Ухвала
від 02.10.2020 по справі 620/4268/20
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

02 жовтня 2020 року Чернігів Справа № 620/4268/20

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Лобан Д.В., перевіривши матеріали адміністративного позову кандидата у депутати Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ) до Варвинської селищної територіальної виборчої комісії Прилуцького району Чернігівської області (вул. Пилипенка, 3, смт. Варва, Варвинський район, Чернігівська область,17600, код ЄДРПОУ - 43774157) визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

Кандидат у депутати Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області ОСОБА_1 звернулась до суду з адміністративним позовом, у якому просить:

- визнати протиправною та скасувати постанову Варвинської селищної територіальної виборчої комісії Прилуцького району Чернігівської області від 26 вересня 2020 року № 15 в частині реєстрації кандидата у депутати Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області ОСОБА_2 , включеного до єдиного та територіальних виборчих списків ЧЕРНІГІВСЬКОЮ ОБЛАСНОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ ЗА МАЙБУТНЄ , на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року;

- зобов`язати Варвинську селищну територіальну виборчу комісію Прилуцького району Чернігівської області прийняти рішення про відмову у реєстрації ОСОБА_2 кандидатом у депутати Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Чернігівському окружному адміністративному суду та підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження згідно частини третьої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України.

З матеріалів адміністративного позову порушень строків, передбачених частиною шостою статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України, не вбачається. Підстави для його повернення або відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до частини 11 статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Відповідно до статті 32 Кодексу адміністративного судочинства України, усі адміністративні справи в суді першої інстанції, крім випадків, встановлених цим Кодексом, розглядаються і вирішуються суддею одноособово.

З наведених підстав суд вважає за можливе прийняти дану позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Крім того, з позову вбачається клопотання позивача про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), тому що рішення у справі може вплинути на його права та обов`язки.

Частиною 2 статті 49 КАС України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі у справі за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи те, що судове рішення у даній справі може мати вплив на права, свободи, інтереси та обов`язки ОСОБА_2 , суд приходить до висновку про необхідність залучення його в якості третьої особи, яка не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Позивачем заявлено клопотання про витребування у відповідача належним чином засвідченої копії постанови Варвинської селищної територіальної виборчої комісії Прилуцького району Чернігівської області від 26 вересня 2020 року № 15, якою ОСОБА_2 зареєстровано кандидатом у депутати Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області.

Відповідно до частини першої статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Частиною третьою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Згідно з частинами 6, 7, 8 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Беручи до уваги те, що визначальним принципом здійснення правосуддя в адміністративних справах є принцип офіційного з`ясування всіх обставин у справі, суд вважає за необхідне витребувати:

1. у Варвинської селищної територіальної виборчої комісії Прилуцького району Чернігівської області - належним чином засвідчені копії:

- постанови Варвинської селищної територіальної виборчої комісії Прилуцького району Чернігівської області від 26 вересня 2020 року № 15, якою ОСОБА_2 зареєстровано кандидатом у депутати Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області,

- документів, на підставі яких було прийнято рішення про реєстрацію ОСОБА_2 кандидатом у депутати Варвинської селещної ради Прилуцького району Чернігівської області на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року від ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ ЗА МАЙБУТНЄ .

2. у ОСОБА_2 - належним чином засвідчені докази його безпартійності.

Керуючись ст. 12, 160, 161, 171 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Повідомити сторін, що розгляд справи буде здійснюватись одноособово суддею Лобана Д.В. за правилами загального позовного провадження, з урахуванням вимог статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України.

3. Призначити підготовче засідання на 02 жовтня 2020 року об 14:00 год., яке буде проводитись у приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Київська, 23, м. Чернігів, 14000, зал судових засідань № 8, із повним фіксуванням судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

4. Повідомити учасників справи, що розгляд справи по суті буде здійснено у цей же день після закінчення підготовчого провадження, на підставі статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України, у зв`язку з особливостями розгляду категорій термінових адміністративних справ.

5. Задовольнити клопотання позивача про залучення третьої особи у справі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача.

6. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача - ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ).

7. Зобов`язати надати до суду:

1. Варвинську селищну територіальну виборчу комісію Прилуцького району Чернігівської області - належним чином засвідчені копії:

- постанови Варвинської селищної територіальної виборчої комісії Прилуцького району Чернігівської області від 26 вересня 2020 року № 15, якою ОСОБА_2 зареєстровано кандидатом у депутати Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області;

- документів, на підставі яких було прийнято рішення про реєстрацію ОСОБА_2 кандидатом у депутати Варвинської селещної ради Прилуцького району Чернігівської області на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року від ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ ЗА МАЙБУТНЄ ;

2. ОСОБА_2 - належним чином засвідчені докази його безпартійності.

Витребувані судом документи необхідно надати суду до 13:00 год. 02.10.2020.

8. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 13:00 год. 02.10.2020. Копію відзиву та доданих до нього документів надати іншим учасникам справи.

9. Повідомити відповідача, що згідно з вимогами частини четвертої 159 Кодексу адміністративного судочинства України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

10. Встановити третій особі строк для подання пояснень щодо предмету спору до 13:00 год. 02.10.2020. Копію пояснень надати іншим учасникам справи.

11. Невідкладно повідомити відповідну виборчу комісію та комісію вищого рівня про відкриття провадження у справі.

12. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.cn.court.gov.ua/sud2570/

Суддя Д.В. Лобан

Дата ухвалення рішення02.10.2020
Оприлюднено05.10.2020
Номер документу91953231
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —620/4268/20

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Рішення від 02.10.2020

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Лобан Д.В.

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Лобан Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні