Ухвала
від 30.09.2020 по справі 340/3328/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

30 вересня 2020 року м. Кропивницький Справа № 340/3328/20

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Пасічника Ю.П., розглянувши, у порядку письмового провадження, заяву відповідача про розгляд в режимі відеоконференції адміністративної справи ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , рнокпп НОМЕР_1 ) до Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області (вул.Анатолія Кохана, 14, м.Олександрія, Олександрійський район, Кіровоградська область, 28000, код ЄДРПОУ 03197813), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог не педмет спору на стороні відповідача Олександрійський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді (вул. Шевченко, 132, м. Олександрія, Кіровоградська область, 28000, код ЄДРПОУ 26143978) про визнання протиправним та скасування повідомлення про відмову та зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувя до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом і просить:

- визнати протиправним та скасувати повідомлення № 604521 про відмову ОСОБА_1 у наданні державної соціальної допомоги, винесене Управлінням соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області 21 травня 2020 р.;

- визнати бездіяльність Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області, яка полягає у відмові ОСОБА_1 в призначенні державної соціальної допомоги протиправною;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області повторно розглянути подану 30.04.2020 р. заяву ОСОБА_1 про призначення державної соціальної допомоги з доданими до неї документами;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області призначити ОСОБА_1 державну соціальну допомогу з місяця звернення із заявою про призначення - з 01 квітня 2020 року.

Ухвалою судді Кіровоградського окружного адміністративного суду від 26 серпня 2020 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання на 28 вересня 2020 року о 14:30 годині (а.с.46).

Ухвалою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 28 вересня 2020 року відкладено розгляд справи до 20 жовтня 2020 року об 11:00 год. Також даною ухвалою було задоволено клопотання сторін про виклик свідків (а.с.101-102).

30.09.2020 року до суду надійшла заява представника позивача про її участь та участь свідків в судовому засіданні в режимі відеоконференції, відповідно до ст.195 КАС України (а.с.138-139).

30.09.2020 року до суду надійшла заява Управління соціального захисту населення Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області про участь свідків в судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області (вул. Першотравнева, 30, м.Олександрія, Кіровоградська область, 28000), відповідно до ст.195 КАС України (а.с.129-131).

Відповідно до ст.65 КАС України як свідок в адміністративній справі судом може бути викликана будь-яка особа, якій відомі обставини, що належить з`ясувати у справі.

Свідок викликається в судове засідання з ініціативи суду або учасників справи. Учасник справи, заявляючи клопотання про виклик свідка, повинен зазначити його ім`я, місце проживання (перебування), роботи чи служби та обставини, щодо яких він може дати показання.

Свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом і дати правдиві показання про відомі йому обставини. За відсутності заперечень учасників справи свідок може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд може дозволити свідку брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції незалежно від заперечень учасників справи, якщо свідок не може з`явитися до суду через хворобу, похилий вік, інвалідність або з інших поважних причин.

У разі неможливості прибуття до суду та участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції за викликом суду свідок зобов`язаний завчасно повідомити про це суд.

Свідок має право давати показання рідною мовою або мовою, якою він володіє, користуватися письмовими записами, відмовитися від давання показань у випадках, встановлених законом, а також на компенсацію витрат, пов`язаних із викликом до суду.

Відповідно до положень ст.195 КАС України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

З метою забезпечення права представника позивача та свідкі на участь в судовому засіданні, зважаючи на достатню віддаленість їх місцезнаходження від Кіровоградського окружного адміністративного суду, суд вважає за доцільне забезпечити його участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції по даній адміністративній справі, доручивши Олександрійському міськрайонному суду Кіровоградської області забезпечення її проведення.

Відповідно до ч.8 ст. 195 КАС України копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 195, 248, 256, 257 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання про розгляд справи в режимі відеоконференції адміністративної - задовольнити.

Доручити Олександрійському міськрайонному суду Кіровоградської області (вул. Першотравнева, 30, м.Олександрія, Кіровоградська область, 28000) забезпечити проведення судового засідання, призначеного на 20 жовтня 2020 року об 11:00 год., в режимі відеоконференції за участю представника позивача та свідків:

- ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ( АДРЕСА_2 );

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_3 );

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_2 )

- ОСОБА_5 , виконуючого обов`язки старости Шарівського старостинського округу Новопразької селищної ради (вул. Молодіжна, 2, с. Шарівка, Олександрійський р-н, Кіровоградська обл, 28044)

- ОСОБА_6 , фахівця із соціальної роботи відділу соціальної роботи Олександрійського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді (вул. Шевченко. 132. м. Олександрія, Кіровоградська обл., 28000)

- ОСОБА_7 ( АДРЕСА_4 ).

Зобов`язати представника позивача та свідків, у разі неможливості прибути для участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області (вул. Першотравнева, 30, м.Олександрія, Кіровоградська область, 28000), прибути до Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: м.Кропивницький, вул.Велика Перспективна, 40, 7 поверх, в зал судового засідання №3.

Копію ухвали невідкладно надіслати сторонам та до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області електронною поштою (inbox@od.kr.court.gov.ua).

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст.256 КАС України, та оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Ю.П. Пасічник

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.09.2020
Оприлюднено01.10.2020
Номер документу91908494
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —340/3328/20

Ухвала від 20.10.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 28.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 24.09.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 26.08.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні