Ухвала
від 28.09.2020 по справі 340/3328/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

28 вересня 2020 року м. Кропивницький Справа № 340/3328/20

Кіровоградський окружний адміністративний суд

в складі головуючого суддіПасічника Ю.П.,

за участю секретаря судового засідання Побочій О.В.

представника позивача Гаморя М.В.

представника відповідача Табачкова І.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , рнокпп НОМЕР_1 ) до Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області (вул.Анатолія Кохана, 14, м.Олександрія, Олександрійський район, Кіровоградська область, 28000, код ЄДРПОУ 03197813) про визнання протиправним та скасування повідомлення про відмову та зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувя до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом і просить:

- визнати протиправним та скасувати повідомлення № 604521 про відмову ОСОБА_1 у наданні державної соціальної допомоги, винесене Управлінням соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області 21 травня 2020 р.;

- визнати бездіяльність Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області, яка полягає у відмові ОСОБА_1 в призначенні державної соціальної допомоги протиправною;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області повторно розглянути подану 30.04.2020 р. заяву ОСОБА_1 про призначення державної соціальної допомоги з доданими до неї документами;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області призначити ОСОБА_1 державну соціальну допомогу з місяця звернення із заявою про призначення - з 01 квітня 2020 року.

Ухвалою судді Кіровоградського окружного адміністративного суду від 26 серпня 2020 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання на 28 вересня 2020 року.

Представником відповідача подано заяву про залучення до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Олександрійський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді (вул. Шевченко, 132, м. Олександрія, Кіровоградська область, 28000, код ЄДРПОУ 26143978).

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи викладене, суддя дійшов висновку, що заява відповідача про залучення до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Олександрійський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді підлягає задоволенню.

В судовому засідання представником позивача подано заяву про виклик в судове засідання та допитати в якості свідків наступних осіб:

- ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ( АДРЕСА_2 );

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_2 );

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_2 ).

Представником відповідача подано заяву про виклик у судове засідання в якості свідків:

- ОСОБА_5 , виконуючого обов`язки старости Шарівського старостинського округу Новопразької селищної ради, місце роботи : Шарівська сільська рада Олександрійського району Кіровоградської області, вул. Молодіжна, 2, с. Шарівка, Олександрійський р-н, Кіровоградська обл, 28044;

- ОСОБА_6 , фахівця із соціальної роботи відділу соціальної роботи Олександрійського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, місце роботи: Районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Олександрійської районної державної адміністрації, вул. Шевченко. 132. м. Олександрія, Кіровоградська обл., 28000

- ОСОБА_7 , місце проживання: АДРЕСА_3 .

Відповідно до ст.65 КАС України як свідок в адміністративній справі судом може бути викликана будь-яка особа, якій відомі обставини, що належить з`ясувати у справі.

Свідок викликається в судове засідання з ініціативи суду або учасників справи. Учасник справи, заявляючи клопотання про виклик свідка, повинен зазначити його ім`я, місце проживання (перебування), роботи чи служби та обставини, щодо яких він може дати показання.

Свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом і дати правдиві показання про відомі йому обставини. За відсутності заперечень учасників справи свідок може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд може дозволити свідку брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції незалежно від заперечень учасників справи, якщо свідок не може з`явитися до суду через хворобу, похилий вік, інвалідність або з інших поважних причин.

У разі неможливості прибуття до суду та участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції за викликом суду свідок зобов`язаний завчасно повідомити про це суд.

Свідок має право давати показання рідною мовою або мовою, якою він володіє, користуватися письмовими записами, відмовитися від давання показань у випадках, встановлених законом, а також на компенсацію витрат, пов`язаних із викликом до суду.

Згідно ч.1 ст.91 КАС України показаннями свідка є повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи.

Статтями 92-93 КАС України передбачено, що виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Сторони, треті особи та їхні представники за їх згодою, в тому числі за власною ініціативою, якщо інше не встановлено цим Кодексом, можуть бути допитані як свідки про відомі їм обставини, що мають значення для справи.

Враховуючи викладене, суддя дійшов висновку, що заява позивача та відповідача про виклик свідків підлягає задоволенню.

Згідно п.4 ч.2 ст.205 КАС України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: необхідність витребування нових доказів, у випадку, коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

Зважаючи на зазначене, суд приходить до висновку про відкладення судового засідання з розгляду справи.

Керуючись ст. 205 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог не педмет спору на стороні відповідача Олександрійський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді (вул. Шевченко, 132, м. Олександрія, Кіровоградська область, 28000, код ЄДРПОУ 26143978)

Відкласти розгляд справи та призначити судове засідання на 20 жовтня 2020 року об 11:00 год., яке провести у приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 40, 7 поверх в залі судового засідання №3.

В судове засідання викликати сторони.

У судове засідання викликати свідків та попередити їх про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання і відмову від давання показань:

- ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ( АДРЕСА_4 );

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_5 );

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_4 )

- ОСОБА_5 , виконуючого обов`язки старости Шарівського старостинського округу Новопразької селищної ради (вул. Молодіжна, 2, с. Шарівка, Олександрійський р-н, Кіровоградська обл, 28044)

- ОСОБА_6 , фахівця із соціальної роботи відділу соціальної роботи Олександрійського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді (вул. Шевченко. 132. м. Олександрія, Кіровоградська обл., 28000)

- ОСОБА_7 ( АДРЕСА_3 ).

Копію ухвали невідкладно надіслати сторонам, третій особі.

Копію позовної заяви та доданих до неї документів надіслати третій особі.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, передбачені ст.256 КАС України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Ю.П. Пасічник

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.09.2020
Оприлюднено30.09.2020
Номер документу91843606
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —340/3328/20

Ухвала від 20.10.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 28.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 24.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 26.08.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні