Ухвала
від 29.09.2020 по справі 160/12025/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

29 вересня 2020 року о 16 год. 40 хв.Справа № 160/12025/20 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Боженко Н.В., розглянувши в м.Дніпрі матеріали адміністративної справи за позовною заявою Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України (50000, Дніпропетровська область, Криворізький район, смт. Радушне, вул. Заводська, буд. 6-А; код ЄДРПОУ 42078603) до Межівської селищної територіальної виборчої комісії Синельниківського району (52900, Дніпропетровська область, Синельниківський район, смт. Межова, вул. ім. Грушевського, 9; код ЄДРПОУ 43791523) про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

29 вересня 2020 р. о 14 год. 35 хв. до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України до Межівської селищної територіальної виборчої комісії Синельниківського району, в якій позивач просить суд:

- визнати протиправною та скасувати постанову Межівської селищної територіальної виборчої комісії Синельниківського району № 20 від 25.09.2020 р. про відмову у реєстрації кандидатів у депутати Межівської селищної ради, включеного до єдиного та територіальних списків кандидатів у депутати від Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України;

- зобов`язати Межівську селищну територіальну виборчу комісію Синельниківського району повторно розглянути уточнені документи щодо реєстрації кандидатів у депутати, включених до єдиного та територіальних виборчих списків Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України на чергових виборах депутатів Дніпропетровської обласної ради 25 жовтня 2020 р.

Позовна заява мотивована протиправністю оскаржуваної постанови про відмову у реєстрації кандидатів у депутати Межівської селищної ради, включеного до єдиного та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України.

Справі за даним адміністративним позовом присвоєно єдиний унікальний номер судової справи - 160/12025/20 та у зв`язку з автоматизованим розподілом дана адміністративна справа була передана для розгляду судді Боженко Н.В.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Дніпропетровському окружному адміністративному суду та підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження згідно частини 3 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України.

З матеріалів адміністративного позову порушень строків, передбачених частиною 6 статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України, не вбачається.

Підстав для його повернення або відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до ч. 11 статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Згідно частин 1, 2 статті 270 Кодексу адміністративного судочинства України на обчислення строків, встановлених статтями 273-277, 280-283 цього Кодексу, не поширюються правила частин другої - десятої статті 120 цього Кодексу.

Строки, встановлені у справах, визначених цією статтею, обчислюються календарними днями і годинами.

Згідно з приписами ч. 1 ст. 269 КАС України у справах, визначених статтями 273-277, 280-283, 285-289 цього Кодексу, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

Керуючись статтями 80, 160, 171, 269, 270, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по справі №160/12025/20 за позовом Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України до Межівської селищної територіальної виборчої комісії Синельниківського району про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії.

Справа буде розглянута за правилами загального позовного провадження.

Справу розглядатиме суддя Боженко Н.В. одноособово.

Підготовче засідання призначити на 30 вересня 2020 року о 10:30 год.

Засідання по справі відбудеться у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м.Дніпро, вул. Академіка Чекмарьова, 5, зала 2.

Витребувати від Межівської селищної територіальної виборчої комісії Синельниківського району належним чином засвідчені копії для долучення до матеріалів справи та оригінали для огляду в судовому засіданні наступних документів:

- усіх поданих Дніпропетровською регіональною партійною організацією Аграрної партії України документів для реєстрації кандидатів у депутати Межівської селищної ради Синельниківському району Дніпропетровської області;

- доказів повідомлення позивача про невідповідність поданих ним документів вимогам Виборчого кодексу України;

- протоколу засідання територіальної виборчої комісії, на якому прийнято постанову Межівської селищної територіальної виборчої комісії Синельниківського району Дніпропетровської області № 20 від 25 вересня 2020 р.;

- постанови № 20 від 25 вересня 2020 р. Межівської селищної територіальної виборчої комісії Синельниківського району Дніпропетровської області.

Витребувані документи направити до Дніпропетровського окружного адміністративного суду у строк до 09 год. 00 хв. 30 вересня 2020 р.

Встановити відповідачу строк до 09 години 00 хвилин 30 вересня 2020 р. для подачі відзиву на позовну заяву

Відповідно до вимог ч. 3 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Повідомити учасників справи, що письмові докази, які подаються до суду, повинні бути оформлені відповідно до вимог статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України, зокрема вони подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, а якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством, зокрема учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, а відповідачу також направити копію позовної заяви з усіма доданими до неї матеріалами.

Особам, які беруть участь у справі, направити повістки про виклик до суду.

Відповідно до ч. 2 ст. 269 Кодексу адміністративного судочинства України копії позовної заяви та доданих до неї документів направляються відповідачу й іншим учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надаються для ознайомлення в судовому засіданні.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та не може бути оскаржена.

Суддя Н.В. Боженко

Дата ухвалення рішення29.09.2020
Оприлюднено30.09.2020
Номер документу91842525
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —160/12025/20

Рішення від 30.09.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 29.09.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні