Ухвала
від 29.09.2020 по справі 420/9679/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/9679/20

У Х В А Л А

29 вересня 2020 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Свида Л.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Тузлівської сільської територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовною заявою до Тузлівської сільської територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області про визнання протиправною та скасування постанови Тузлівської сільської територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області від 25 вересня 2020 року про відмову ОСОБА_1 у реєстрації кандидатом у депутати Тузлівської сільської ради по багатомандатному виборчому округу №2, поданого шляхом самовисування, зобов`язання відповідача зареєструвати ОСОБА_1 кандидатом у депутати Тузлівської сільської ради по багатомандатному виборчому округу №2 за поданою заявою від 24 вересня 2020 року шляхом самовисування.

Зазначений спір підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства та підсудний Одеському окружному адміністративному суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі суддею не встановлено.

З наведених підстав, суддя вважає за можливе прийняти даний адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до частини першої статті 273 КАС України право оскаржувати рішення, дії чи бездіяльність виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій мають суб`єкти відповідного виборчого процесу (крім виборчої комісії), а також ініціативна група референдуму, інші суб`єкти ініціювання референдуму.

Суд вирішує адміністративні справи, визначені статтею 273 КАС України, у строк, встановлений частиною одинадцятою цієї статті.

Керуючись ст.ст. 80, 160, 161,171, 248, 273 КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Тузлівської сільської територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області про визнання протиправною та скасування постанови Тузлівської сільської територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області від 25 вересня 2020 року про відмову ОСОБА_1 у реєстрації кандидатом у депутати Тузлівської сільської ради по багатомандатному виборчому округу №2, поданого шляхом самовисування, зобов`язання відповідача зареєструвати ОСОБА_1 кандидатом у депутати Тузлівської сільської ради по багатомандатному виборчому округу №2 за поданою заявою від 24 вересня 2020 року шляхом самовисування та відкрити провадження у справі.

Справа буде розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження (з викликом сторін) з урахуванням особливостей встановлених ст.ст. 268-273 КАС України.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 12 год. 00 хв. 30.09.2020 року.

Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Призначити перше судове засідання для розгляду справи по суті на 14 годину 00 хвилин 30 вересня 2020 року.

Судовий розгляд справи відбудеться в приміщенні Одеського окружного адміністративного суду за адресою м. Одеса вул. Фонтанська дорога, 14, в залі судових засідань № 18.

Про дату, час і місце розгляду справи негайно повідомити відповідача та інших учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

Зобов`язати Тузлівську сільську територіальну виборчу комісію Білгород-Дністровського району Одеської області надати до Одеського окружного адміністративного суду у строк до 30 вересня 2020 року 12 год. 00 хв. належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких прийнято оскаржувану постанову від 25 вересня 2020 року про відмову ОСОБА_1 у реєстрації кандидатом у депутати Тузлівської сільської ради по багатомандатному виборчому округу №2, поданого шляхом самовисування.

Веб-адреса сторінки Одеського окружного адміністративного суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://adm.od.court.gov.ua/sud1570/.

Копію ухвали направити учасникам справи, разом з інформацією про їхні процесуальні права та обов`язки.

Справа розглядатиметься суддею одноособово з особливостями провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.І. Свида

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.09.2020
Оприлюднено30.09.2020
Номер документу91844240
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/9679/20

Рішення від 30.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л.І.

Ухвала від 29.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Свида Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні