Ухвала
від 06.10.2020 по справі 320/9184/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

06 жовтня 2020 року м. Київ Справа № 320/9184/20

Суддя Київського окружного адміністративного суду Харченко С.В., розглянувши позовну заявуОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Борщагівської сільської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області (вул. Ярослава Мудрого, буд. 1А, с. Петропавлівська Борщагівка, Київська область, 08130) провизнання бездіяльності протиправною, скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії, ВСТАНОВИВ:

5 жовтня 2020 року о 22 год. 45 хв. року до Київського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 (далі - позивач) до Борщагівської сільської територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області (далі - відповідач) про:

- визнання протиправною та скасування постанови відповідача від 02.10.2020 № 20 Про залишення без розгляду заяви про самовисування з додатками ОСОБА_1 на посаду Борщагівського сільського голови Бучанського району Київської області ;

- визнання протиправною бездіяльності відповідача, що виявилась у нездійсненні розгляду документів, поданих позивачем 28.09.2020 для реєстрації кандидатом на посаду Борщагівського сільського голови Бучанського району Київської області;

- визнання протиправною бездіяльності відповідача, що виявилась у нездійсненні реєстрації позивача кандидатом на посаду Борщагівського сільського голови Бучанського району Київської області;

- зобов`язання відповідача розглянути документи, подані позивачем 28.09.2020 для реєстрації кандидатом на посаду Борщагівського сільського голови Бучанського району Київської області;

- зобов`язання відповідача вирішити питання щодо реєстрації позивача кандидатом на посаду Борщагівського сільського голови Бучанського району Київської області та зареєструвати позивача кандидатом на посаду Борщагівського сільського голови Бучанського району Київської області.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку, що адміністративний позов подано з додержанням вимог статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, позов підсудний Київському окружному адміністративному суду, перешкоди для відкриття провадження в адміністративній справі відсутні.

За таких обставин суд вважає, що подана позовна заява і додані до неї матеріали є достатніми для відкриття провадження у справі.

Відповідно до положень статей 257, 262 Кодексу адміністративного судочинства України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з повідомленням сторін з урахуванням особливостей провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій, які встановленні статтею 273 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись статтями 160, 161, 171, 243, 245, 256, 257, 262, 268, 269, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі, яка буде розглядатись суддею Харченко С.В. одноособово за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

2. Призначити судове засідання на 6 жовтня 2020 року о 20:00 год. , яке відбудеться у приміщенні Київського окружного адміністративного суду за адресою: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 6 поверх, зал судового засідання № 618.

3. Викликати для участі в засіданні учасників справи (їх представників).

4. Зобов`язати відповідача надати суду:

- належним чином засвідчені копії заяви ОСОБА_1 про самовисування кандидатом на посаду Борщагівського сільського голови Бучанського району Київської області разом з усіма доданими до неї документами, на підставі яких Борщагівською сільською територіальною виборчою комісією Бучанського району Київської області прийнято оскаржувану постанову;

- належним чином засвідчені копії постанови від 02.10.2020 № 20 Про залишення без розгляду заяви про самовисування з додатками ОСОБА_1 на посаду Борщагівського сільського голови Бучанського району Київської області та постанови від 22.09.2020 № 15 Про відмову у реєстрації ОСОБА_1 як кандидата на посаду Борщагівського сільського голови Бучанського району Київської області , а також протоколів засідань відповідача, на яких було прийнято вказані рішення;

- письмове пояснення з приводу фактичних обставин та юридичних підстав, покладених в основу рішення та бездіяльності суб`єкта владних повноважень, з приводу яких подано позов.

5. Вказані документи повинні бути подані до суду у строк до 20:00 год. 6 жовтня 2020 року безпосередньо до канцелярії суду.

6. Попередити Борщагівську сільську територіальну виборчу комісію Бучанського району Київської області про наслідки невиконання судових рішень, передбачені частиною восьмою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України.

7. Запропонувати відповідачу у строк до 20:00 год. 6 жовтня 2020 року подати суду відзив на позовну заяву разом з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) копії відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд здійснюватиме розгляд справи на підставі наявних у ній доказів. Попередити відповідача, що відповідно до частини четвертої статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

8. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посилання: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/ .

9. Про надходження позовної заяви та про дату, час і місце розгляду справи повідомити відповідача та інших учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - кур`єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

10. Копію позовної заяви та доданих до неї документів направити відповідачу на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надати для ознайомлення в судовому засіданні.

11. Повідомити про відкриття провадження у справі осіб, визначених частиною десятою статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Харченко С.В.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.10.2020
Оприлюднено07.10.2020
Номер документу92009582
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/9184/20

Рішення від 08.10.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні