Ухвала
від 06.10.2020 по справі 181/786/20
МЕЖІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 181/786/20

Провадження №2/181/211/20

У Х В А Л А

"06" жовтня 2020 р. смт Межова

Межівський районний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді Юр`єва О.Ю.,

за участю секретаря судового засідання Чупікової В.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін цивільну справу а позовом ОСОБА_1 до Межівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області та Головного управління Держгеокадастру в Дніпропетровській області про визнання права на земельну часту (пай),

ВСТАНОВИВ:

До Межівського районного суду Дніпропетровської області звернулась

ОСОБА_1 з позовом до Межівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області та Головного управління Держгеокадастру в Дніпропетровській області про визнання права на земельну часту (пай).

Згідно з ухвалою суду від 16 вересня 2020 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

06 жовтня 2020 року до канцелярії суду надійшло клопотання представника позивача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження з огляду на отримання ОСОБА_1 у майбутньому потенційного майнового права, яке може перевищувати двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб та участі у справі декількох відповідачів.

Положеннями частин 2, 4, 5 ст. 19 ЦПК України передбачено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного); окремого провадження. Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. Умови, за яких суд має право розглядати вимоги про стягнення грошових сум у наказному провадженні, а справи у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Згідно з ч. 6 ст. 277 ЦПК України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Крім того, до початку розгляду справи по суті від представника позивача надійшло клопотання про залучення до справи у якості співвідповідача Зорянську сільську раду Межівського району Дніпропетровської області, оскільки земельна ділянка може бути виділена в натурі (на місцевості) за рахунок земель запасу комунальної власності відповідної територіальної громади.

Суд вивчивши надані клопотання дійшов висновку про перехід від спрощеного до загального позовного провадження та залучення у справу співвідповідача.

Згідно ч. 1 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Положенням ч.1 ст.51 ЦПК України передбачено, що суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

З урахуванням вищевикладеного, суд приходить до висновку про доцільність залучення в якості співвідповідачів у даній справі Зорянську сільську раду Межівськогог району Дніпропетровської області.

Керуючись ст. ст. 13, 19, 49, 197,198, 200, 260, 277 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Перейти від розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін до загального позовного провадження в справі за позовом ОСОБА_1 до Межівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області та Головного управління Держгеокадастру в Дніпропетровській області про визнання права на земельну часту (пай).

Призначити по справі підготовче судове засідання в приміщенні Межівського районного суду Дніпропетровської області (вул.Московська, 21, смт Межова).

Залучити до участі у справі в якості співвідповідача Зорянську сільську раду Межівськогог району Дніпропетровської області (юридична адреса вул.Центральна,23, с.Зоряне, Межівського району, Дніпропетровської області, код ЄДРПОУ 043402018).

Повідомити осіб, які беруть участь у справі та залученого співвідповідача про розгляд справи у підготовчому судовому засіданні об 11.00 годині 22 жовтня 2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. Ю. Юр`єв

Дата ухвалення рішення06.10.2020
Оприлюднено07.10.2020
Номер документу92007803
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на земельну часту (пай

Судовий реєстр по справі —181/786/20

Постанова від 02.06.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 16.01.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 14.01.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Рішення від 18.11.2020

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Юр'єв О. Ю.

Рішення від 18.11.2020

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Юр'єв О. Ю.

Ухвала від 04.11.2020

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Юр'єв О. Ю.

Ухвала від 06.10.2020

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Юр'єв О. Ю.

Ухвала від 16.09.2020

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Юр'єв О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні