Ухвала
від 24.09.2020 по справі 805/4603/18-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

24 вересня 2020 р. Справа №805/4603/18-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Шинкарьової І.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Національного банку України про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Форте" про стягнення штрафу в сумі 1700,00 грн., -

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 06 вересня 2019 року задоволено повністю позов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Форте" про стягнення штрафу в сумі 1700,00 грн. про стягнення з приватного акціонерного товариства Страхова компанія Форте (код ЄДРПОУ - 34615026) зареєстроване за адресою : 87548, Донецька область, м. Маріуполь, Приморський р-н, вул. Зелінського, буд. 41/41а до Державного бюджету України ( на рахунок територіального управління Державної казначейської служби України за місцем знаходження платника на балансовий рахунок 3111 Надходження до загального фонду державного бюджету , код бюджетної класифікації за доходами 21081100 Адміністративні штрафи та інші санкції символ звітності 106) штраф у сумі 1700,00 грн.

17 травня 2019 року у вказаній справі виданий виконавчий лист.

Національний банк України звернувся із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, якою просить замінити первинного стягувача - Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері ринків фінансових послуг на правонаступника - Національний банк України (ідентифікаційний код 00032106).

Обґрунтовуючи вказану заяву заявник посилається на те, що Національний банк України з 1 липня 2020 року є регулятором страхових, лізингових, фінансових компаній, кредитних спілок, ломбардів та бюро кредитних історій, а отже і процесуальним правонаступником позивача у цій справі.

Представники сторін і Національного банку України до судового засідання не з`явилися, про дату, час і місце судового розгляду були повідомлені належним чином. Про причини неявки суд не повідомили.

Перешкоди для розгляду справи в судовому засіданні, визначені ст. 205 КАС України - відсутні.

Приписами ч. 9 ст. 205 КАС України передбачено, що якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Згідно з ч. 2 ст. 379 КАС України передбачено, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про можливість розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження в порядку письмового провадження.

Згідно з п. 8-1 ч. 1 ст. 7 Закону України від 20 травня 1999 року № 679-XIV "Про Національний банк України" Національний банк виконує такі функції: здійснює державне регулювання та нагляд на індивідуальній та консолідованій основі на ринках небанківських фінансових послуг за діяльністю небанківських фінансових установ та інших осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги в межах, визначених Законом України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" та іншими законами України.

Пунктом 8 розділу "ІІ Прикінцеві положення" Закону України від 12 вересня 2019 року № 79-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг" установлено, що з 1 липня 2020 року Національний банк України, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку є процесуальними правонаступниками Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, у судах у межах повноважень, встановлених Законом України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Частиною 5 ст. 15 Закону України від 2 червня 2016 року № 1404-VIII "Про виконавче провадження" встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Частиною 1 ст. 379 КАС України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для заміни стягувача у виконавчому провадженні.

Керуючись ст. ст. 243, 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Національного банку України про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні у справі № 805/4603/18-а з Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері ринків фінансових послуг на Національний банк України (ідентифікаційний код: 00032106; адреса: 01601, місто Київ, вул. Інститутська, будинок 9).

Ухвала складена в повному обсязі 24 вересня 2020 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя І.В. Шинкарьова

Дата ухвалення рішення24.09.2020
Оприлюднено29.09.2020
Номер документу91809561
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення штрафу в сумі 1700,00 грн

Судовий реєстр по справі —805/4603/18-а

Ухвала від 24.09.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Ухвала від 06.09.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Рішення від 06.09.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Ухвала від 20.07.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Ухвала від 20.06.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні