Ухвала
від 30.09.2020 по справі 280/6902/20
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

30 вересня 2020 року Справа № 280/6902/20 м. Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Семененко М.О., перевіривши матеріали позовної заяви

Запорізької регіональної організації політичної партії Опозиційна платформа - за життя (69095, м.Запоріжжя, пр.Соборний, буд.111; код ЄДРПОУ 39400010)

до Енегодарської міської територіальної виборчої комісії Василівського району Запорізької області (71502, Запорізька область, м.Енергодар, вул.Курчатова, буд.11, каб.305)

про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

30.09.2020 о 12:40 год. до Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Запорізької регіональної організації політичної партії Опозиційна платформа - за життя (далі - позивач) до Енегодарської міської територіальної виборчої комісії Василівського району Запорізької області (далі - відповідач), в якій позивач просить суд:

1) визнати протиправною та скасувати постанову відповідача №48 Про відмову у реєстрації кандидата на посаду Енергодарського міського голови Василівського району Запорізької області ОСОБА_1 , висунутого позивачем;

2) зобов`язати відповідача розглянути в межах повноважень подані 24.09.2020 позивачем документи для реєстрації кандидата на посаду Енергодарського міського голови Василівського району Запорізької області ОСОБА_1 , висунутого позивачем та зареєструвати кандидата на посаду Енергодарського міського голови Василівського району Запорізької області на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року ОСОБА_1 , висунутого позивачем;

Позовна заява подана представником позивача адвокатом Цилюрик О.В., яка діє на підставі ордеру серія АІ №1058674 від 29.09.2020.

Спір виник із публічно-правових відносин, пов`язаних з виборчим процесом, відповідно до статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) належить до компетенції адміністративних судів і підлягає розгляду Запорізьким окружним адміністративним судом.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Положеннями статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими вказаним Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до частини 3 статті 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

З огляду на категорію, складність справи, обсяг та характер доказів у ній, а також суспільний інтерес наявні підстави для розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Згідно з частиною 1 статті 179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до частини 11 статті 273 КАС України суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

На підставі викладеного та керуючись статтями 12, 171, 179 243, 248, 257, 273 КАС України, суддя,

УХВАЛИВ:

Відкрити загальне позовне провадження в адміністративній справі за позовом Запорізької регіональної організації політичної партії Опозиційна платформа - за життя до Енегодарської міської територіальної виборчої комісії Василівського району Запорізької області про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії.

Призначити підготовче засідання на 01 жовтня 2020 року о 09:00 год., яке буде проводитися суддею Семененко М.О. одноособово в приміщенні Запорізького окружного адміністративного суду за адресою: м.Запоріжжя, вул.Сергія Синенка, 65в, кабінет 144, зала судових засідань 9.

Встановити відповідачу строк до 09:00 год. 01 жовтня 2020 року для подання суду відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам статті 162 КАС України, та докази надіслання (надання) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Копію даної ухвали невікладно направити учасникам справи у порядку, встановленому статтею 268 КАС України, відповідачу - копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Повідомити учасників справи про можливість подати процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо, в електронній формі, з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису відповідно до Закону України «Про електронний цифровий підпис» .

В підготовче засідання викликати сторін (їх представників), у порядку встановленому статтею 268 КАС України.

Роз`яснити учасникам справи, що неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень статті 268 КАС України, не перешкоджає розгляду справи.

Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М.О. Семененко

Дата ухвалення рішення30.09.2020
Оприлюднено30.09.2020
Номер документу91875616
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —280/6902/20

Постанова від 05.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 04.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Ухвала від 04.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Бишевська Н.А.

Рішення від 01.10.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Семененко Марина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні