Ухвала
від 04.10.2020 по справі 280/7004/20
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

УХВАЛА

ПРО ЗАКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

04 жовтня 2020 року (12:20)Справа № 280/7004/20 м. Запоріжжя Запорізький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Калашник Ю.В.,

за участю секретаря судового засідання Лузан К.Ю.,

представника позивача - Сердюка Р.В.,

представника третьої особи 1 - Озюменка Р.Ю.,

представника третьої особи 2 - Пенькова О.Ю.,

розглянувши клопотання представника позивача про відмову від позову у адміністративній справі за позовом

Кандидата у депутати Бердянської міської ради Бердянського району Запорізької області на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року від Запорізької обласної організації політичної партії За майбутнє ОСОБА_1

до Бердянської міської територіальної виборчої комісії Бердянського району Запорізької області

третя особа 1: Запорізька регіональна організація політичної партії Опозиційна платформа - за життя

третя особа 2: кандидат у депутати Бердянської міської ради Бердянського району Запорізької області на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року від Запорізької регіональної організації політичної партії Опозиційна платформа - за життя ОСОБА_2

про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

03.10.2020 о 17 год. 27 хв. до Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Кандидата у депутати Бердянської міської ради Бердянського району Запорізької області на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року від Запорізької обласної організації політичної партії За майбутнє ОСОБА_1 (далі - позивач) до Бердянської міської територіальної виборчої комісії Бердянського району Запорізької області (далі - відповідач), третя особа: Запорізька регіональна організація політичної партії Опозиційна платформа - за життя (далі - третя особа), в якій позивач просить суд:

визнати протиправною та скасувати постанову №37 від 28 вересня 2020 року Про реєстрацію кандидатів у депутати Бердянської міської ради, включених до єдиного та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати від Запорізької регіональної організації політичної партії Опозиційна платформа - за життя , в частині її окремих положень про реєстрацію кандидатами в депутати таких осіб: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_2 , ОСОБА_6 ;

зобов`язати відповідача не пізніше наступного дня після набуття рішенням суду законної сили, вчинити дії визначені ч.5 ст.231 Виборчого кодексу України, що випливають з скасування реєстрації кандидатів у депутати Бердянської міської ради, таких осіб: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_2 , ОСОБА_6 , які включені до єдиного та територіальних виборчих списків кандидатів у депутати від Запорізької регіональної організації політичної партії Опозиційна платформа - за життя .

Ухвалою суду від 03.10.2020 відкрито провадження у справі, призначено справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання на 04.10.2020 о 10:30.

У судовому засіданні 04.10.2020 у якості третьої особи залучено кандидата у депутати Бердянської міської ради Бердянського району Запорізької області на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року від Запорізької регіональної організації політичної партії Опозиційна платформа - за життя ОСОБА_2 .

У судовому засіданні 04.10.2020 представник позивача заявив суду клопотання, яке оформлено у письмову вигляді окремою заявою про відмову від позову. У заяві зазначає, що від позову відмовляється, наслідки відмови від позову відмові.

Представники третіх осіб проти такого клопотання не заперечили.

Вирішуючи заяву представника позивача про відмову від позову у справі, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 3 ст. 11 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Як встановлено ч. 1 ст. 47 КАС України, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову.

При цьому, ч 6 ст. 47 КАС України встановлено, що суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе задовольнити заяву позивача про відмову від позову, оскільки такі дії не суперечать закону, а закриття провадження по даній справі не порушує нічиїх прав, свобод та інтересів.

Судом також приймається до уваги позиція представників третіх осіб, які проти такої заяви не заперечили.

Відтак, у суду відсутні підстави вважати, що заява про відмову від позову суперечить закону чи порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси.

За приписами ч. 2 ст. 238 КАС України, про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

На підставі викладеного вище, суд вважає заяву представника позивача про відмову від позову такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 11, 47, 238, 241-243, 248 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову позивача від адміністративного позову.

Закрити провадження в адміністративній справі №280/7004/20 за позовною заявою Кандидата у депутати Бердянської міської ради Бердянського району Запорізької області на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року від Запорізької обласної організації політичної партії За майбутнє ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ІПН НОМЕР_1 ) до Бердянської міської територіальної виборчої комісії Бердянського району Запорізької області (71118, Запорізька область, м. Бердянськ, пл. Єдності, буд.2, код ЄДРПОУ 43755616), третя особа 1: Запорізька регіональна організація політичної партії Опозиційна платформа - за життя (69095, м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд.111, код ЄДРПОУ 39400010), третя особа 2: кандидат у депутати Бердянської міської ради Бердянського району Запорізької області на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року від Запорізької регіональної організації політичної партії Опозиційна платформа - за життя ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії.

Роз`яснити позивачу, що на підставі ч. 2 ст. 239 КАС України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 2-х денний строк з дня її підписання.

Ухвала проголошена та підписана 04.10.2020.

Суддя Ю.В.Калашник

Дата ухвалення рішення04.10.2020
Оприлюднено05.10.2020
Номер документу91969165
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —280/7004/20

Ухвала від 04.10.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 04.10.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 03.10.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні