Ухвала
від 01.10.2020 по справі 420/9880/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/9880/20

У Х В А Л А

01 жовтня 2020 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Балан Я.В., вивчивши матеріали позовної заяви Регіональної організації політичної партії ДОВІРЯЙ ДІЛАМ в Одеській області до Ананьївської міської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області про визнання дій протиправними, визнання протиправною та скасування постанови, -

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду, 01 жовтня 2020 року, об 11 годині 13 хвилин, з позовною заявою звернулась Регіональна організація політичної партії ДОВІРЯЙ ДІЛАМ в Одеській області до Ананьївської міської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області про:

визнання протиправними дії Ананьївської міської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області щодо реєстрації та видачі посвідчення кандидата у депутати Ананьївської територіальної громади особам, зазначеним у додатку №3 до Постанови Ананьївської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області №14 від 26 вересня 2020 року Список кандидатів в депутати Ананьївської міської ради Подільського району Одеської області включених до Єдиного та територіального виборчих списків висунутих Одеською обласною організацією Всеукраїнського об`єднання Батьківщина ;

визнання протиправною та скасування Постанови Ананьївської міської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області №14 від 26 вересня 2020 року у частині реєстрації та видачі посвідчення кандидата у депутати Ананьївської територіальної громади особам, зазначеним у додатку №3 до Постанови Ананьївської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області №14 від 26 вересня 2020 року Список кандидатів в депутати Ананьївської міської ради Подільського району Одеської області включених до Єдиного та територіального виборчих списків висунутих Одеською обласною організацією Всеукраїнського об`єднання Батьківщина .

Позовна заява підсудна Одеському окружному адміністративному суду, подана уповноваженим представником та у строк, встановлений законом.

За наведених підстав, суд вважає за можливе прийняти дану позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за окремою категорією термінових адміністративних справ.

Крім того, згідно статті 49 Кодексу адміністративного суду України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається у порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їх права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи, що рішення по адміністративній справі №420/9880/20 може вплинути на права, свободи, інтереси та обов`язки осіб, зазначених у додатку №3 до Постанови Ананьївської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області №14 від 26 вересня 2020 року Список кандидатів в депутати Ананьївської міської ради Подільського району Одеської області включених до Єдиного та територіального виборчих списків висунутих Одеською обласною організацією Всеукраїнського об`єднання Батьківщина : ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 та Одеської обласної організації Всеукраїнського об`єднання Батьківщина , суд дійшов висновку про наявність підстав для залучення їх до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача.

Суд зазначає, що скасування Постанови Ананьївської міської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області №14 від 26 вересня 2020 року у частині реєстрації та видачі посвідчення кандидата у депутати Ананьївської територіальної громади особам, зазначеним у додатку №3 призведе до фактичної відмови у реєстрації всіх кандидатів у депутати Ананьївської територіальної громади Подільського району Одеської області від Одеської обласної організації Всеукраїнського об`єднання Батьківщина .

Якщо у результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява.

Крім того, статтею 77 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що докази до суду надають учасники справи. Проте, суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до положень ч.6, 7 ст.80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Разом з тим, ч.8 ст.80 КАС України передбачено, що у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Враховуючи вищевикладене, з метою з`ясування всіх обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати від Ананьївської міської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області відповідні докази пов`язані з розглядом справи.

На підставі викладеного, керуючись статтями 77, 80, 160, 161, 171, 248, 268-273 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву Регіональної організації політичної партії ДОВІРЯЙ ДІЛАМ в Одеській області (65039, м. Одеса, вул. Транспортна 10, кв.12, код ЄДРПОУ 26133326) до Ананьївської міської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області (66400, Одеська область, Ананьївський район, м. Ананьїв, вул. Незалежності 51, код ЄДРПОУ 43769194) про визнання протиправними дії Ананьївської міської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області щодо реєстрації та видачі посвідчення кандидата у депутати Ананьївської територіальної громади особам, зазначеним у додатку №3 до Постанови Ананьївської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області №14 від 26 вересня 2020 року Список кандидатів в депутати Ананьївської міської ради Подільського району Одеської області включених до Єдиного та територіального виборчих списків висунутих Одеською обласною організацією Всеукраїнського об`єднання Батьківщина ; визнання протиправною та скасування Постанови Ананьївської міської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області №14 від 26 вересня 2020 року у частині реєстрації та видачі посвідчення кандидата у депутати Ананьївської територіальної громади особам, зазначеним у додатку №3 до Постанови Ананьївської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області №14 від 26 вересня 2020 року Список кандидатів в депутати Ананьївської міської ради Подільського району Одеської області включених до Єдиного та територіального виборчих списків висунутих Одеською обласною організацією Всеукраїнського об`єднання Батьківщина - відкрити провадження за окремою категорією термінових справ.

Залучити до участі у адміністративній справі №490/9880/20 в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ), ОСОБА_4 ( АДРЕСА_4 ), ОСОБА_5 ( АДРЕСА_5 ), ОСОБА_6 ( АДРЕСА_6 ), ОСОБА_7 ( АДРЕСА_7 ), ОСОБА_8 ( АДРЕСА_8 ), ОСОБА_9 ( АДРЕСА_9 ), ОСОБА_10 ( АДРЕСА_10 ), ОСОБА_11 ( АДРЕСА_11 ), ОСОБА_12 ( АДРЕСА_12 ), ОСОБА_13 ( АДРЕСА_13 ), ОСОБА_14 ( АДРЕСА_14 ), ОСОБА_15 ( АДРЕСА_15 ), ОСОБА_16 (АДРЕСА_21), ОСОБА_17 ( АДРЕСА_16 ), ОСОБА_18 (АДРЕСА_22), ОСОБА_19 ( АДРЕСА_17 ), ОСОБА_20 ( АДРЕСА_18 ), ОСОБА_21 ( АДРЕСА_19 ), ОСОБА_22 (АДРЕСА_23), ОСОБА_23 (АДРЕСА_24), ОСОБА_24 (АДРЕСА_25), ОСОБА_25 ( АДРЕСА_20 ) та Одеську обласну організацію Всеукраїнського об`єднання Батьківщина (65045, м.Одеса, вул. Преображенська, будинок 45).

Зобов`язати Регіональну організацію політичної партії ДОВІРЯЙ ДІЛАМ в Одеській області (код ЄДРПОУ 26133326) у порядку ч.1 ст.50 та ч. 11 ст. 171 КАС України, не пізніше двох годин з моменту отримання повідомлення про відкриття провадження у справі, направити залученим третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення невідкладно надати до суду.

Призначити судове засідання на 02 жовтня 2020 року, о 16 годині 00 хвилин у приміщенні Одеського окружного адміністративного суду за адресою: м. Одеса, Фонтанська дорога, 14, зал судових засідань №33 (другий поверх).

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 11 години 00 хвилин 02 жовтня 2020 року.

Відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Зобов`язати Ананьївську міську територіальну виборчу комісію Подільського району Одеської області (код ЄДРПОУ 43769194) у термін до 11 години 00 хвилин 02 жовтня 2020 року , надати до Одеського окружного адміністративного суду:

- належним чином засвічену копію Постанови Ананьївської міської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області №14 від 26 вересня 2020 року у частині реєстрації та видачі посвідчення кандидата у депутати Ананьївської територіальної громади особам, зазначеним у додатку №3 до Постанови Ананьївської територіальної виборчої комісії Подільського району Одеської області №14 від 26 вересня 2020 року Список кандидатів в депутати Ананьївської міської ради Подільського району Одеської області включених до Єдиного та територіального виборчих списків висунутих Одеською обласною організацією Всеукраїнського об`єднання Батьківщина ;

- інформацію щодо дотримання Одеською обласною організацією Всеукраїнського об`єднання Батьківщина п.9 ст.219 Виборчого кодексу України щодо формування єдиного та територіального виборчих списків організації партії, зокрема, але не виключно, забезпечення присутності у кожній п`ятірці кожного виборчого списку чоловіків і жінок (не менше двох кандидатів кожної статі).

Негайно повідомити учасників справи про дату, час і місце розгляду справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - за відомими суду номерами телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

Копію ухвали про відкриття провадження направити учасникам справи, разом з інформацією про їх процесуальні права та обов`язки.

Веб-адреса сторінки Одеського окружного адміністративного суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://adm.od.court.gov.ua.

Справа розглядатиметься суддею одноособово.

Ухвала підлягає оскарженню лише в частині дотримання правил підсудності у встановлений статтями 295, 297 КАС України строк і порядок. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Балан Я.В.

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.10.2020
Оприлюднено01.10.2020
Номер документу91909231
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/9880/20

Рішення від 02.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 01.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні