Рішення
від 18.09.2020 по справі 199/3430/20
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/3430/20

(2/199/1564/20)

РІШЕННЯ

Іменем України

18.09.2020 року Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

У складі: головуючого судді Якименко Л.Г.

за участю секретаря Ковтун К.В.,

представника позивача Онуфрак І.І., відповідачки ОСОБА_1 , представника третьої особи Білої Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м.Дніпрі цивільну справу за позовом Органу опіки та піклування в особі виконкому Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради до ОСОБА_1 , треті особи Управління-служба у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради, Центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради, Комунальний заклад соціального захисту центр соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок Дніпровської міської ради, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, -

В С Т А Н О В Л Е Н О:

Орган опіки та піклування в особі виконкому Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради, звернуся до Амур-Нижньодніпровського районного суду м.Дніпропетровська з позовом до ОСОБА_1 про позбавлення її батьківських прав та стягнення аліментів .

В обґрунтуванні позовних вимог посилається на те, що на обліку Управління-служби у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради перебувають діти, які опинилися в складних життєвих обставинах: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з причини їх бездоглядності та ухилення матері від виконання батьківських обов`язків.

Матір`ю малолітніх є відповідачка ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Відомості про батьків дітей до актових записів про їх народження внесені на підставі заяв матері, відповідно до вимог ч.1 ст.135 СК України.

Рішенням комісії з питань виявлення сімей та осіб, які перебувають в складаних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу від 28.11.2017 року сім`ю ОСОБА_1 було постановлено на облік центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпропетровську ради.

За повідомленням центру соціальних служб №3/5-404 від 12.06.2019 року мати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , неналежно ставиться до виконання своїх батьківських обов`язків: зловживає алкогольними напоями, залишає дітей на бабусю, не дає кошти на їх утримання, не займається лікуванням дітей.

Вперше інформація щодо сім`ї ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , щодо неналежного виконання нею батьківських обов`язків та бездоглядності дітей до управління - служби у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради надійшла в листопаді 2018 року за анонімним зверненням сусідів на гарячу лінію.

В ході проведеного обстеження умов проживання здійсненого спеціалістами Управління-служби 23.11.2017 року з`ясовано, що ОСОБА_1 безвідповідально ставиться до виконання покладених на неї батьківських обов`язків, вихованням дітей не займається, життям та здоров`ям дітей не переймається. В будинку проживання сім`ї безлад, пліснява на стінах, оскільки відсутнє опалення, немитий посуд, відсутня їжа, діти голодні та неохайні.

Як було встановлено під час неодноразових комісійних виходів в родину діти постійно перебували під наглядом та утриманні бабусі, оскільки мати періодично проживала окремо, залишаючи дітей на свою матір, кошти, які отримувала як соціальну допомогу на утримання дітей , вона витрачала на власні потреби.

Згідно з наданою заявою тітки дітей ОСОБА_5 , мати ОСОБА_1 не займається вихованням своїх дітей, не працює, донька ОСОБА_2 не влаштована до дитячого садочку, а син ОСОБА_4 - до школи. Мати не вирішила дані питання, не здійснила жодних дій та не має бажання влаштовувати дітей до начальних та виховних закладів.

За таке безвідповідальне ставлення до виховання дітей ОСОБА_1 притягувалася до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.184 КУпАП, що підтверджується листом АНД ВП ГУ НП в Дніпропетровській області №45.1/5298 від 30.08.2019 року.

За повідомленням КНП Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №11 ДМР мати ОСОБА_1 не дотримується рекомендацій лікарів, здійснює неналежний догляд за дітьми (діти мають неохайний вигляд), відмовляється від вакцинації.

Відповідно до повідомлення Центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради №3/5-407 від 16.05.2020 року , за весь час перебування сім`ї ОСОБА_1 на обліку центру проводилися консультування щодо важливості проходження дітьми ОСОБА_2 та ОСОБА_4 медичної комісії для забезпечення дітей правом на освіту, надавалися рекомендації щодо влаштування на роботу для покращення матеріального становища сім`ї та забезпечення потреб дітей, створення належних умов за місцем проживання. Проте мати рекомендацій не виконує, цілком зайнята влаштуванням свого особистого життя.

На даний час ОСОБА_1 , залишивши своїх трьох дітей, постійно проживає зі своїм цивільним чоловіком ОСОБА_8 у місті Нікополь зі спільною малолітньою донькою ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Малолітні діти: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , за клопотанням управління-служби у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради, на підставі заяви бабусі ОСОБА_10 влаштовані до КЗСЗ Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок , де і перебувають станом на теперішній час .

За весь час перебування дітей в КЗСЗ Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок мати дітей не навідувала, життям та здоров`ям не цікавилася, не вживає заходів щодо повернення дітей в родину.

Представник позивача додатково зазначив, що діти ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , за віком своєчасно не були влаштовані матір`ю до навчального закладу, мати цим питанням не займалася і після влаштування їх до центру реабілітації, оскільки вони мають загальну розумову відсталість F80 і лише за сприяння АНД ЦСССДМ та УССД АНД районної у місті Дніпрі ради бабусею ОСОБА_10 були отриманні висновки про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку ОСОБА_2 та ОСОБА_4 , для влаштування їх до відповідного навчального закладу за станом здоров`я.

Така поведінка матері ОСОБА_1 безпосередньо порушує права дітей на здобуття ними середньої освіти.

ОСОБА_1 неодноразово попереджалася щодо відповідальності по дотриманню прав дітей, проте попередження позитивних результатів не дали, ОСОБА_1 і надалі продовжує ухилятися від виконання покладених на неї батьківських обов`язків.

Відповідачка ОСОБА_1 жодного батьківського обов`язку не виконує, самоусунувшись від їх виховання, піклування про здоров`я, фізичний, духовний і моральний розвиток своїх малолітніх дітей .

Питання щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_1 відносно її малолітніх дітей виносилось на розгляд комісії з питань захисту прав дитини. Мати ОСОБА_1 обіцяла виправитися, змінити спосіб життя, забрати дітей із центру реабілітації, прибравши та облаштувавши помешкання відповідно до потреб дітей. Проте , вказаних обіцянок не виконала, способу життя та відношення до виховання своїх дітей не змінила, та взагалі переїхала на постійне місце проживання до іншого міста, у зв`язку з чим органом опіки та піклування винесено висновок про доцільність позбавлення ОСОБА_1 батьківських прав відносно малолітніх дітей: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Посилаючись на вказані обставини, представник позивача просив суд позбавити батьківських прав ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_1 , у відношенні малолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та стягувати щомісяця зі ОСОБА_1 аліменти на утримання малолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на користь особи чи державного закладу, що буде виконувати обов`язки опікуна, у розмірі 1/2 частини від усіх видів її заробітку, але не менше 50% від прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку .

У судовому засіданні представник позивача Онуфрак І.І. позовні вимоги підтримала у повному обсязі, надала пояснення, аналогічні викладеним у позовній заяві.

Відповідачка ОСОБА_1 у судовому засіданні визнала позов та підтвердила викладені у позовній заяві обставини, не заперечувала проти позбавлення її батьківських прав за умови, якщо у подальшому опікуном дітей буде призначено її матір.

Представник третьої особи Центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради Біла Н.В. позов підтримала у повному обсязі та просила його задовольнити.

Представники третіх осіб Управління-служба у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради та Комунального закладу соціального захисту центр соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок Дніпровської міської ради у судове засідання не з`явилися, причини неявки суду не повідомили, повідомлялися у встановленому законом порядку.

У судовому засіданні також були допитані свідки.

Свідок ОСОБА_13 , яка є рідною сестрою відповідачки, пояснила, що особисто зверталася до служби у справах дітей з проханням відібрання у ОСОБА_1 дітей, оскільки відповідачка зовсім не доглядає та не піклується ними, а лише влаштовує своє особисте життя, кошти, які держава надавала на дітей, витрачала на власні потреби. Відповідачка могла зникнути разом із дітьми на декілька днів, вже потім ставало відомо, що вона увесь час перебувала на вокзалі. Мати їй неодноразово скаржилася, що відповідачка грошей на їжу для дітей не дає, часто залишає дітей на неї, у зв`язку з чим вона змушена доглядати за онуками та позбавлена можливості працювати і утримувати їх.

Свідок ОСОБА_14 , який є чоловіком сестри відповідачки - ОСОБА_5 , пояснив суду, що ОСОБА_1 не здійснювала належний догляд за своїми дітьми, на теперішній час діти перебувають у КЗСЗ Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок , у зв`язку з чим тільки зараз у дітей з`явилися відповідне виховання та належний догляд.

Свідок ОСОБА_10 , яка є матір`ю ОСОБА_1 , пояснила суду, що донька залишила на неї дітей, але коштів на їх утримання не давала, у зв`язку з чим вона звернулася із заявою про влаштування дітей до КЗСЗ Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок . Вона декілька разів на місяць відвідує онуків та у разі позбавлення її доньки ОСОБА_10 батьківських прав, вона згодна забрати їх в сім`ю та бути опікуном. Також підтвердила, що відповідачка зараз проживає у м.Нікополі разом зі своїм цивільним чоловіком, від якого народила дитину.

Вислухавши пояснення представника позивача, відповідачки , представника третьої особи та свідків, дослідивши матеріали справи, суд вважає позов таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

У судовому засіданні встановлено, що на обліку управління-служби у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради перебувають діти, які опинилися в складних життєвих обставинах: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з причини їх бездоглядності та ухилення матері від виконання батьківських обов`язків.

Матір`ю малолітніх дітей - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , є відповідачка ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , що підтверджується свідоцтвами про народження (а.с. 13, 15, 17).

Відомості про батьків дітей до актових записів про їх народження внесенні на підставі заяв матері, у відповідності до вимог ч.1 ст.135 СК України, що підтверджується відповіддю з Амур-Нижньодніпровського районного у місті Дніпропетровську відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управляння юстиції у Дніпропетровській області (а.с. 14, 16, 26).

За повідомленням центру соціальних служб №3/5-404 від 12.06.2019 року , мати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , неналежно ставиться до виконання своїх батьківських обов`язків: зловживає алкогольними напоями, залишає дітей на бабусю, не дає коштів на їх утримання, не займається лікуванням дітей (а.с. 21) .

У ході проведеного неодноразового обстеження умов проживання, за адресою: АДРЕСА_1 , здійсненого спеціалістами Управління-служби у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради 21.11.2018, 30.05.2019, 09.09.2019, 28.11.2019, 13.06.2019 р.р. з`ясовано, що ОСОБА_1 дійсно безвідповідально ставиться до виконання покладених на неї батьківських обов`язків, вихованням дітей не займається, життям та здоров`ям дітей не переймається. У будинку проживання сім`ї безлад, пліснява на стінах, оскільки відсутнє опалення, немитий посуд, відсутня їжа, діти голодні та неохайні (а.с. 27, 29, 30, 31, 32, 33) .

Згідно з наданої заявою тітки дітей ОСОБА_5 , мати ОСОБА_1 не займається вихованням своїх дітей, не працює, малолітня донька ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не влаштована до дитячого садочку, малолітній ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , - до школи (а.с. 22, 23).

За таке безвідповідальне ставлення до виховання дітей ОСОБА_1 притягувалася до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.184 КУпАП, що підтверджується листом АНД ВП ГУ НП в Дніпропетровській області №45.1/5298 від 30.08.2019 року(а.с.25) .

За повідомленням №7/195 від 13.06.2019 року КНП Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №11 ДМР мати ОСОБА_1 не дотримується рекомендацій лікарів, здійснює неналежний догляд за дітьми (діти мають неохайний вигляд), відмовляється від вакцинації (а.с. 20) .

Відповідно до повідомлення Центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради №3/5-407 від 16.05.2020 року за весь час перебування сім`ї ОСОБА_1 на обліку центру проводилися консультування щодо важливості проходження дітьми ОСОБА_2 та ОСОБА_4 медичної комісії для забезпечення дітей правом на освіту, надавалися рекомендації щодо влаштування на роботу для покращення матеріального становища сім`ї та забезпечення потреб дітей, створення належних умов за місцем проживання. Проте мати рекомендацій не виконує, цілком зайнята влаштуванням свого особистого життя (а.с. 18) .

На даний час ОСОБА_1 , залишивши своїх дітей, постійно проживає зі своїм цивільним чоловіком ОСОБА_8 та спільною малолітньою донькою ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно до листа начальника служби у справах дітей Нікопольської міської ради Горболінса Н.Б. та до акту обстеження умов проживання у квартирі за адресою: АДРЕСА_2 , складеного 10.02.2020 року спеціалістами служби у справах дітей Нікопольської міської ради, квартира знаходиться в задовільному житловому стані, але відсутнє опалення. Кімната , у якій увесь час знаходиться малолітня дитина , опалюється конвектором, у інших кімнатах холодно. У квартирі присутній запах цигарок. Наразі, за вказаною адресою не створені умови для проживання ще трьох малолітніх дітей (а.с. 68-69).

Малолітні діти: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , за клопотанням Управління-служби у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради, на підставі заяви бабусі ОСОБА_10 влаштовані до КЗСЗ Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок , де і перебувають станом на теперішній час .

За весь час перебування дітей в КЗСЗ Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок мати дітей не навідувала, життям та здоров`ям не цікавилася, не вживає заходів щодо повернення дітей в родину.

Органом опіки та піклування надано висновок про доцільність позбавлення ОСОБА_1 батьківських прав відносно малолітніх дітей: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Згідно зі ст.150 Сімейного Кодексу України, про обов`язки батьків щодо виховання та розвитку дитини, батьки зобов`язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім`ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини. Батьки зобов`язані піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Батьки зобов`язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя. Батьки зобов`язані поважати дитину. Передача дитини на виховання іншим особам не звільняє батьків від обов`язку батьківського піклування щодо неї. Забороняються будь-які види експлуатації батьками своєї дитини. Забороняються фізичні покарання дитини батьками, а також застосування ними інших видів покарань, які принижують людську гідність дитини.

Відповідно до вимог ст.155 Сімейного Кодексу України, здійснення батьками своїх прав та виконання обов`язків мають ґрунтуватися на повазі до прав дитини та її людської гідності. Батьківські права не можуть здійснюватися всупереч інтересам дитини. Відмова батьків від дитини є неправозгідною, суперечить моральним засадам суспільства. Ухилення батьків від виконання батьківських обов`язків є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом.

В силу ст.164 Сімейного Кодексу України, про підстави позбавлення батьківських прав, мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він:

1)не забрали дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров`я без поважної причини і протягом шести місяців не виявляли щодо неї батьківського піклування;

2) ухиляються від виконання своїх обов`язків щодо виховання дитини та/або забезпечення здобуття нею повної загальної середньої освіти;

3) жорстоко поводяться з дитиною;

4) є хронічними алкоголіками або наркоманами;

5) вдаються до будь-яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва;

6) засуджені за вчинення умисного кримінального правопорушення щодо дитини.

Мати, батько можуть бути позбавлені батьківських прав щодо усіх своїх дітей або когось із них.

Відповідно до п.16 Постанови Пленуму Верховного Суду України 30.03.2007 року №3 Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських , ухилення батьків від виконання своїх обов`язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм та моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти.

Згідно з ст.ст. 182, 183 Сімейного Кодексу України, про обставини, які враховуються судом при визначенні розміру аліментів та про визначення розміру аліментів у частці від заробітку (доходу) матері, батька дитини, при визначенні розміру аліментів суд враховує: стан здоров`я та матеріальне становище дитини; стан здоров`я та матеріальне становище платника аліментів; наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина; інші обставини, що мають істотне значення.

Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Мінімальний рекомендований розмір аліментів на одну дитину становить розмір прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку і може бути присуджений судом у разі достатності заробітку (доходу) платника аліментів.

Незважаючи на норми закону та моралі відповідачка ОСОБА_1 ігнорує закріплені законом, як права, так і обов`язки щодо виховання та утримання своїх малолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

У судовому засіданні повністю знайшли своє підтвердження факти злісного ухилення та невиконання відповідачкою ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , своїх батьківських обов`язків відносно своїх малолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Оскільки ухилення відповідачки ОСОБА_1 від виконання своїх батьківських обов`язків негативно відображається на психічному стані, здоров`ї та вихованні малолітніх дітей, тому суд вважає ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_1 , позбавити батьківських прав у відношенні малолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та стягнути щомісяця зі ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_1 , уродженки с.Явір Балаклійського району Харківської області, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , аліменти на утримання малолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на користь особи чи державного закладу, що буде виконувати обов`язки опікуна, у розмірі 1/2 частини від усіх видів її заробітку, але не менше 50% від прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку, до повноліття дитини, починаючи стягнення з 28.05.2020 року.

Згідно з вимогами ст.141 ЦПК України стягненню зі ОСОБА_1 , підлягають судові витрати у вигляді сплати судового збору у сумі 1681 (одну тисячу шістсот вісімдесят одну) гривню 60 копійок судового збору на користь держави.

Керуючись ст.ст. 11, 60, 88, 169, 209, 212, 215, 224-226 ЦПК України, ст.ст. 164, 165, 167, 180, 182, 183 СК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Позов Органу опіки та піклування в особі виконкому Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради до ОСОБА_1 , треті особи Управління-служба у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради, Центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради, Комунальний заклад соціального захисту центр соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок Дніпровської міської ради, про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, - задовольнити.

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_1 , позбавити батьківських прав у відношенні малолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Стягувати щомісяця зі ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_1 , уродженки с.Явір Балаклійського району Харківської області, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , аліменти на утримання малолітніх дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на користь особи чи державного закладу, що буде виконувати обов`язки опікуна, у розмірі 1/2 частини від усіх видів її заробітку, але не менше 50% від прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку, до повноліття дитини, починаючи стягнення з 28.05.2020 року.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_1 , 1681 (одну тисячу шістсот вісімдесят одну) гривню 60 копійок судового збору на користь держави.

Позивач: Орган опіки та піклування в особі Виконавчого комітету Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради, ЄДРПОУ 34734570, місцезнаходження: м.Дніпро, проспект Мануйлівський, 31.

Відповідач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІПН НОМЕР_1 , уродженка с.Явір Балаклійського району Харківської області, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Третя особа: Управління-служба у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради, місцезнаходження: м.Дніпро, проспект Мануйлівський, 31.

Третя особа: Центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради, ЄДРПОУ 24443653, місцезнаходження: м.Дніпро, вул. Кожем`яки, 11.

Третя особа: Комунальний заклад соціального захисту центр соціально-психологічної реабілітації дітей Барвінок Дніпровської міської ради, ЄДРПОУ 25799174, місцезнаходження: м.Дніпро, вул. Янтарна, 45.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено вступну та резолютивну частину рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Повний текст рішення виготовлений 23.09.2020 року.

Суддя

Дата ухвалення рішення18.09.2020
Оприлюднено25.09.2020
Номер документу91753602
СудочинствоЦивільне
Сутьїх народження внесені на підставі заяв матері, відповідно до вимог ч.1 ст.135 СК України. Рішенням комісії з питань виявлення сімей та осіб, які перебувають в складаних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, надання їм соціальних послуг та здійснення соціального супроводу від 28.11.2017 року сім`ю ОСОБА_1 було постановлено на облік центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпропетровську ради. За повідомленням центру соціальних служб №3/5-404 від 12.06.2019 року мати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , неналежно ставиться до виконання своїх батьківських обов`язків: зловживає алкогольними напоями, залишає дітей на бабусю, не дає кошти на їх утримання, не займається лікуванням дітей. Вперше інформація щодо сім`ї ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , щодо неналежного виконання нею батьківських обов`язків та бездоглядності дітей до управління - служби у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради надійшла в листопаді 2018 року за анонімним зверненням сусідів на гарячу лінію. В ході проведеного обстеження умов проживання здійсненого спеціалістами Управління-служби 23.11.2017 року з`ясовано, що ОСОБА_1 безвідповідально ставиться до виконання покладених на неї батьківських обов`язків, вихованням дітей не займається, життям та здоров`ям дітей не переймається. В будинку проживання сім`ї безлад, пліснява на стінах, оскільки відсутнє опалення, немитий посуд, відсутня їжа, діти голодні та неохайні. Як було встановлено під час неодноразових комісійних виходів в родину діти постійно перебували під наглядом та утриманні бабусі, оскільки мати періодично проживала окремо, залишаючи дітей на свою матір, кошти, які отримувала як соціальну допомогу на утримання дітей , вона витрачала на власні потреби. Згідно з наданою заявою тітки дітей ОСОБА_5 , мати ОСОБА_1 не займається вихованням своїх дітей, не працює, донька ОСОБА_2 не влаштована до дитячого садочку, а син ОСОБА_4 - до школи. Мати не

Судовий реєстр по справі —199/3430/20

Ухвала від 01.03.2021

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Якименко Л. Г.

Ухвала від 01.03.2021

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Якименко Л. Г.

Рішення від 18.09.2020

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Якименко Л. Г.

Рішення від 18.09.2020

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Якименко Л. Г.

Ухвала від 31.08.2020

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Якименко Л. Г.

Ухвала від 01.06.2020

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Якименко Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні