Ухвала
від 28.09.2020 по справі 922/2765/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"28" вересня 2020 р.Справа № 922/2765/18

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Ольшанченка В.І.

без участі представників сторін

розглянувши заяву Акціонерного товариства "Харківобленерго" про звернення стягнення на грошові кошти, що належать особі, яка має заборгованість перед боржником по справі

за заявою Акціонерної компанії "Харківобленерго" (м. Харків) до Товариства з обмеженою відповідальністю "СК "Лувр" (м. Харків) про видачу судового наказу за вимогою про стягнення 449,18 грн,

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство "Харківобленерго" (стягувач) надало Господарському суду Харківської області заяву №46-2638 від 24.09.2020 (вх.№2227 від 25.09.2020) про звернення стягнення на грошові кошти, що належать особі, яка має заборгованість перед боржником, в якій просить звернути стягнення на грошові кошти Національної академії Національної гвардії України (м. Харків, майдан Захисників, 3) та перерахувати їх на рахунок АТ "Харківобленерго": НОМЕР_1 в АТ "Укрексімбанк", МФО 351629, код ЄДРПОУ 00131954.

У поданій заяві стягувач вказав заінтересованими особами Національну академію Національної гвардії України та Київський відділ ДВС Східного міжрегіонального управління МЮУ (м. Харків).

Відповідно до ст. 336 ГПК України суд, що розглядав справу як суд першої інстанції, може за заявою стягувача або державного чи приватного виконавця звернути стягнення на грошові кошти, які належать особі, яка має заборгованість перед боржником, яка не оспорюється зазначеною особою або підтверджена судовим рішенням, яке набрало законної сили. Суд відмовляє в задоволенні такої заяви, якщо вона подана після закінчення строку позовної давності для відповідної вимоги боржника до такої особи, або строку на пред`явлення до виконання виконавчого документа про стягнення коштів з такої особи на користь боржника за судовим рішенням, що набрало законної сили. Заява розглядається судом протягом десяти днів з дня її надходження. Суд розглядає заяву про звернення стягнення на грошові кошти, що належать особі, яка має заборгованість перед боржником, в судовому засіданні з викликом такої особи та учасників справи, проте їх неявка не перешкоджає розгляду справи за умови належного їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне призначити розгляд цієї заяви у судовому засіданні.

Керуючись ст. 232 - 235, 336 ГПК України,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву Акціонерного товариства "Харківобленерго" про звернення стягнення на грошові кошти, що належать особі, яка має заборгованість перед боржником, до розгляду.

2. Розгляд заяви призначити у судовому засіданні на "05" жовтня 2020 р. о 14:00 год.

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, майдан Свободи 5, 8-й під`їзд, 1-й поверх, зал №129.

4. Завчасно до судового засідання, а саме у строк до 05.10.2020, надати через канцелярію господарського суду наступні документи:

стягувачу - письмове уточнення вимог поданої заяви; письмове обґрунтування підстав звернення до господарського суду з цією заявою; докази відправки уточнення та обґрунтування боржнику та особі, яка має заборгованість перед боржником; належні докази, які підтверджують наявність боргу Національної Академії Національної гвардії України перед ТОВ "СК "Лувр", та докази відсутності спору щодо такої заборгованості; довідку органу ДВС про стан виконання судового наказу від 11.10.2018 у справі №922/2765/18; докази подачі цієї заяви до закінчення строку позовної давності для відповідної вимоги боржника до такої особи, яка має заборгованість перед боржником;

боржнику та Національній Академії Національної гвардії України (кожному окремо) - письмові пояснення по суті заяви про звернення стягнення на кошти, які належать особі, яка має заборгованість перед боржником, якщо такі є; належні докази, які підтверджують наявність боргу Національної Академії Національної гвардії України перед ТОВ "СК "Лувр", та докази відсутності спору щодо такої заборгованості; копію договору підряду №757 від 04.11.2015; докази внесення та повернення застави; витяг державного реєстратора з ЄДР станом на час розгляду заяви;

Київський відділ державної виконавчої служби м. Харкова Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) - письмові пояснення по суті заяви про звернення стягнення на кошти, які належать особі, яка має заборгованість перед боржником, якщо такі є; довідку про стан виконання судового наказу від 11.10.2018 у справі №922/2765/18.

5. Викликати у судове засідання Акціонерне товариство "Харківобленерго" як стягувача, товариство з обмеженою відповідальністю "СК "Лувр" як боржника, Національну Академію Національної гвардії України як особу, яка має заборгованість перед боржником, та Київський відділ державної виконавчої служби міста Харкова Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) як орган ДВС.

6. Явка у судове засідання повноважних представників АТ "Харківобленерго", ТОВ "СК "Лувр", Національної Академії Національної гвардії України та Київського відділу державної виконавчої служби міста Харкова Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) з належним чином оформленими повноваженнями на участь у справі обов`язкова. Про неможливість прибуття обов`язково письмово повідомити суд до початку судового засідання.

7. Надіслати копію цієї ухвали стягувачу, боржнику, Національній Академії Національної гвардії України та Київському ВДВС для виконання у встановлений судом строк.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повне судове рішення складено та підписано 28.09.2020.

Суддя В.І. Ольшанченко

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі - http:// reyestr.court.gov.ua.

Дата ухвалення рішення28.09.2020
Оприлюднено29.09.2020
Номер документу91841596
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/2765/18

Ухвала від 05.10.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Ольшанченко В.І.

Ухвала від 28.09.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Ольшанченко В.І.

Судовий наказ від 11.10.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Ольшанченко В.І.

Ухвала від 11.10.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Ольшанченко В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні