Ухвала
від 25.09.2020 по справі 160/8274/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

25 вересня 2020 року Справа №160/8274/20

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Юхно І.В., перевіривши матеріали адміністративного позову Головного управління ДПС у м. Києві до Державного реєстратора Колтунової Олени Олександрівни Троїцької сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області, третя особа: засновник товариства з обмеженою відповідальністю КРОТЕКС ПЛЮС ОСОБА_1 про відміну державної реєстрації припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

20.07.2020 до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління ДПС у м. Києві до Державного реєстратора Колтунової Олени Олександрівни Троїцької сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області, у якому позивач просить суд:

- відмінити державну реєстрацію припинення юридичної особи ТОВ КРОТЕКС ПЛЮС ( код ЄДРПОУ 41570780) (запис від 29.01.2019 року №12241110009088447).

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного від 27.07.2020 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі №160/8274/20 за позовом Головного управління ДПС у м. Києві до Державного реєстратора Колтунової Олени Олександрівни Троїцької сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області про відміну державної реєстрації припинення юридичної особи. Розгляд справи призначено за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) суддею Юхно І.В. одноособово. Залучено в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - засновника товариства з обмеженою відповідальністю КРОТЕКС ПЛЮС ОСОБА_1 . Розгляд справи по суті розпочато з 26 серпня 2020 року.

15.09.2020 року до суду від позивача надійшло клопотання про долучення доказів.

24.09.2020 року до суду від відповідача надійшов відзив на позовну заяву. Згідно акту №1038 від 24.09.2020 року складеного на підставі Інструкції з діловодства в адміністративних судах України під час розкриття конверта (пакета), надісланого від Державного реєстратора Колтунової Олени Олександрівни Троїцької сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області по адміністративній справі №160/8274/20, було виявлено відсутність додатків до відзиву на адміністративний позов, а сме докази направлення стронам.

Розгляд даної адміністративної справи мав відбутись до 25.09.2020 року за правилами ст. 262 КАС України.

Станом на 25.09.2020 року в матеріалах справи наявне підтвердження від 16.09.2020 року про отримання третьою особою ухвали суду від 27.07.2020 року. Отже на даний час не сплив 10-ти денний сторк з дня отримання копії ухвали та позовної заяви, на надання пояснень щодо предмета спору. Крім того в зв`язку з відсутністю доказів направлення відзиву сторонам по справі, на даний час не сплинув строк на надання відповіді на відзив та заперечень. Також відповідачем до позовної заяви не надано доказів витребуваних ухвалою від 27.07.2020 року.

Згідно до частини 5 статті 5 КАС України ніхто не може бути позбавлений права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

За приписами частини 1 статті 8 КАС України усі учасники судового процесу є рівними перед законом і судом.

Відповідно до частин 1, 4 статті 9 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Частиною 1 статті 11 КАС України передбачено, що ніхто не може бути позбавлений права на інформацію про дату, час і місце розгляду своєї справи або обмежений у праві отримання в суді усної або письмової інформації про результати розгляду його судової справи. Будь-яка особа, яка не є учасником справи, має право на доступ до судових рішень у порядку, встановленому законом.

З метою повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин у справі судом ініційовано питання про здійснення подальшого розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до пункту 3 частини 3 статті 44 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

За приписами частини 2 статті 12 КАС України спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Частиною 3 статті 196 КАС України передбачено, що головуючий у судовому засіданні відповідно до завдання адміністративного судочинства керує ходом судового засідання, забезпечує додержання послідовності та порядку вчинення процесуальних дій, здійснення учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав і виконання ними обов`язків, спрямовує судовий розгляд на забезпечення повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин у справі, усуваючи із судового розгляду все, що не має значення для вирішення справи.

Згідно з частиною 1 статті 2 КАС України завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень.

За приписами частини 3 статті 242 КАС України обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

Частиною 1 статті 72 КАС України встановлено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Враховуючи вищенаведені приписи, з метою повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин в адміністративній справі, суд приходить до висновку про необхідність здійснення подальшого розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Згідно з частини 6 статті 260 КАС України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

Відповідно до частини 1 статті 179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

На виконання наведених норм, суд вважає за необхідне призначити підготовче судове засідання у справі.

Керуючись статтями 2, 72, 179, 196, 242, 243, 248, 256, 258 України, суд, -

УХВАЛИВ:

Повторно витребувати у Державного реєстратора Колтунової Олени Олександрівни Троїцької сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області належним чином засвідчені копії

- матеріалів реєстраційної справи товариства з обмеженою відповідальністю КРОТЕКС ПЛЮС , ( код ЄДРПОУ 41570780 адреса: 49044 м.Дніпро вул. Паторжинського буд.13).

- доказів надсилання відзиву на позовну заяву стронам по справі.

Витребувані документи надати до Дніпропетровського окружного адміністративного суду (м. Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, буд. 5) до 13 жовтня 2020 року, у тому числі на електронну адресу суду: inbox@adm.dp.court.gov.ua.

Подальший розгляд адміністративної справи №160/8274/20 за адміністративним позовом Головного управління ДПС у м. Києві до Державного реєстратора Колтунової Олени Олександрівни Троїцької сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області, третя особа: засновник товариства з обмеженою відповідальністю КРОТЕКС ПЛЮС ОСОБА_1 про відміну державної реєстрації припинення юридичної особи, здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання призначити 15 жовтня 2020 року об 11:30 год. у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, 5, зала судових засідань №1.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Згідно з приписами частини 2 статті 131 КАС України учасники справи, які не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов`язані завчасно повідомити про це суд.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 256 КАС України та в самостійному порядку оскарженню не підлягає.

Суддя І.В. Юхно

Дата ухвалення рішення25.09.2020
Оприлюднено29.09.2020
Номер документу91842344
СудочинствоАдміністративне
Сутьвідміну державної реєстрації припинення юридичної особи

Судовий реєстр по справі —160/8274/20

Рішення від 11.12.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 11.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 25.09.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

Ухвала від 27.07.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юхно Ірина Валеріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні