Ухвала
від 22.09.2020 по справі 916/2619/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про розгляд заяви

"22" вересня 2020 р.м. Одеса Справа № 916/2619/17 Господарський суд Одеської області у складі судді Грабован Л.І.,

розглянувши заяву Головного управління ДПС в Одеській області про заміну сторони

та матеріали справи

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю „ПЕРІ УКРАЇНА»

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю „МЕГАЛАЙН КАПІТАЛ ГРУП» (65012, м. Одеса, вул. Мала Арнаутська, 9; код ЄДРПОУ 38572882)

про визнання банкрутом

Встановив

Ухвалою підготовчого засідання суду від 06.12.2017р. порушено провадження у справі №916/2619/17 про визнання банкрутом ТОВ „МЕГАЛАЙН КАПІТАЛ ГРУП» ; визнано грошові вимоги ТОВ „ПЕРІ УКРАЇНА» до ТОВ „МЕГАЛАЙН КАПІТАЛ ГРУП» в сумі 1 844 344, 70 грн.; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника ТОВ „МЕГАЛАЙН КАПІТАЛ ГРУП» ; розпорядником майна боржника ТОВ „МЕГАЛАЙН КАПІТАЛ ГРУП» призначено арбітражного керуючого Балєву О.О.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 10.10.2018р. визнано грошові вимоги ТОВ „Бетон Комплекс» до ТОВ „МЕГАЛАЙН КАПІТАЛ ГРУП» в сумі 4 175 918, 22 грн. із задоволенням у четверту чергу, решту заявлених вимог, які складаються з пені в сумі 411 159, 13 грн. врахувати в реєстрі вимог кредиторів із задоволенням в шосту чергу; визнано грошові вимоги ТОВ „Фортрент» до ТОВ „МЕГАЛАЙН КАПІТАЛ ГРУП» в сумі 97 649, 70 грн. із задоволенням у четверту чергу.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 21.12.2018р. визнано додаткові грошові вимоги ТОВ „ПЕРІ УКРАЇНА» до ТОВ „МЕГАЛАЙН КАПІТАЛ ГРУП» в сумі 1 719 821, 63 грн. із задоволенням у четверту чергу.

Ухвалою попереднього засідання суду від 21.12.2018р. затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ „МЕГАЛАЙН КАПІТАЛ ГРУП» із вказівкою розміру вимог та черговості їх задоволення.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 21.12.2018р. усунено арбітражного керуючого Балєву О.О. від виконання обов`язків розпорядника майна ТОВ „МЕГАЛАЙН КАПІТАЛ ГРУП» ; призначено розпорядником майна боржника ТОВ „МЕГАЛАЙН КАПІТАЛ ГРУП» арбітражного керуючого Дарієнка В.Д.; заяву арбітражного керуючого Дворніченка О.О. відхилено.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 16.10.2019р. визнано грошові вимоги Головного управління ДФС в Одеській області до ТОВ „МЕГАЛАЙН КАПІТАЛ ГРУП» в сумі 10 784, 02 грн. такими, що не є конкурсними та погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

16.10.2019р. Господарським судом Одеської області прийнято постанову про визнання ТОВ „МЕГАЛАЙН КАПІТАЛ ГРУП» банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Дарієнка В.Д.

Головне управління ДПС в Одеській області звернулося і заявою від 27.08.2020р. (вх. №3-659/20 від 03.09.2020р.) про заміну кредитора Головного управління ДФС в Одеській області на правонаступника Головне управління ДПС в Одеській області. В обґрунтування поданої заяви зазначено, що постановою Кабінету Міністрів України від 18.12.2018р. №1200 утворено Державну податкову службу України та Державну митну службу України шляхом реорганізації (через поділ) Державної фіскальної служби; постановою Кабінету Міністрів України від 19.06.2020р. №537 Про утворення територіальних органів Державної податкової служби утворено територіальні органи Головного управління ДПС в Одеській області. Кредитор зазначає, що Головне управління ДФС в Одеській області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління ДПС в Одеській області; відповідно до п. 1 Положення про Головне управління ДПС в Одеській області, яке затверджене наказом ДПС від 12.07.2019р. №14, Головне управління ДПС в Одеській області є правонаступником усіх прав та обов`язків Головного управління ДФС в Одеській області.

До вказаної заяви додано: витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; наказ Державної податкової служби України від 12.07.2019р. №14; Положення про Головне управління ДПС в Одеській області.

Відповідно до п.п.1, 2, 3, 4 постанови Кабінету Міністрів України Про утворення територіальних органів Державної податкової служби утворити як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної податкової служби за переліком згідно з додатком 1; реорганізувати деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної податкової служби за переліком згідно з додатком 2.; установити, що територіальні органи Державної фіскальної служби, які реорганізуються, продовжують здійснювати свої повноваження до передачі таких повноважень територіальним органам Державної податкової служби та центрального органу виконавчої влади, на який покладається обов`язок забезпечення запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень, об`єктом яких є фінансові інтереси держави та/або місцевого самоврядування, що віднесені до його підслідності відповідно до Кримінального процесуального кодексу України; визначити територіальні органи Державної податкової служби правонаступниками майна, прав та обов`язків територіальних органів Державної фіскальної служби, що реорганізуються згідно з пунктом 2 цієї постанови, у відповідних сферах діяльності.

У додатку №1 до вказаної постанови Перелік територіальних органів Державної податкової служби, що утворюються зазначено Головне управління ДПС в Одеській області.

Із додатку №2 до зазначеної постанови Перелік територіальних органів Державної фіскальної служби, що реорганізуються вбачається, що Головне управління ДФС в Одеській області приєднується до Головного управління ДПС в Одеській області.

Наказом Державної податкової служби від 12.07.2019р. №14 Про затвердження положень про територіальні органи ДПС затверджено у тому числі положення про Головне управління ДПС в Одеській області.

Відповідно до п. 1 Положення про Головне управління ДПС в Одеській області, затвердженого Наказом Державної податкової служби України 12.07.2019р. №14, Головне управління ДПС є правонаступником усіх прав та обов`язків Головного управління ДФС в Одеській області.

Із витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осію-підприємців та громадських формувань вбачається, що 19.06.2019р. на підставі Постанови Кабінету Міністрів України було створено Головне управління ДПС в Одеській області.

Ч. 1 ст. 3 ГПК України передбачено, що судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

З 21.10.2019р. набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства.

Відповідно до ч. 2 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства з дня введення в дію цього Кодексу визнано такими, що втратили чинність: Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., N 31, ст. 440 із наступними змінами); Постанову Верховної Ради України "Про введення в дію Закону України "Про банкрутство" (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., N 31, ст. 441).

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Ст. 169 ГПК України передбачено, що при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, або на вимогу суду заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі. Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Судом встановлений порядок розгляду вказаної заяви за наявними доказами поза межами судового засідання.

Ч. 1 ст. 170 ГПК України передбачено, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву, клопотання або заперечення, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для такої фізичної особи), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Ст. 43 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що у разі вибуття чи заміни кредитора у справі про банкрутство господарський суд за заявою правонаступника або іншого учасника (учасників) справи здійснює заміну такої сторони її правонаступником на будь-якій стадії провадження у справі. Усі дії, вчинені у справі про банкрутство до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Ст. 52 ГПК України передбачено, що у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

Висновки суду

Враховуючи те, що Головне управління ДФС в Одеській області було реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління ДПС в Одеській області та те, що Головне управління ДФС в Одеській області є правонаступником Головного управління ДПС в Одеській області, а тому має певне коло прав та обов`язків останнього.

Приймаючи до уваги викладене, суд задовольняє заяву Головного управління ДПС в Одеській області та замінює Головне управління ДФС в Одеській області на правонаступника Головне управління ДПС в Одеській області.

Керуючись ст. 43 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 52, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1.Задовольнити заяву Головного управління ДПС в Одеській області.

2.Замінити Головне управління ДФС в Одеській області на правонаступника Головне управління ДПС в Одеській області.

Ухвала набирає законної сили 22.09.2020р. та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Південно-західного апеляційного господарського суду або через Господарський суд Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги.

Копію ухвали надіслати: Головному управлінню ДПС в Одеській області (65044, м. Одеса, вул. Семінарська, 5), арбітражному керуючому Дарієнку В.Д. (65023, м. Одеса, вул. Садова, 18, оф. 5).

Суддя Л.І. Грабован

Дата ухвалення рішення22.09.2020
Оприлюднено25.09.2020
Номер документу91721534
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —916/2619/17

Ухвала від 23.07.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 23.07.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 23.07.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 09.07.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 04.06.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 02.06.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 17.05.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 17.05.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 12.04.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 05.04.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні