Ухвала
від 26.02.2020 по справі 234/2998/20
КРАМАТОРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 234/2998/20

Провадження № 2/234/1759/20

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

26 лютого 2020 року м. Краматорськ

Суддя Краматорського міського суду Донецької області Чернобай А.О., розглянувши матеріали цивільної справи № 234/2998/20 за позовом ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 до Громадської організації Всеукраїнський рух Сила права , розташованого за адресою: м. Київ, вул. Банкова, 2 про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку при звільненні, відшкодування моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

25 лютого 2020 року ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до Громадської організації Всеукраїнський рух Сила права про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку при звільненні, відшкодування моральної шкоди , з тих підстав, що з 15 лютого 2018 року позивач був прийнятий на посаду юриста до відповідача. Наказом № 2-к від 24.01.2020 року позивача було звільнено на підставі заяви за власним бажанням. При звільнення відповідач не виплатив позивачу заробітну плату за грудень 2019 року та за січень 2020 року у сумі 8983,61 грн. та компенсацію за невикористану відпустку за 25 календарних днів. Просить стягнути з відповідача на його користь заробітну плату в сумі 8983,61 грн., середній заробіток за час затримки виплати заробітної плати в сумі 3089,80 грн., моральну шкоду в сумі 150000 грн.

Позовна заява відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, а також у відповідності до ст. 27 ЦПК України підсудна Краматорському міському суду Донецької області.

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п.п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України).

Відповідно до ч.ч. 1,2 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин.

У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Згідно ч. 3 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес.

Позовні вимоги заявлені до відповідача не містять вимог передбачених ч. 4 ст. 274 ЦПК України.

З огляду на предмет позову дана справа виникає з трудових відносин та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження. Обставини справи, що згідно частини третьої статті 274 ЦПК України, мають значення для вирішення питання про можливість розгляду справи в порядку спрощеного провадження, наразі також свідчать про наявність підстав для розгляду цієї справи в спрощеному порядку.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про те, що справа підлягає розгляду згідно ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 3, 19, 258-279 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 до Громадської організації Всеукраїнський рух Сила права про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку при звільненні, відшкодування моральної шкоди до розгляду та відкрити провадження по справі в порядку спрощеного позовного провадження.

Судове засідання для розгляду справи по суті, призначене на 10 год 00 хв. 26 березня 2020 року провести у залі суду № 9/3 Краматорського міського суду Донецької області за адресою: Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Маяковського, будинок 21, у яке викликати учасників справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати позивачеві.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів надіслати відповідачу.

Визначити відповідачу з дня вручення ухвали п`ятиденний строк для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст.178 ЦПК України).

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud0528/ .

Помічнику судді здійснити оформлення копії цієї ухвали, копії позовної заяви та доданих до неї документів для направленням протягом двох днів учасникам справи та здійснити контроль своєчасності надсилання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.О. Чернобай

Дата ухвалення рішення26.02.2020
Оприлюднено02.10.2020
Номер документу91920974
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за весь час затримки по день фактичного розрахунку при звільненні, відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —234/2998/20

Рішення від 27.11.2020

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Чернобай А. О.

Рішення від 27.11.2020

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Чернобай А. О.

Ухвала від 13.11.2020

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Чернобай А. О.

Ухвала від 11.09.2020

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Чернобай А. О.

Ухвала від 21.07.2020

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Чернобай А. О.

Ухвала від 14.05.2020

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Чернобай А. О.

Ухвала від 26.02.2020

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Чернобай А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні