мешканців с. Бабин Заставнівського району Чернівецької області.

Копію ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно, з копією ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати заінтересованій особі подати до суду в строк до 9-45 години 12.10.2020 заяву по суті справи (заперечення) відповідно до умов ст.ст.174, 180 ЦПК України.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі Судової Влади України - https://court.gov.ua/sud2404/gromadyanam/csz .

Копію ухвали про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження по справі разом з копією заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати заінтересованій особі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п.8 ч.1 ст.353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Чернівецькго апеляційного суду через Заставнівський районний суд Чернівецької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя Ярослав СТРІЛЕЦЬ

СудЗаставнівський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення22.09.2020
Оприлюднено23.09.2020
Номер документу91707227
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —716/1546/20

Рішення від 12.10.2020

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Ухвала від 22.09.2020

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні