Ухвала
від 29.09.2020 по справі 420/9761/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/9761/20

У Х В А Л А

29 вересня 2020 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Балан Я.В., вивчивши матеріали позовної заяви Одеської обласної організації Українська морська партія Сергія Ківалова до Подільської районної територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області про визнання протиправною та скасування постанови, -

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду, 29 вересня 2020 року о 18 годині 08 хвилин, з позовною заявою звернулась Одеська обласна організація Українська морська партія Сергія Ківалова до Подільської районної територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області про:

визнання протиправною та скасування постанови Подільської районної територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області №35 від 28 вересня 2020 року про відмову у реєстрації кандидатів у депутати Подільської районної ради Одеської області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати, висунутих Одеською обласною організацією Українська морська партія Сергія Ківалова ;

зобов`язання Подільської районної територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області зареєструвати кандидатів у депутати Подільської районної ради Одеської області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати, висунутих Одеською обласною організацією Українська морська партія Сергія Ківалова .

Позовна заява підсудна Одеському окружному адміністративному суду, подана уповноваженим представником та у строк, встановлений законом.

За наведених підстав, суд вважає за можливе прийняти дану позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за окремою категорією термінових адміністративних справ.

Крім того, статтею 77 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що докази до суду надають учасники справи. Проте, суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до положень ч.6, 7 ст.80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Разом з тим, ч.8 ст.80 КАС України передбачено, що у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Враховуючи вищевикладене, з метою з`ясування всіх обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати у Подільської районної територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області та Одеської обласної організації Українська морська партія Сергія Ківалова відповідні докази пов`язані з розглядом справи.

На підставі викладеного, керуючись статтями 77, 80, 160, 161, 171, 248, 268-273 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву Одеської обласної організації Українська морська партія Сергія Ківалова (65009, м. Одеса, вул. Фонтанська дорога 33, код ЄДРПОУ 25997431) до Подільської районної територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області (66300, м. Подільськ, вул. Соборна, буд. 105, код ЄДРПОУ 43756557) про визнання протиправною та скасування постанови Подільської районної територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області №35 від 28 вересня 2020 року про відмову у реєстрації кандидатів у депутати Подільської районної ради Одеської області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати, висунутих Одеською обласною організацією Українська морська партія Сергія Ківалова ; зобов`язання Подільської районної територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області зареєструвати кандидатів у депутати Подільської районної ради Одеської області, включених до єдиного та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати, висунутих Одеською обласною організацією Українська морська партія Сергія Ківалова - відкрити провадження за окремою категорією термінових справ.

Призначити судове засідання на 30 вересня 2020 року, о 15 годині 00 хвилин у приміщенні Одеського окружного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога, 14, зал судових засідань №33 (другий поверх).

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 14 години 30 хвилин 30 вересня 2020 року.

Відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Зобов`язати Подільську районну територіальну виборчу комісію Подільського району Одеської області (код ЄДРПОУ 43756557) у термін до 14 години 00 хвилин 30 вересня 2020 року , надати до Одеського окружного адміністративного суду:

- належним чином засвідчену копію постанови Подільської районної територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області №35 від 28 вересня 2020 року;

- належним чином засвідчені копії документів поданих Одеською обласною організацією Українська морська партія Сергія Ківалова для реєстрації кандидатів у депутати Подільської районної ради Одеської області 24 вересня 2020 року;

- належним чином засвідчені копії документів поданих Одеською обласною організацією Українська морська партія Сергія Ківалова (уточнених або інших документів) 26 вересня 2020 року;

- режим роботи виборчої комісії та графік чергувань членів комісії у приміщенні виборчої комісії;

- інформацію стосовно погодження з представником Одеської обласної організації Українська морська партія Сергія Ківалова часу надання уточнених або інших документів для реєстрації кандидатів у депутати.

Зобов`язати Одеську обласну організацію Українська морська партія Сергія Ківалова (код ЄДРПОУ 25997431) у термін до 14 години 00 хвилин 30 вересня 2020 року , надати до Одеського окружного адміністративного суду:

- інформацію щодо погодження із членом Подільської районної територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області часу подання уточнених або інших документів 25 вересня 2020 року (прізвище, ім`я, по батькові, посада відповідної особи; спосіб погодження (телефонним зв`язком, електронною поштою, тощо) з наданням відповідних доказів;

- докази подання уточнених або інших документів 26 вересня 2020 року;

Негайно повідомити учасників справи про дату, час і місце розгляду справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - за відомими суду номерами телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

Копію ухвали про відкриття провадження направити учасникам справи, разом з інформацією про їх процесуальні права та обов`язки.

Веб-адреса сторінки Одеського окружного адміністративного суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://adm.od.court.gov.ua.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Ухвала підлягає оскарженню лише в частині дотримання правил підсудності у встановлений статтями 295, 297 КАС України строк і порядок. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Балан Я.В.

Дата ухвалення рішення29.09.2020
Оприлюднено01.10.2020
Номер документу91876160
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —420/9761/20

Рішення від 01.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 29.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні