Ухвала
від 29.09.2020 по справі 653/13/19
ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Єдиний унікальний номер справи: 653/13/19

Номер провадження: №22-ц/819/964/20

У Х В А Л А

29 вересня 2020 року Херсонський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Кутурланової О.В.,

суддів: Майданіка В.В.,

Орловської Н.В.,

секретар судового засідання Литвиненко В.О.,

розглянувши в порядку спрощеного провадження у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Херсоні цивільну справу за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Генічеського районного суду Херсонської області від 05 лютого 2020 року у складі судді Крапівіної О.П. у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Червоний Сиваш про розірвання договору оренди землі та скасування запису реєстрації права оренди на земельні ділянки в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно,

В С Т А Н О В И В:

У січні 2019 року ОСОБА_1 звернулась з позовом до ТОВ Червоний Сиваш про розірвання договору оренди землі та скасування запису реєстрації права оренди на земельні ділянки в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Рішенням Генічеського районного суду Херсонської області від 05 лютого 2020 року позов ОСОБА_1 до ТОВ Червоний Сиваш про розірвання договору оренди землі та скасування в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно реєстрації права оренди на земельні ділянки від 17.07.2017 року - залишено без задоволення.

В апеляційній скарзі ОСОБА_1 , посилаючись на порушення судом першої інстанції норм процесуального права та неправильне застосування норм матеріального права, просила рішення Генічеського районного суду Херсонської області від 05 лютого 2020 року скасувати і ухвалити нове рішення про задоволення позову.

У відзиві на апеляційну скаргу ТОВ Червоний Сиваш , посилаючись на безпідставність доводів апеляційної скарги, просило у її задоволені відмовити, рішення суду першої інстанції залишити без змін.

28 вересня 2020 року на адресу Херсонського апеляційного суду від ОСОБА_1 надійшла заява про відмову від апеляційної скарги з посиланням на мирне врегулювання спору з відповідачем та усвідомлення наслідків відмови від апеляційної скарги.

Відповідно до положень частини 4 статті 364 ЦПК України особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині до закінчення апеляційного провадження. За відмови від апеляційної скарги суд, за відсутності заперечень інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги, постановляє ухвалу про закриття апеляційного провадження.

Частиною п`ятою цієї ж статті, якою визначено наслідки закриття апеляційного провадження у зв`язку із відмовою від апеляційної скарги, передбачено, що у разі закриття апеляційного провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, що відмовилася від скарги, не допускається.

Враховуючи, що відмова від апеляційної скарги є безумовним правом апелянта, ним усвідомлюються правові наслідки, передбачені ч.5 ст.364 ЦПК України в разі вчинення такої процесуальної дії, колегія суддів вважає можливим прийняти відмову від апеляційної скарги та у зв`язку з цим закрити апеляційне провадження у справі.

Керуючись ст.364ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Прийняти відмову ОСОБА_1 від апеляційної скарги, поданої на рішення Генічеського районного суду Херсонської області від 05 лютого 2020 року.

Апеляційне провадження у справі закрити.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена в касаційному порядку протягом тридцяти днів до Верховного Суду шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Дата складання повного тексту постанови - 29 вересня 2020 року

Головуючий О.В. Кутурланова

Судді: В.В. Майданік

Н.В.Орловська

СудХерсонський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення29.09.2020
Оприлюднено01.10.2020
Номер документу91904204
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —653/13/19

Ухвала від 29.09.2020

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Кутурланова О. В.

Ухвала від 01.07.2020

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Кутурланова О. В.

Ухвала від 29.05.2020

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Кутурланова О. В.

Рішення від 05.02.2020

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Крапівіна О. П.

Рішення від 05.02.2020

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Крапівіна О. П.

Ухвала від 08.01.2019

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Крапівіна О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні