Рішення
від 23.11.2020 по справі 606/2027/20
ТЕРЕБОВЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 606/2027/20

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 листопада 2020 року м. Теребовля

Теребовлянський районний суд Тернопільської області в складі:

головуючої судді Мельник А.В.

за участю секретаря судового засідання Кавалко В.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Теребовля цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Теребовлянський районний відділ УДМС України в Тернопільській області про скасування рішення суду про визнання безвісно відсутнім,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, у якій просив скасувати рішення Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 29 грудня 2001 року, яким його було визнано безвісно відсутнім.

В обґрунтування своїх вимог заявник посилається на те, що тривалий час перебував за межами України. Після повернення додому дізнався від дружини, що за заявою останньої, рішенням Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 29 грудня 2001 року його було визнано безвісно відсутнім. Враховуючи вищевикладене, виникла необхідність звернення до суду з заявою про скасування вказаного рішення суду, оскільки останнє порушує його права як громадянина України та унеможливлюєотримання нового паспорта громадянина України.

Ухвалою від 28 вересня 2020 року заяву ОСОБА_1 про скасування рішення про визнання його безвісно відсутнім залишено без руху. Після усунення недоліків заяви ухвалою суду від 12 жовтня 2020 року було відкрито провадження у справі та призначено судове засідання на 23 листопада 2020 року.

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, однак подав письмову заяву, у якій просить суд справу розглядати у його відсутності, заявлені вимоги підтримав повністю.

Представник заінтересованої особи Теребовлянського районного відділу УДМС України в Тернопільській області в судове засідання не з`явився, однак подав до суду письмову заяву про розгляд справи за його відсутності, при вирішенні заяви по суті покладається на думку суду.

З урахуванням частини другої статті 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши та оцінивши докази по справі суд приходить до висновку, що заява підлягає до задоволення з наступних підстав.

Судом встановлено, що рішенням Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 29 грудня 2001 року у справі № 2-792/2001 ОСОБА_1 , 1972 року народження, визнано безвісно відсутнім (а.с. 2).

Відповідно до статті 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до статті 45 ЦК України, якщо фізична особа, яка була визнана безвісно відсутньою, з`явилась або якщо одержано відомості про місце її перебування, суд за місцем її перебування або суд, що постановив рішення про визнання цієї особи безвісно відсутньою, за заявою цієї особи або іншої заінтересованої особи скасовує рішення про визнання фізичної особи безвісно відсутньою.

Відповідно до статті 309 ЦПК України, у разі одержання заяви про появу фізичної особи, яку було визнано безвісно відсутньою або оголошено померлою, або відомостей про місцеперебування цієї особи суд за місцеперебуванням особи або суд, який ухвалив рішення про визнання особи безвісно відсутньою або оголосив її померлою, призначає справу до слухання за участю цієї особи, заявника та інших заінтересованих осіб і скасовує своє рішення про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою. Заяву може бути подано особою, яку було визнано безвісно відсутньою або оголошено померлою, або іншою заінтересованою особою.

Згідно наявних у матеріалах справи та досліджених судом доказів, а саме: копії паспорта громадянина України на ім`я ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , серії НОМЕР_1 , виданого 01 жовтня 1999 року Теребовлянським РВ УМВС України в Тернопільській області (а.с.3-4), копії картки фізичної особи - платника податків про одержання ідентифікаційного номеру НОМЕР_2 на ім`я ОСОБА_1 (а.с.5), копії паспорта громадянина України для виїзду за кордон НОМЕР_3 , виданого 10 грудня 2013 року, судом встановлено, що ОСОБА_1 , дійсно є тією особою, яку рішенням Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 29 грудня 2001 року було визнано безвісно відсутнім.

Враховуючи появу ОСОБА_1 , якого було визнано безвісно відсутнім, наявність його заяви про скасування рішення, враховуючи інтереси заявника, суд вважає необхідним заяву задовольнити.

Керуючись статтею 45 ЦК України, статтями 4, 12, 265, 309 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа - Теребовлянський районний сектор ДМС про скасування рішення суду про визнання безвісно відсутнім - задовольнити.

Скасувати рішення Теребовлянського районного суду Тернопільської області від 29 грудня 2001 року № 2-792/2001р., яким визнано ОСОБА_1 , 1972 року народження, безвісно відсутнім.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення суду може бути оскаржене, шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_2 .

Заінтересована особа: Теребовлянський районний відділ УДМС України в Тернопільській області, код ЄДРПОУ 08675602, місцезнаходження: вул. Січових Стрільців, 13, м. Теребовля, Тернопільська область.

Повний текст рішення суду складено 23 листопада 2020 року.

Суддя А.В.Мельник

СудТеребовлянський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення23.11.2020
Оприлюднено25.11.2020
Номер документу93063093
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —606/2027/20

Рішення від 23.11.2020

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

Ухвала від 28.09.2020

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Мельник А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні