Ухвала
від 28.09.2020 по справі 606/2027/20
ТЕРЕБОВЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 606/2027/20

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

28 вересня 2020 року м. Теребовля

Суддя Теребовлянського районного суду Тернопільської області Мельник А.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 про скасування рішення суду про визнання безвісно відсутнім,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Теребовлянського районного суду Тернопільської області із заявою, в якій просить скасувати рішення Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 29 грудня 2001 року про визнання ОСОБА_1 , 1972 року народження, безвісно відсутнім.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 24 вересня 2020 року справу передано для розгляду судді Мельник А.В.

Відповідно до частини третьої статті 294 ЦПК України , справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Вивчивши матеріали поданої заяви, суддя приходить до висновку, що вона підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Частиною третьою статті 42 ЦПК України визначено, що у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Згідно частини четвертої статті 294 ЦПК України , справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

До заінтересованих осіб належать особи, які беруть участь у справі та мають у ній юридичну заінтересованість. Коло заінтересованих осіб визначається взаємовідносинами із заявником у зв`язку з обставинами, які підлягають встановленню і які можуть вплинути на їх права та обов`язки. Участь у справі цих осіб зумовлюється тим, що із установленням окремих обставин заявник може реалізувати свої права у правовідносинах, у яких беруть участь і заінтересовані особи. Для цих осіб характерним є те, що їхні суб`єктивні права та обов`язки мають юридичний зв`язок із суб`єктивними правами і обов`язками заявників.

У поданій заяві не вказано заінтересованих осіб.

Відповідно до частини четвертої статті 177 ЦПК України , до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави для звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Порядок сплати судового збору регламентує Закон України від 08липня 2011 року, №3674-VI Про судовий збір . Згідно з частиною першою статті 3 , частиною першою статті 4 цього Закону судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством; судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до статті 7 Закону України від 14.11.2019, № 294-IX Про Державний бюджет України на 2020 рік прожитковий мінімум для працездатних осіб з 01.01.2020 становить 2102,00 гривні.

На вимогу частини другої статті 4 Закону України Про судовий збір , за подання до суду фізичною особою заяви у справах окремого провадження сплачується судовий збір у розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Доказів сплати заявником судового збору в порядку і розмірі, встановленому законом, до заяви не додано.

За подання заяви слід сплатити судовий збір у розмірі 420,40 грн (2102,00 грн х 0,2) за реквізитами Теребовлянського районного суду Тернопільської області:

УК у Теребовлянському району/Теребовлянський район/22030101

Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37625079

Банк отримувача Казначейство України (ЕАП)

Номер рахунку UA868999980313151206000019468

Код класифікації доходів бюджету 22030101

Найменування коду класифікації доходу бюджету Судовий збір (Державна судова адміністрація України, 050)

(Призначення платежу: судовий збір, за позовом, прізвище ініціали та ідентифікаційний код платника у квитанції)

Згідно з частиною п`ятою статті 177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні у нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо додаються письмові докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви (частини перша-друга статті 83 ЦПК України).

Вимоги до письмових доказів регламентовані статтею 95 ЦПК України, яка визначає, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чиним законодавством. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

В порушення зазначених вимог додані до заяви копії документів не засвідчені належним чином.

Відповідно до частин першої, другої статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу , протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, оскільки заява не відповідає вимогам, встановленим ЦПК України, її належить залишити без руху, встановивши строк для усунення недоліків - десять днів з дня отримання ухвали про залишення заяви без руху.

Необхідно усунути вказані недоліки заяви у такий спосіб:

- подати до суду належним чином оформлену заяву із зазначенням учасниками справи заявника та інших заінтересованих осіб, визначити коло таких осіб, та наданням копій заяви та належним чином засвідчених копій всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості учасників по справі;

- оригіналу документу про сплату судового збору у сумі 420,40 грн за реквізитами, вказаними вище, або документів, що підтверджують звільнення заявника від сплати судового збору.

На підставі наведеного та керуючись статтями 175 , 177 , 185, 293, 294 Цивільного процесуального кодексу України , суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 про скасування рішення суду про визнання безвісно відсутнім залишити без руху, надавши строк для усунення недоліків - десять днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Роз`яснити, що у випадку не усунення недоліків заяви у встановлений судом строк заява і додані до неї документи будуть повернуті заявнику.

Копію ухвали надіслати особі, яка подала заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя А.В.Мельник

СудТеребовлянський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення28.09.2020
Оприлюднено30.09.2020
Номер документу91868835
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —606/2027/20

Рішення від 23.11.2020

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

Ухвала від 28.09.2020

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні