Ухвала
від 01.10.2020 по справі 750/8518/20
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/8518/20

Провадження № 1-кс/750/2114/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 жовтня 2020 року м. Чернігів

Слідчий суддя Деснянського районного суду м. Чернігова ОСОБА_1 , із секретарем судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБ України в Чернігівській області про проведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №42020270000000058 від 28.07.2020,

ВСТАНОВИВ:

01.10.2020 слідчий в ОВС слідчого відділу Управління СБ України в Чернігівській області ОСОБА_3 , за погодженням із в.о. начальника відділу Чернігівської обласної прокуратури ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку транспортного засобу Porsche Cayenne, державний номер НОМЕР_1 , номер кузова НОМЕР_2 , який належить на основі права власності ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення: документів, договорів, додаткових угод до договорів, листування, печаток, установчих документів компаній, записних книжок, чернеток, технічної документації будівельних компаній, проектної документації будівельних компаній, дозвільних документів на будівництво, сертифікатів готовності вводу об`єкта в експлуатацію, грошових коштів та цінностей здобутих в результаті вчинення злочину, документів щодо розміщення таких коштів та цінностей в банківських установах, придбання цінних паперів, правовстановлюючих документів на майно придбане з метою приховування незаконного походження коштів, комп`ютерної техніки, носів інформації, модемів та інших пристроїв для виходу в мережу Інтернет, ключів до системи «Клієнт - Банк», засобів зв`язку, в тому числі, мобільних телефонів, сім- карток, а також інші предмети та документи, які можуть сприяти розкриттю злочину та які можуть бути доказами винуватості під час судового розгляду провадження.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання і просив його задовольнити.

Заслухавши доводи слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, з огляду на таке.

В провадженні слідчого відділу Управління СБ України в Чернігівській області перебуває кримінальне провадження №42020270000000058, розпочате 28.07.2020 за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст. 190 та ч. 2 ст. 364 КК України, за фактом зловживання службовим становищем, з метою власного збагачення, всупереч вимогам чинного законодавства України, службовими особами які організували протиправний механізм видачі структурними підрозділами ДАБІ суб`єктам господарювання в сфері будівництва в м. Чернігів, а також інших областях України, в тому числі м.Київ та Київської області, дозвільних документів та сертифікатів готовності вводу об`єктів в експлуатацію, що у свою чергу наносить шкоду охоронюваним законом державним інтересам.

Досудовим розслідуванням встановлено, що діючі та колишні службові особи ДАБІ, з метою організації злочинного наміру використовують підконтрольні комерційні структури, які виступають посередниками між будівельними комерційними структурами та службовими особами ДАБІ під час прийняття рішення щодо отримання дозвільних документів та сертифікатів готовності вводу об`єкта в експлуатацію. Протиправна роль комерційних структур, так званих «бек офісів», полягає у наданні «позитивного» рішення щодо видачі дозвільних документів на будівництво та отримання сертифікату вводу об`єкта в експлуатацію, вирішення питання щодо отримання коштів від замовників будівництва та розподілення отриманих коштів між усіма учасниками протиправної схеми.

В ході досудового розслідування встановлено, що до кримінального правопорушення причетний громадянин ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який користується автомобілем марки Porsche, модель Cayenne, державний номер НОМЕР_1 , номер кузова НОМЕР_2 .

Відповідно до листа регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Рівненській області №31/17-1303 від 21.09.2020, власником автомобіля марки Porsche, модель Cayenne, державний номер НОМЕР_1 , номер кузова НОМЕР_2 є ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Враховуючи матеріали кримінального провадження додані до клопотання, покази свідка є підстави вважати, що в автомобілі марки Porsche, модель Cayenne, державний номер НОМЕР_1 який на праві власності належить ОСОБА_5 та яким користується ОСОБА_6 , можуть знаходитися речі та документи вказані слідчим в клопотанні.

Заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, якими обґрунтоване клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що слідчим доведена наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, обґрунтовано, що доступ до речей, вказаних у клопотанні, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, відповідно до частини другої статті 93 КПК України, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених КПК України, відшукувані речі та документи, мають значення для досудового розслідування і можуть знаходитись в автомобілі марки Porsche, модель Cayenne, державний номер НОМЕР_1 , який належить на праві власності ОСОБА_5 та яким користується ОСОБА_6 , відтак є всі підстави для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.234, 235 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим які входять до групи слідчих у кримінальному провадженні №42020270000000058 від 28.07.2020 на проведення обшуку транспортного засобу Porsche Cayenne, державний номер НОМЕР_1 , номер кузова НОМЕР_2 , який належить на основі права власності ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення: документів, договорів, додаткових угод до договорів, листування, печаток, установчих документів компаній, записних книжок, чернеток, технічної документації будівельних компаній, проектної документації будівельних компаній, дозвільних документів на будівництво, сертифікатів готовності вводу об`єкта в експлуатацію, грошових коштів та цінностей здобутих в результаті вчинення злочину, документів щодо розміщення таких коштів та цінностей в банківських установах, придбання цінних паперів, правовстановлюючих документів на майно придбане з метою приховування незаконного походження коштів, комп`ютерної техніки, носів інформації, модемів та інших пристроїв для виходу в мережу Інтернет, ключів до системи «Клієнт - Банк», засобів зв`язку, в тому числі, мобільних телефонів, сім-карток, а також інші предмети та документи, які можуть сприяти розкриттю злочину та які можуть бути доказами винуватості під час судового розгляду провадження.

Строк дії ухвали встановити до 01 листопада 2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.10.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91967741
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —750/8518/20

Ухвала від 01.10.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 01.10.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 01.10.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 01.10.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 01.10.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 30.09.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 30.09.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 30.09.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 30.09.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

Ухвала від 30.09.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Лямзіна Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні