Ухвала
від 02.10.2020 по справі 160/12319/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

02 жовтня 2020 року Справа № 160/12319/20 Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Турова О.М., розглянувши матеріали позовної заяви Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України до Підгородненської міської територіальної виборчої комісії Дніпровського району про визнання протиправною, скасування постанови та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

О 16 годині 40 хвилин 02 жовтня 2020 року до Дніпропетровского окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України до Підгородненської міської територіальної виборчої комісії Дніпровського району, в якій позивач просить:

- визнати протиправною та скасувати постанову № 28 від 29.09.2020 року Підгородненської міської територіальної виборчої комісії Дніпровського району про відмову у реєстрації кандидатів у депутати Підгородненської міської ради, включеного до єдиного та територіальних списків кандидатів у депутати від Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України;

- зобов`язати Підгородненську міську територіальну виборчу комісію Дніпровського району повторно розглянути уточнені документи щодо реєстрації кандидатів у депутати, включених до єдиного та територіальних виборчих списків Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України на чергових виборах депутатів Підгородненської міської ради 25 жовтня 2020 року.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 02.10.2020 року справу передано на розгляд судді ОСОБА_1 .

02.10.2020 року суддею Дєєвим М.В. заявлено заяву про самовідвід у розгляді справи №160/12319/20, в обґрунтування якої вказано, що під час вирішення питання про прийняття справи до розгляду стало відомо про те, що представником позивача за довіреністю №230/2020-д є ОСОБА_2 , з родиною якого та його батьків пов`язують особисті сусідські стосунки.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 02 жовтня 2020 року заяву про самовідвід головуючого судді Дєєва Миколи Владиславовича про самовідвід у розгляді справи №160/12319/20 було задоволено та справу передано на повторний перерозподіл для визначення складу суду.

Розпорядженням щодо призначення повторного автоматизованого розподілу справ №352д від 02.10.2020р. керівника апарату Дніпропетровського окружного адміністративного суду Чуфарової Н.А. у зв`язку із винесенням Дніпропетровським окружним адміністративним судом ухвали від 02.10.2020 р. про самовідвід судді Дєєва М.В., відповідно до підпункту 2.3.49. пункту 2.3.50. пункту 2.3. Положення про автоматизовану систему документообігу суду було призначено повторний автоматизований розподіл справи №160/12319/20 за допомогою автоматизованої системи документообігу.

Відповідно до витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи від 02.10.2020 року о 19:04 між суддями адміністративну справу №160/12319/20 було розподілено судді Туровій О.М.

Позов відповідає вимогам встановленим статтями 160, 161, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Дніпропетровському окружному адміністративному суду та підстав для її повернення або відмовлення у відкритті провадження у справі не має.

Позовна заява подана у строк, встановлений частиною 6 статті 273 КАС України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви відповідно до статті 169 КАС України, а також підстав для відмови у відкритті провадження у справі згідно зі статтею 170 КАС України не встановлено.

Частиною 4 статті 9 КАС України встановлено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

В силу ст.72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Згідно з ч.1 ст.94 КАС України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Відповідно до ч.3 ст.77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно з ч.3 ст.80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

За приписами ч.1 ст.79 КАС України учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

З огляду на вищевикладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи по суті заявлених позовних вимог, суд дійшов висновку про витребування у відповідача додаткових доказів у справі, а саме: належним чином засвідчених копій: протоколу засідання Підгородненської міської територіальної виборчої комісії Дніпровського району, на якому було ухвалено постанову №28 від 29 вересня 2020 року про відмову у реєстрації кандидатів у депутати Підгородненської міської ради, включеного до єдиного та територіальних списків кандидатів у депутати від Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України; заяви Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України про реєстрацію кандидатів у депутати, а також доданих до неї документів, а саме: Єдиного виборчого списку кандидатів у депутати Підгородненської міської ради Дніпропетровського району Дніпропетровської області, висунутих Дніпропетровською регіональною партійною організацією Аграрної партії України в єдиному багатомандатному виборчому окрузі на ХІІ конференції цієї організації партії, що відбулась 15 вересня 2020 року; територіальних виборчих списків кандидатів у депутати Підгородненської міської ради Дніпропетровського району Дніпропетровської області, висунутих Дніпропетровською регіональною партійною організацією Аграрної партії України; автобіографії кандидатів Гузъ В.І., Старишко Г.П., Богменко Г.А., Безталанної К.О., Рогового В.О., Гуртового В.Л., Осіна П.І., Голубицъкої К.К., Безкібального С.В., ОСОБА_3 ; передвиборчої програми Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України.

Згідно з ч. 1, 2 ст. 12 КАС України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Частиною 11 статті 273 КАС України передбачено, що суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Зважаючи на те, що дана справа відноситься до справ, для яких пріоритетним є їх швидке вирішення, для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд вважає за можливе розглядати дану справу за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись статтями 9, 12, 72, 73, 76, 77, 79, 80, 91-94, 160, 171, 270, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі №160/12319/20 за позовною заявою Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України до Підгородненської міської територіальної виборчої комісії Дніпровського району про визнання протиправною, скасування постанови та зобов`язання вчинити певні дії.

Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи.

Призначити справу до розгляду у судовому засіданні на 04 жовтня 2020 року о 10:00год. у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м.Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4, зала судових засідань 11.

Справа розглядатиметься суддею Туровою О.М. одноособово.

Встановити відповідачу строк до 03 жовтня 2020 року до 15:00 год. для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду).

Відповідно до вимог ч.3 ст.162 КАС України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.6 ст.162 КАС України).

Відповідно до ч.4 ст.159 КАС України неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Роз`яснити, що згідно з вимогами статті 269 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, визначених статями 273-277, 280-283, 285-289 цього Кодексу, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

У задоволенні клопотання позивача про виклик та допит ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 у якості свідків - відмовити.

Витребувати у Підгородненської міської територіальної виборчої комісії Дніпровського району додаткові докази у справі, а саме належним чином засвідчені копії:

- протоколу засідання Підгородненської міської територіальної виборчої комісії Дніпровського району, на якому було ухвалено постанову №28 від 29 вересня 2020 року про відмову у реєстрації кандидатів у депутати Підгородненської міської ради, включеного до єдиного та територіальних списків кандидатів у депутати від Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України;

- заяви Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України про реєстрацію кандидатів у депутати, а також доданих до неї документів, а саме:

- Єдиного виборчого списку кандидатів у депутати Підгородненської міської ради Дніпропетровського району Дніпропетровської області, висунутих Дніпропетровською регіональною партійною організацією Аграрної партії України в єдиному багатомандатному виборчому окрузі на ХІІ конференції цієї організації партії, що відбулась 15 вересня 2020 року;

- територіальних виборчих списків кандидатів у депутати Підгородненської міської ради Дніпропетровського району Дніпропетровської області, висунутих Дніпропетровською регіональною партійною організацією Аграрної партії України;

- автобіографії кандидатів Гузъ В.І., Старишко Г.П., Богменко Г.А., Безталанної К.О., Рогового В.О., Гуртового В.Л., Осіна П.І., Голубицъкої К.К., Безкібального С.В., Голубицької К.К.;

- передвиборчої програми Дніпропетровської регіональної партійної організації Аграрної партії України.

Зобов`язати сторін у справі надати витребувані судом документи у строк до 03 жовтня 2020 року до 15 год. 00 хв. до Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Позивачу та відповідачу в судове засідання надати документи, що підтверджують повноваження представників відповідно до ст.59 КАС України.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, відповідачу разом з ухвалою надіслати копію позовної заяви.

Про час і місце розгляду справи негайно повідомити учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності за номером телефону, факсу чи іншим технічним засобом зв`язку.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/ .

Роз`яснити учасникам справи, що неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень ст.268 КАС України, не перешкоджає розгляду справи.

Ухвала про відкриття провадження по справі набирає законної сили в порядку, визначеному ст.256 КАС України, та оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Турова

Дата ухвалення рішення02.10.2020
Оприлюднено05.10.2020
Номер документу91950115
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною, скасування постанови та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —160/12319/20

Рішення від 04.10.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турова Олена Михайлівна

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні